Париж - 20

• 32 209
  • 588
  •   1
Отговори
# 525
Орли е много удобно за полети. Бяхме с нози ранен полет и с Юбер и Болт излезе съвсем прилична сума.

# 526
Здравейте,

Трябва от Орли да стигнем до Центъра на Париж, район 15 май ни се води хотела.

Омотах се с chat gpt. Тъй като пристигаме късно в 21:30 според вас кой е най удобния вариант за придвижване за двама възрастни и две деца ?

# 527
  • София
Здравейте,

Трябва от Орли да стигнем до Центъра на Париж, район 15 май ни се води хотела.

Омотах се с chat gpt. Тъй като пристигаме късно в 21:30 според вас кой е най удобния вариант за придвижване за двама възрастни и две деца ?

Аз като гледам цените на билетите за метрото - по-евтино ще излезе с убер или болт.

# 528
  • ВАРНА
За Франция да се следи и за 18 септември. Доколкото чета и за тази дата се подготвя масова стачка, която май ще е и по-мащабна от тази на 10 септември.

# 529
Някой има ли идея как да се придвижим от Лувъра до Версай, понеже RER C е в ремонт линията или спирката.Незнам точно но не обслужва този маршрут.За 07.09  и след това от Версай до летище Орли. Съвсем не ни устройва пътуванията с автобус до Версай 2 часа, и 30-40 км ходене да спирката .Дайте друга опция.Все нещо ще замества тези RER C..Мислехме за UBER , но ни излиза много солено и двата маршрута. Благодаря предварително

# 530
  • София
Онзи ден, на 28.08. стигнахме до Версай с RER C. Работи си линията, къде прочетохте за ремонт?

# 531

Това е от Sity mapper И в Мапс същото. Тогава защо го дава така?

# 532
  • пак на Рив Гош
Само станцията Issy е затворена честично за ремонт (до януари 2026). Останалите гари се обслужват.

# 533
Много Ви благодаря!.Може ли малко помощ за закупуване на билети?Ще пътуваме и с метро в  центалните зони.Проучвам вариянти с  приложения.За трима възрастни ще стане ли от едно приложения да се вземе Конкретно bounjur Ratp или  IDF   mobilites

# 534
  • пак на Рив Гош
Аз лично, ползвам IdF Mobilités, защото има повече опции за различните билети.
Bonjour RATP ми е по-ограничаващо.

# 535
Здравейте,

Какво е времето в момента в Париж.

С есенно яке ли да тръгнем ? Дали с тениски отдолу или с блузи с дълъг ръкав? Има ли много дъждове ?

# 536
  • пак на Рив Гош
Времето в Париж в момента е такова:
Скрит текст:

Предвиждат се валежи поне до четвъртък. И имайте предвид, че при валежи, усещането за температурата е по-ниско (примерно, ако е 22 гладуса, усещането е сякаш сме на 20).
За дрехите под якетата - зависи колко сте зиморничави. Аз тези дни карам на тениска и дънково яке, но не съм от най-зиморничавите и съм свикнала на тези температури.

# 537
  • София
Свалих си, инсталирах IdF Mobilités и купих седмичен пас. Не се ориентирам в апликацията обаче къде се вижда, какво показвам като ме проверят? Също и нали трябва ли нещо да валидирам като се кача в някой автобус, или така като е седмична, няма нужда, само показвам при проверка?

# 538
  • пак на Рив Гош
Закупеният пас трябва да се вижда в приложението в рубриката "Achats" / "Cart" (или нещо подобно, моето приложение е на френски и  не знам как е преведено на другите езици - иконката с пазарската количка)
Скрит текст:
Но при проверка е достатъчно само екранът на телефона да е включен, проверяващите сканират с устройството и виждат какви пасове или билети са заредени. Но може да се наложи и да им покажете паса в приложението, ако има проблем при сканирането.

По същия начин, при влизане в автобуса или трамвая, трябва да доближите телефона до четящото устройство на предната врата до шофьора, и отново екранът на телефона трябва да е включен, за да валидирате пътуването. При валидиране се чува сигнал и светва в зелено.

# 539
  • София
Благодаря, Роца! Много ми е странно как само с екрана на телефона ще се сканираме, но ще видим. Иначе мисля, че се вижда в количката

Общи условия

Активация на акаунт