Париж - 20

• 32 427
  • 597
  •   2
Отговори
# 510
  • София
На  Gare Saint-Lazare, защото ходихме до Айфеловата кула. На Gare Saint-Lazare се прекачихме на метро линия 9 до Trocadero. Не се плаща допълнителен билет. Има топла връзка.

# 511
Здравейте,
Планираме в началото на м. Октомври да посетим Париж с мъжът ми и детето(8г). Ще летим с Трансавиа и кацаме на летище Орли в 21:50. Първата ми дилема е придвижването до Париж - изглежда най-удобно е с М14, и другия вариант с трамвай 7. Имайки в предвид късния  час, кое е за предпочитане?
Другата ми дилема е настаняването, поради късния час, ако има и закъснение ще стане полунощ. Търся близо до метростанциите на М14. Около гарата Сейнт Лазар или гара Лион дали са прилични районите и дали е удачно около полунощ да се движим в тези райони? Или да се спрем на варианта да вземем нещо по-скъпо около Хале или Меделин?
Мерси предварително за съветите.

# 512
  • София
Привет! Останах с висящи билети за Триумфалната арка - 2 възрасти и 1 дете, за 2 септември (сбъркана дата). Не им търся пари или нещо такова, но ако някой ще е там по това време и иска да ги използва, да ми драсне, да не стават зян билетите Simple Smile За 11:30ч.

# 513
  • Бургас
Районите около гарите където и да е по света не са от най-привлекателните.

# 514
Отсядали сме преди години в района на гара Берси и по-точно една спирка след Берси по линия 14 в посока юг. Нямам спомен нещо да ме е притеснило, а се прибирахме винаги късно. Просто е по-далеч и налага ползването на метро за централен Париж и водещите забележителности.

# 515
Здравейте,

Нашето посещение на Париж наближава но не мога да намеря да има билето до върха на Айфеволата кула.

На място ако отидем в 9 часа сутринта дали ще успеем да си вземем или ще бъде много чакане?

# 516
  • Майничка
Здравейте,

Нашето посещение на Париж наближава но не мога да намеря да има билето до върха на Айфеволата кула.

На място ако отидем в 9 часа сутринта дали ще успеем да си вземем или ще бъде много чакане?
Едва ли ще чакате повече от половин час. Ако духа и продават до 3 етаж, минете първо там и после слизайте на втори, защото, ако вятърът се засили много, спират достъпа до третия.

# 517
Здравейте, можете ли да дадете съвет за хора, които отдавна не са пътували, коя е по-препоръчителната опция за полетите от и до Париж - wizzair на Бове с кацане в 19.35 и полет обратно от 20.10ч. или еаsyjet на Орли с кацане в 21.25 и полет обратно в 6.00ч.?

# 518
Точно същите полени но wizzair ми бяха идеални. Полет в 6 винаги ми е труден.

# 519
В различни години сме отсядали близо до Лионската гара, също и до Монпарнас, за по 1 нощувка, не е нещо страховито, но и не виждаш Париж откъм най-добрата му страна. Аз лично не бих се притеснявала. Но ако сте за повече нощувки, по-добре съобразете хотела с цялостраната си програма.

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 09:08 от EmmaT

# 520
Някой ползвал ли е офертата free transfer  в Париж от летището Орли на Букинг?
Ако наистина е читава, ще ми реши много от дилемите.

# 521
еаsyjet на Орли с кацане в 21.25 и полет обратно в 6.00ч.?

Ние сме с този вариант октомври, малко този полед обратно ме притеснява. Grinning

# 522
на кой как му е по-удобно ...
Орли е в града, има градски транспорт, таксита, убер... Има работещи неща и посред нощ.
Бове е доста далече от Париж, но пък часовете са по-човешки

free transfer на Букинг е ок, но не винаги излиза

# 523
  • ВАРНА
Следете новините във Франция - на 10 септември се очаква масова стачка, може да е засегнат транспортът. Ние ще сме в Париж за периода 8 - 11.

# 524
  • Карлово
Благодаря за инфото за стачката. Първи ден ще ни е от престоя и сме го предвидили за пешеходна разходка.
Дано за следващите да е приключила.Не стига, че предварителната прогноза за следващите е за дъждовно време и вероятно ще отпаднат някои идеи, ами и пеш..., а групата ми е с еднергоспестяващи.Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт