Париж - 20

• 42 296
  • 762
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Да, видях го, благодаря! Доста е над бюджета ни, затова не ми е излязъл. То май всичко е над бюджета ни 🤐 Даже се чудя вече дали да не се откажем 🥹
Колко ви е бюджетът за вечер?
Иска ми се да вместим в около 300 евро за 4нощувки, но май съм объркала дестинацията Sad Само хостели и споделени стаи ми излизат, или ако око тази цена, е далеко от всичко.

Бих ви препоръчала да проверите за хотелите от верига Ibis budget на сайта allaccor, не са кой знае какво, но са със самостоятелни баня и тоалетна. При регистрацията мисля имаха отстъпка от цената.
Ние сме били в ibis budget Paris Porte de Vincennes, много е близо до линия 1 на метрото и се прибирахме посред нощ без проблем.
Също и ibis budget Paris La Villette 19ème, близо е до няколко метро линии.
Доволни сме и от двата и не сме имали проблеми.

# 706
  • ВАРНА
При последното ни ходене в Париж бяхме в Ibis точно до La Villette. Хотелът ок, но никога повече в този район.

Джина, вижте този хотел
https://www.hotel-cluny.fr/
За 4 нощувки около 400 евро. Малко над бюджета ви е, но е топ локация.

# 707
  • Карлово
Това важи за навсякъде, разбира се. Аз лично дори избягвам да ходя с телефон в ръка. Неведнъж съм виждала как грабват на някой телефона и изчезват. Не в Париж, на други места.
Има едни връзка за телефон за ръка. Удобни са и дават някаква сигурност.

# 708
Джина, този хотел се вписва в бюджета ви, ако ви устройва локацията.  Може да опитате дали директно от хотела или от Букинг ще ви дадат по-добра цена. Успех!
https://www.hotel-orchidee.fr/en/

# 709
Последно платихме апартамента в Булон, каквото-такова. Разгледала съм транспорт, връзки, освен това има и кухня, а ние държим да има къде да се храним, защото само навън няма да стане. Билети  реших да купувам на място, защото ако е лошо времето и вали или е облачно ,ще изгорим с парите. В общи линии няма да си задаваме големи програми, ако ни хареса да има причина да отидем пак Simple Smile
Такива връзки за телефон и аз мислех да взема, защото ако купуваме билети за метрото през телефона ще трябва да ги вадим по гарите.

# 710
  • Карлово
Каквото и да сте решили все ще е хубаво. Дано случите на хубаво време. За дъжд препоръчам дъждобрани, защото от вятъра, а в Париж вятър дал господ, чадърите може да се счупят. Приятелка си купува инцидентно чадър, щото и дъждобрана и не беше добър.

# 711
  • Бургас
О, и при дъжд има какво да се прави. Лувър, Орсе, множество безплатни музеи:
https://parisjetaime.com/eng/article/free-admission-and-good-dea … nts-in-paris-a961

# 712
Аз обаче не бих разчитала на билети на място. Ние бяхме между празниците и имаше много хора в Лувъра, но подозирам, че и през останалото време е така. Във Fondation Louis Vuitton правят интересни и много хубави изложби.

# 713
  • Sofia
Джина, приятно пътуване и да се насладите на Париж и всичко, което успеете да видите . Париж е прекрасен град и искам отново да го посетя, че 6 дни бяха твърде недостатъчни за всичко, което исках да видя.
Сподели впечатления, когато се върнете.

# 714
  • Бургас
О, пропуснах музея на Диор! Разкошотия!
Също не съветвам билети на място. Много се чака.

# 715
О, пропуснах музея на Диор! Разкошотия!
Също не съветвам билети на място. Много се чака.
Дъщеря ми много иска там, някаква мода е в Инстаграм 😄 Аз за билети на място имах предвид пак да ги купим онлайн, но вече като сме там. Ако няма - няма, ще отидем на друго място. За Айфеловата се чудя, защото ще е отворено до 2ро ниво и всеки казва, че не е кой знае какво, ама нали адет 😄 И за Лувъра не знам, защото, честно казано, нищо не разбираме от картини и изкуство, но сигурно пак ще си е преживяване. Абе, ще видим. От безплатните съм набелязала Музея на парфюмите, Националната библиотека, Малкото Пале, църкви и катедрали и ще видим какво още ще успеем. Непременно ще споделя после. И сърдечно ви благодаря, защото в други групи пробвах да питам и само не ме изгониха, защото предполагам, че са най-малко за пътувания до Аляска и това Париж е за простосмъртните 😕

# 716
Малко са хората, разбиращи от картини и изкуство наистина. Аз също не бих казала, че разбирам много, макар че темата ми е интересна - като се пенсионирам (или поне като пратя детето в университет) и имам повече време за себе си, мисля да се запиша на някакви курсове по история на изкуството.

В Лувъра, освен картините, има прекрасни статуи от античността, саркофази от Древен Египет, апартаментите на Наполеон (които са все едно гледаш дворец), различни ценни предмети. Не е необходимо да разбирате, не е необходимо да гледате всяко надписче или да помните нещо - красивото си е красиво. Същото и за Мюзе д’Орсе - не е необходимо да си специалист по Моне и Сие, за да се насладиш на картините им. Така че смело влезте. Ако не ви допадне, винаги можете да излезете. В крайна сметка няма нищо задължително.

# 717
  • Бургас
Аз също не бих казала, че разбирам много, но ме влекат. Харесват ми картините, различните периоди, историите около тях. Има творби, които силно ме вълнуват и ги помня дълго.
От безплатните - в Карнавале прекарах цял ден, беше много спокойно и приятно. В Пти Пале така ме впечатли една картина на първия етаж, че само заради нея ще се върна.
Музеят на романтичния живот също е приятен, има аудиогайд от самия музей, а кафето е супер симпатично.
За първи стъпки в изкуството препоръчвам ArtCracker - приложение, с което снимаш картина, то я разпознава и разказва историята.

Лувърът е пренаселен от хора, тичащи напред-назад с телефони, щракащи безспир. Това ме отврати. Не можеш спокойно да съзерцаваш, да се наслаждаваш, постоянно селфита и щракания чуваш.

В Музея на Диор датите свършват онлайн около седмица преди деня на посещение. Не знам дали ще успеете да купите от ден за следващия. Може и на място, но се чака около час.

Църквата, в която изпитвам дълбоко благоговение е Saint Severin. От първото влизане ме връхлетя някакво странно чувство, че познавам това място и е много важно за мен. Чак се разтреперих.
https://maps.app.goo.gl/BUjgwqvor9GADhp79

# 718
Джина, базиликата Сакре Кьор е отворена до късно, редовно има служби там, отделно от мястото ѝ се открива панорамна гледка към града. Но е и силно туристическо място. Според мен си струва да включите в плана си посещение в църква. Без да съм вярваща, харесвам много френските църкви, включително малки селски и непопулярни.
Записвам си Музея на Диор за следващото ни минаване през Париж.

# 719
Аз бях много впечатлена навремето от Saint-Sulpice. За съжаление не успяхме да влезем сега с Нотр Дам - след четири дни опашки и блъсканици в Дисниленд, Айфеловата кука, Лувъра и Елисейските полета детето каза, че не иска да чака и отидохме до Галери Лафайет - имат много симпатичен ресторант на самообслужване на горния етаж, даже беше вкусно. А коледната украса беше уникална.

Общи условия

Активация на акаунт