Париж - 20

• 42 424
  • 763
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте, имам някои въпроси относно градския транспорт. Пътуваме на 31.12. Свалих си приложението и там пише, че градският транспорт е безплатен от 17ч. на 31-ви, до 12:00ч. на 01.01. Трябва ли да се чекираме след като е безплатен в този диапазон? Това което ме притеснява е, че е възможно българските банкови карти да не работят и на 01.01. заради преминаването в евро. Или да имат проблем с картите точно когато искам да използвам приложението. За след 12:00ч. на 01.01. ако е автобус, или трамвай мога да платя в брой на шофьора. А на влакче, или в метрото може ли да се плаща в брой, ако не работят банковите карти?

# 676
Здравейте!И на нас ни предстои скоро дълго мечтано пътуване до Париж, но малко изневиделица м и дойде като подарък от децата Simple Smile Засега се ориентирам кое, какво, как, но да попитам дали случайно няма някой пътуващ на същите дати като нас 12-16.01.?
Здравейте! С която и да е авиокомпания да летите, самолетът ще е пълен с българи Yum Ще може да се ориентирате, като видите накъде се насочват за шатъл, или ще попитате, все някой ще ви помогне.
И аз така си мисля Simple Smile Ако може някой да ни помогне да си купим карта Navigo  и да се ориентираме в началото в метрото.
Искам да попитам някой  отсядал ли е в Hotel1 https://www.booking.com/hotel/fr/hotelf1-paris-porte-de-chatillo … cfs=1&#map_closed?Цената е много добра и има много  отзиви от българи, но до меротоми се вижда голямо разстояние пеша, особено за вечер???

Ние сме били за 5 нощувки в хотел "Ибис" в Дефанс. Хотелът е икономичен туристически тип, но локацията е топ. Всеки ден ползвахме метрото, което е почти пред  хотела. Районът е спокоен, има заведения за хранене и за вечерно питие. Също така има и МОЛ почти до арката на Дефанс.
И аз се чудех за нег, но се притеснявах да не е криминален района.

# 677
  • Sofia
Джина, районът на Дефанс е финансовото сити на Париж и хотела е точно там. Не е с криминален контрагент.....има много корпоративни сгради, както и жилищни блокчета, но е спокойно и добре уредено.
За хотел Ибис, става дума.

# 678
Аз също разглеждах този хотел F1, но не ми изгледа удобен за връзки с градския транспорт и се отказах. Нямам против да вървя 7-8 пеш до станция, но не и когато навън градусите са около 0. Затова се насочих към Villejuif. С линия 7 на метрото се отива за около 20 минути до центъра.

# 679
Джина, районът на Дефанс е финансовото сити на Париж и хотела е точно там. Не е с криминален контрагент.....има много корпоративни сгради, както и жилищни блокчета, но е спокойно и добре уредено.
За хотел Ибис, става дума.
А кой от всичките е? Видях един, но в Монмартр и там има отзиви, че района е опасен. Другият, който ми даде в Дефанс е доста над бюджета ни
Аз също разглеждах този хотел F1, но не ми изгледа удобен за връзки с градския транспорт и се отказах. Нямам против да вървя 7-8 пеш до станция, но не и когато навън градусите са около 0. Затова се насочих към Villejuif. С линия 7 на метрото се отива за около 20 минути до центъра.
И на мен така, също и от Аирбнб дъщеря ми е запазила студио, но на 600 м от станция на метро и с няколко прекачвания и май ще го откажа. Какво ще кажете за този хотел https://www.booking.com/hotel/fr/ha-tel-du-roussillon-paris.bg.h … p_iw_btn#tab-main Отзишите са добри и метростанцичта е близо,без прекачшане до основните забележителности Simple Smile Няма много удобства,но не ни и трябват.По-важна ми е цената и местоположението.

Последна редакция: пн, 29 дек 2025, 23:10 от Джинa

# 680
  • Sofia
Джина ние бяхме в този :
Hôtel ibis Paris la Défense Centre 3*се намира в бизнес района „Дефанс“, на 10 минути с метрото от Триумфалната арка, булевард „Шанз-Елизе“ и т.н..

# 681
Да, видях го, благодаря! Доста е над бюджета ни, затова не ми е излязъл. То май всичко е над бюджета ни 🤐 Даже се чудя вече дали да не се откажем 🥹

# 682
  • София
Здравейте, имам някои въпроси относно градския транспорт. Пътуваме на 31.12. Свалих си приложението и там пише, че градският транспорт е безплатен от 17ч. на 31-ви, до 12:00ч. на 01.01. Трябва ли да се чекираме след като е безплатен в този диапазон? Това което ме притеснява е, че е възможно българските банкови карти да не работят и на 01.01. заради преминаването в евро. Или да имат проблем с картите точно когато искам да използвам приложението. За след 12:00ч. на 01.01. ако е автобус, или трамвай мога да платя в брой на шофьора. А на влакче, или в метрото може ли да се плаща в брой, ако не работят банковите карти?

Не е нужно да се чекирате въобще, самите врати за влизане и излизане са пуснати да се отварят свободно.
На НГ ако ходите в центъра, (то ясно че ще ходите ) имайте предвид, че има десетки хиляди хора, всякакви, с деца, с бебета даже, метрото работи но по-нарядко и стават огромни опашки за влизане в него, защото допускат само колкото да се качат на поредното влакче, което е претъпкано. Извън това Париж си е все така магичен като дух. Приятно посрещане на Новата година!

# 683
Да, видях го, благодаря! Доста е над бюджета ни, затова не ми е излязъл. То май всичко е над бюджета ни 🤐 Даже се чудя вече дали да не се откажем 🥹
Колко ви е бюджетът за вечер?

# 684
Иска ми се да вместим в около 300 евро за 4нощувки, но май съм объркала дестинацията Sad Само хостели и споделени стаи ми излизат, или ако око тази цена, е далеко от всичко.

# 685
Вижте Менингер хотел в Париж през официалния им сайт. Близо е до линия 1 на метрото и сте в първа зона. Не зная в момента каква им е цената да нощувка, но преди време съотношение цена/качество беше добър вариант.

# 686
  • Бургас
Само хотели ли търсите?
В ербнб пробвахте ли?
Веднъж бяхме наели апартамент в Сент Дени, вярно далеч, но беше евтин и с прекрасно обзавеждане. Цял ден ходим, после се прибираме. С метрото отнемаше около 40 мин в посока.
Но ако искате да оставате до късно в центъра, вероятно не е вариант.

# 687
Иска ми се да вместим в около 300 евро за 4нощувки, но май съм объркала дестинацията Sad Само хостели и споделени стаи ми излизат, или ако око тази цена, е далеко от всичко.

Този се вмества в бюджета. Задала съм за 2-ма души вашите дати.

# 688
  • Beyond the Frontiers
До момента Париж е една от най-скъпите дестинации, които съм организирала за семейството ми. А съм туристически агент...
Просто лично впечатление.
И общо взето всичко, всичко е доста по-скъпо спрямо други дестинации в Европа. Ама дори и в Азия, Африка.

Сега ако сравнявам с Москва ...сигурно ще е евтино.

# 689
Вижте в Агода също. Тази година резервирах хотел в Париж за 175€ нощувка при обявена навсякъде другаде беше около 300€. Този например излиза 306€ за вашите дати в 15 район https://www.agoda.com/en-gb/eklo-paris-expo-porte-de-versailles/ … a225-6a808522c7f8

Общи условия

Активация на акаунт