Париж - 20

• 35 954
  • 642
  •   2
Отговори
# 495
  • София
Аз пък имам кофти спомен от две-три ситуации на опипване в София в градски транспорт като ученичка, което ще рече преди 1989.

# 496
Аз пък имам кофти спомен от две-три ситуации на опипване в София в градски транспорт като ученичка, което ще рече преди 1989.

И аз така.

# 497
  • ВАРНА
Аз не съм никак запозната с придвижването от Бове до Ст Дени. До коя метростанция се стига в st denis и до коя в пети арондисмон трябва да се придвижите, danj?

С дъщеря ми решихме много спонтанно да направим поредното пътуване до Париж. Ще тестваме директните полети от Варна на Bulgaria air. Отиваме за три дни. Нямаме стриктна програма и за първи път няма да купувам предварително билети за нищо. Must seen ни е Notre Dame. Трябва да проверя как става резервирането на часови слот. Дъщеря ми си е набелязала музеи - musee de l'air et de l'espace, cite des sciences et de l'industrie, Maison des Invalides. Букнах един ибис на входа на парк де ла вилет. Не съм била в тази част на Париж. За транспорта ще сме със седмичния навиго (имаме пластики и ще заредим). Надявам се добре да ни се получи и това ходене до Париж.

# 498
  • Плевен
Ние се завърнахме вчера от Париж. Нямахме билети за АК, но отидохме в 8.30 и се наредихме на опашката. Отвориха в 9 и за около час минахме и се качихме до върха. След 10 вече опашката беше огромна.
За Нотр Дам нямахме часови слот, но опашката там вървеше много бързо. Колкото и да беше голяма минахме за 20 минути. Не бяхме съобразили, че не пускат с голи рамене и къси гащи, та търчах на околните магазинчета за шалове. За метрото и автобусите си купувахме директно билети през приложението. Не сме вземали карти, имахме по 2-3 пътувания на ден. За Лувъра бях взела за 10 сутринта и слава богу, защото после опашката беше епична. На Сент Дени е много удобно - слизаш от метрото и през гарата и си в автобуса за Бове. Спахме в Монмартър - на Пигал, където изобщо не бях прочела, че са всички секс магазини:), но пък беше относително близо до всичко. За Катакомбите билети няма до септември. За операта - също.

# 499
В Лувъра за пореден път влезнахме от страничния вход и опашката беше 5-6 души( с часови слот).

# 500
От кой страничен вход?

# 501
Явно има големи късметлийки, които в България не са ги опипвали и по- лошо, благородно завиждам. Които не харесват чернокожи и др етноси, най- добре вкъщи или да не избират квартали като сен дени.

Страничен вход с най- голям шанс винаги да работи е този от метрото palais royal директно през шопинг центъра. От улицата (Риволи) пак се влиза по ескалаторите през магазините от този вход. Аз съм ползвала и този през портата с лъвове , но понякога е възможно да е затворен. Има още един поне вход със сигурност-този от Ришельо, но последно време големи групи с билети там се нареждат.  Препоръчвам горещо да не се излиза през официалния изход от пирамидата, за мен лично е досадно с магазините. От етажа с африканско изкуство се излиза директно на портата с лъвовете към Тюйлери. Във всички случаи на Лувъра опашките вървят много бързо, над 20 Мин не съм чакала, а на Айфеловата всеки път поне 40 Мин и даже сън се отказвала да чакам. Там препоръчвам около отваряне или вечерта късно. Туристите ги разтоварват с автобусите в 10-11 часа и до може би поне 16ч е доста пълно с хора

# 502
  • София
Нашето пътуване наближава и се чудим за Версай и Лувъра - онлайн ли да купим билети сега,за да не се чака по опашки, или може и на място (ако става сравнителнобързо)?

# 503
  • ВАРНА
Нашето пътуване наближава и се чудим за Версай и Лувъра - онлайн ли да купим билети сега,за да не се чака по опашки, или може и на място (ако става сравнителнобързо)?
Задължително предварително си купете билети.

# 504
  • Карлово
Задължително предварително си купете билети.
И препоръчително за купуване на билети за ранен час, когато отварят музеите. Доста по-малко народ има. И препоръчително в Лувър да не се влиза от централен вход - пирамидата, на другите хората са по-,малко.

# 505
Ще ходя до Версай, от хотела ми дава метро до станция Invalides и от там със RER C до Versailles Chateau Rive Gauche.
На маршрута на RER ми дава променено обслужване. Четох, че текът ремонти. Притеснявам се да не се обърка нещо и да си изпусна часът за влизане във Версай. Имам питане и за билетите за RER, някъде пише че се взима отделен билет. А четох и че може с билет за метро, нищо че е в друга зона извън 1и 2.
Ще се радвам актуално мнение.

# 506
  • ВАРНА
Ще ходя до Версай, от хотела ми дава метро до станция Invalides и от там със RER C до Versailles Chateau Rive Gauche.
На маршрута на RER ми дава променено обслужване. Четох, че текът ремонти. Притеснявам се да не се обърка нещо и да си изпусна часът за влизане във Версай. Имам питане и за билетите за RER, някъде пише че се взима отделен билет. А четох и че може с билет за метро, нищо че е в друга зона извън 1и 2.

Versailles е в 4-та зона на Ile de France. Няма как да се придвижите с билет за 1 и 2 зони. Трябва да си купите билети до 4-та зона. Не е сложно - на гише, бонжур, искам Х билети до Версай за отиване и връщане.

# 507
  • пак на Рив Гош
Летните ремонти вече приключиха. Сега проверих (зададох пътуване утре сутрин) и единствените проблеми по трасето са, че спирката Issy-val de Seine е в ремонт и влаковете няма да спират на нея и в обратната посока (Версай - Париж) няма да спират на гарата Pont de Garigliano.
От началото на тази година вече няма отделни зонирани билети. Има билет за метро и РЕР (Ticket Métro-Train-RER), които струват 2.50 евро и с които може да се пътува с всички метра, РЕРи и влакове в парижкия регион (Ile-de-France) в рамките на 2 часа (без влаковете, обслужващи летищата). Но този билет не може да се ползва за автобус или трамвай.
За автобусите и трамваите има други билети (Ticket Bus-Tram), които струват 2 евро и може също да се позва в целия регион в рамките на 2 часа.
И двата вида билети се зареждат на пластиката или в приложението на телефона.

# 508
  • София
Versailles Chateau Rive Gauche вчера беше затворена. Искахме да се върнем с нея. Използвахме RER L от Garre de Versailles Rive Droite. Билетите са по 2.50 евро - метро-RER.

# 509
Къде слязохте в Париж с RER L?

Общи условия

Активация на акаунт