Тунис (тема 3)

• 47 808
  • 684
  •   2
Отговори
# 675
  • Варна и...духом на Босфора
Аз пък си мислех, че немците са най-много там(Джерба). Постоянно са там, изселват се зимата.
Не,малко, много малко немци идват в Тунис след 2011.
Те са на Майорка, Тенерифе, Испания.

Светулка
Да, защото ходим в Ел Джем и Кайруан от Хамамет и Сус на двудневна Сахара.
От Джерба - не.
 Но спираме на час и половина,два
После сме на джипове почти 3.5 часа и почти не се усещат километрите
Французите си имат и имоти на Джербата, лятото си идват и е фраш.
Освен и като туристи.

# 676
  • Sofia
Проверете програмата на екскурзията в Сахара от Джерба и от Хамамет. По спомен от Джерба беше по-кратка и включваше по-малко неща. 1200км са много, но не се усещат чак толкова, още повече ако използвате времето в автобуса, за да се донаспите след ранното ставане.

# 677
Добре, това 1200 км някъде за двудневна Сахара, общо ли е? Тръгване от Ясмин Хамамет, обиколка на забележителности, нощувка, общо там някъде?

# 678
Да, общо е с всички забележителности. Аз не съм правила от Джерба, но за мен по-интересна е от Тунис /континенталната част/. Виждат се много други интересни неща. 1200 км. за 2 дни не са много, защото има спирания, разглеждане, интересно е и умората отива на заден план. Пътищата в Тунис са превъзходни, когато ние бяхме там направихме всички допълнителни екскурзии и спомените ми още са живи.

# 679
  • софия
Благодаря, да, за 2 дни  със спирания и по хубави пътища не звучи страшно.

# 680
Добре, това 1200 км някъде за двудневна Сахара, общо ли е? Тръгване от Ясмин Хамамет, обиколка на забележителности, нощувка, общо там някъде?

И аз да кажа 😁 може ли
Сега пътуване към Ел Джем, двудневна Сахара ,най- дългата ни отсечка е това без спирка,от Матмата до Ел Джем,2 часа и 40 минути.
Над 41 000 км преброих,мои Сахари и спрях,и с Емералд,и с Der Touristik- немска група🙂😁

Имаме спирки,обекти, забележителности,приключения,интересни разкази,изживяването ще ви остави спомен за цял живот!
Сахара- приказка и магия!
От Хамамет- тръгваме и сме на 80 км от Италия по море,ще ви отведем на 8 км до границата с Алжир,после поемайки на изток ,в Матмата,не много далеч от либийската граница..
И още,и още...

# 681
redemi, чудесно звучи, благодаря за инфото!

# 682
Утре сутринта тръгваме от Ясмин Хамамет.Като се върнем след два дни живи и здрави ще Ви отговоря

# 683
Обадете ми се утре,millenium 123
Аз ще бъда с другият автобус,с туристи от Сус

Последна редакция: нд, 05 окт 2025, 08:16 от redemi

# 684
  • В.Търново
В Трипардвизор е пълно  с лоши отзиви за Саламбо Хамамет.
https://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g297943-d600330-Reviews … _Governorate.html
в Гугъл също се намират такива, а и в групата във Фейсбук също имаше.
https://www.google.com/search?sca_esv=cfd77b4f2a719fd7&hl=bg … bih=643&dpr=1

Аз още миналата година по това време го следях и не ми вдъхна доверие. Сега също пише коментар от рода Става за спане. Какво значи според васс  "Става за спане". За мен означава, че не е добър избор.

Общи условия

Активация на акаунт