Париж - 20

• 34 048
  • 623
  •   1
Отговори
# 90
Почвам да си мисля, че може би е технически проблем. След въвеждането на имената и избирането на типа карта, не ми дава да продължа напред, а ме връща пак да избирам дата, час и тип билет. Вие с българска карта ли сте купували? За кое време от деня?

# 91
  • ВАРНА
Почвам да си мисля, че може би е технически проблем. След въвеждането на имената и избирането на типа карта, не ми дава да продължа напред, а ме връща пак да избирам дата, час и тип билет. Вие с българска карта ли сте купували? За кое време от деня?
С карта виза на банка ДСК пазарувах всеки път.
Часовите слотове не си ги спомням с точност, но все са били след 12ч

# 92
  • Варна
За върха ли купувате?
И аз висях и така и не се вредих. Изписва ми, че няма за върха. След половин час ми дава - но не даваше детето (нищо че има и възрастен с него). Ще чакаме на място Simple Smile

Може ли някой, който е ходил да каже възможно ли е за един ден да минем Айфеловата кула, Триумфалната арка и Лувъра (без да влизаме)?
Искам втория ден да го освободя за Нотр Дам  и зоопарка.
И някой ходил ли е в зоопарка?

# 93
  • ВАРНА
Всички билети, които съм купувала, са били до върха.
Айфелова кула, Триумфалната арка и Лувъра са възможни в един ден. Ние сме правили Лувъра и арката в един ден с влизане и на двете места. В Лувъра бяхме цял ден до затварянето му в 18ч. После пеш до арката и качване.
За зоопарка не знам, защото не сме посещавали. За аквариума до Айфеловата кула мога да кажа  - само ако сте в района, времето е лошо и имате време за убиване.

# 94
Чудесен избор-Нотар Дам и зоопарка.
Посещавала съм го,до него  в близост е замъкът Венсенес,.Може да го посетите,ако желаете.И замъкът и зоопаркът не са големи като площ и за 2-3 часа спокойно се обхождат.
Приятно изкарване.

# 95
  • В офиса
Не знаех за замъка, спала съм някъде като съм гледала картата. Зоопаркът е приятен, без да е уау. Просто лежерен ден по места, които се посещават от местните семейства с деца, а не толкова от туристи.

# 96
Здравейте!
Ние се завърнахме от Париж и всеки път имам усещането, че можехме да видим и още нещо (при >20 хил крачки дневно).

Целта ни беше концерт на Теди Суимс. Много съм доволна! Изпя 24 песни, страхотна емоция! И бяхме почти до сцената.
Първият ни хотел беше в 19 район заради залата. Знам му славата, но бяхме на супер място - главна улица, 5 мин от метро 7. Хотелът ни беше Campanile Prime Paris- доста добро съотношение цена, качество. Малки стаи и шумоизолацията им куца, но пък леглата и възглавниците бяха много удобни.

Различни атракции, които посетихме е тази по препоръка на прасунчо по-рано:
https://www.atelier-lumieres.com/fr/expositions-passees
и ми хареса много. В момента е Пикасо, обичам изкуство, а това е доста иновативен начин да се представи творчеството му. Красиво е, динамично и дори и младежта се впечатлява. Недостатък е, че нямаш избор за момента - няколко седмици само Пикасо и после сменят.

Ходихме и в библиотека Ришельо - музея и залата. За музея е тъпо, че нямат организирани обиколки на английски, а почти всичко беше на френски. Достъпът до овалната зала е безплатен. Много е красива, но някак не ми допада идеята - хем атракция, хем хората са седнали и четат, проучват.

За всички забележителности с вход сутрин е по-спокойно и с по-малки опашки.

Последната нощ спахме  в хотел до гара Норд заради влака до летището. Бяхме на CDG. Бях оставила да пазарувам подаръци от летището - голямо прецакване Терминал 1 изходи 50-58 няма нищо. Преди 2 години бяхме на Терминал 2 и имаше много голям избор.

# 97
  • Sofia
Здравейте,

Благодаря за полезната тема, много ми помага в организацията на нашето пътуване (от 28.03 до 03.04).
Искам да попитам какво можем да правим/посетим в късните часове на деня? Ще бъдем 2-ма възрастни с две тийнейджърки на 17г.
На 03.04 в 0:30 минути имаме трансфер с автобус от Париж Bercy до град Lyon.
Хотела в Париж ще напуснем сутринта, ще оставим багажа на съхранение, мисля на тази гара Bercy да го оставим и цял ден имаме за разходки. Къде да прекараме късните часове преди качването на автобуса... дайте идеи, моля Simple Smile

# 98
За късните часове преди автобуса ,бих предложила пешеходноа разходка от Нотр Дам по брега на Сена,може Ботаническата градина или парка Бреси.
На нощтно осветление катедралата и улиците са много приятни за разходка.
Приятно изкарване.

# 99
Здравейте!
Искам да попитам - някой да ми  препоръча места за хапване, за кафе в Бове. Ще останем една вечер там преди да отидем в Париж.

# 100
  • На морето!
Ако трябва да изберете едно от двете, кое ще е: Да се качите до върха на Айфеловата кула или до върха на кулата Монпарнас?

# 101
Бове е малко селище ,заведенията се броят на пръстите на едната ръка.Където и да седнете  ще останете доволни.

Ако трябва да изберете едно от двете, кое ще е: Да се качите до върха на Айфеловата кула или до върха на кулата Монпарнас?

И на двете съм се качвала,но от мен Айфеловата кула.

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 16:13 от Sause baus!

# 102
  • пак на Рив Гош
Предимството на кулата Монпарнас е, че от нея се вижда Айфеловата кула (за мен тя е по-интересната Grinning)
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 16:40 от Роца

# 103
  • ВАРНА
Триумфалната арка  Simple Smile

Fifi_0421, радвам се, че ви е харесало в Atelier des lumières  Simple Smile

# 104
Здравейте момичета и момчета. Предстои ни пътуване до Париж в края на Април. Искам да отидем до Мон Сен Мишел за един ден и се чудя дали е възможно и заслужава ли си или да търсим вариант за спане там. Благодаря и прекрасни пътувания да имате всички.

Общи условия

Активация на акаунт