Париж - 20

• 35 972
  • 642
  •   1
Отговори
# 450
А на летището в Бове дали има магазини?
Има.

# 451
  • Варна
А на летището в Бове дали има магазини?

колко магазини да има - летището е колкото носна кърпичка Simple Smile Simple Smile Simple Smile , важен е фришопа на Бове , там парфюма който купихме за 60 от фришопа на Риволи( там магазините са 3 около северния вход на Лувъра, има още три около Айфеловата кула мисля на улица де СУФРЕН ), е 50, а в Сефора - 70 евро - това е разлика от 30 %.

# 452
Върнахме се от Париж. Благодаря много на всички за напътствията! Първото ни ходене беше преди 9 години и бях забравила всичко, но бързо се ориентирах.
За карти ползвахме приложението, но в един момент ми отказа плащане с едната карта, така че имайте готовност и за резервен вариант. Иначе е несравнимо по-удобно от физическите карти.
За 6 дена сменихме 3 локации на спане, защото бяхме на концерт на Стад дьо Франс и беше важно след концерта да сме максимално близо до стадиона. Организацията беше изключителна- полиция, специални части, организатори- буквално през 10-20 метра по цялото трасе от метрото до стадиона.
Светлинното шоу на Айфеловата кула започва на кръгъл час след 22.00 и трае 5 Мин.
Около Триумфалната арка попаднахме на много добри заведения, в Латинския квартал бяха пълна греда. Чак последната вечер седнахме на прекрасно бистро и открихме една малка уличка пълна с невероятни заведения, основно с местни посетители. Ако някой се запътва натам, мога да помогна с локация.

# 453
  • София
Върнахме се от Париж. Благодаря много на всички за напътствията! Първото ни ходене беше преди 9 години и бях забравила всичко, но бързо се ориентирах.
За карти ползвахме приложението, но в един момент ми отказа плащане с едната карта, така че имайте готовност и за резервен вариант. Иначе е несравнимо по-удобно от физическите карти.
За 6 дена сменихме 3 локации на спане, защото бяхме на концерт на Стад дьо Франс и беше важно след концерта да сме максимално близо до стадиона. Организацията беше изключителна- полиция, специални части, организатори- буквално през 10-20 метра по цялото трасе от метрото до стадиона.
Светлинното шоу на Айфеловата кула започва на кръгъл час след 22.00 и трае 5 Мин.
Около Триумфалната арка попаднахме на много добри заведения, в Латинския квартал бяха пълна греда. Чак последната вечер седнахме на прекрасно бистро и открихме една малка уличка пълна с невероятни заведения, основно с местни посетители. Ако някой се запътва натам, мога да помогна с локация.
Здравейте. Може ли информация за бистрото и уличката като цяло? Точно такива местенца обичам.
Ако съм с две деца и ползваме метро евентуално 1-2 пъти, какво трябва да взема? За дълъг престой ясно, ама като сме за два дни... руса съм по душа 🤭

# 454
  • Карлово
В смисъл на един телефон 2 карти ли?
И аз искам да знам уличката с бистрото.

# 455
  • София
Много е индувиодуално това с ползването на транспорт. Ако гугул мапс ти дава едни 30 мин от АК до Триумфалната арка и си ги запланувал като приятна разхдка, след час - два- три чакане на опашка за секюрити, качване и слизане от кулата тези 30 минути ще ти се сторят много тежки. Вечер след метрото се качвахме  на трамвай за една спирка, защото в повечето случай бяхме много изморени и 10 минути до апартамента ни се струваха много. Но от друга страна, ако отиваш до точно определено място, разходжаш се там и после се прибраш няма смисъл от карта.
Ние ползвахме карти пластики, защото ми беше лесно да ги раздавам на децата преди влизането в метрото и не се притеснявах в тази лудница дали някой няма да им ги дръпне телефона от ръката или ще го изтърват някъде.

# 456
В смисъл на един телефон 2 карти ли?
И аз искам да знам уличката с бистрото.

На телефона имах качени и други карти и така платих. Така и не разбрах какъв беше проблемът с ДСК. В час пик опашките на машините бяха сериозни.
Бистрото се казва Cafe Latin и се намира в  латинския квартал.
Съжалявам, но не ми позволява на кача линк.
Уличката се намира , като тръгнете от това кафе в посока Rue de l'Éperon или АК за по-добра ориентация , на няма и 50-100м. Изглежда като дълъг безистен, а не отделна улица и са само барове и бистра, разположени едно срещу друго. Много е красиво и приятно!
За Латинския квартал- проверявайте рейтингите на заведенията, доста е туристическо. Едната вечер се оказа, че сме вечеряли в заведение с рейтинг 2.1. Беше ужасно, а сметката си беше доста сериозна.
Първите дни нощувахме между Трокадеро и Триумфалната арка и там всичко, на което попаднахме беше безупречно.

Последна редакция: ср, 30 юли 2025, 21:57 от Bibibon

# 457
С ДСК периодично има проблеми. Аз преди две-три седмици така го закъсах и то в Бг. Спокойно пазарувам, давам карта отказана транзакция, спокойно давам втора и там греда. Жената каза, че на този ден има проблем с ДСК, а аз само тези карти. Кеш нямам. Добре, че беше кварталния магазин и за първи път в живота си взех на вересия. ММ малко по-късно мина и плати, но умрях от срам.

Иначе ние докато бяхме в Париж не сме гледали рейтинг на заведенията, но имахме късмет и винаги целехме вкусна храна. Само един път се допитахме до Гугъл мача за пица и седнахме на най-близката в Райна, който бяхме. В Латинския квартал седнахме на заведение, в което за 13, 17 или 25 евро ти предлагат салата, основно и десерт. Поръчахме две различни менюта и всичко беше вкусно, но явно сме имали късмет. Един път хапнахме по улицата между Музей Роден и Айфеловата кула и там беше много вкусно, но не съм запомнила точните места. Просто децата, по-скоро малкото изкрещява Гладна съм и бързо се вмъкваме в първото възможно място за хранене.

# 458
И нашата разходка в Париж мина. Много сме доволни. Бяхме отседнали в Латинския квартал. Открихме страхотно заведение там с висок рейтинг в гугъл (следим обикновено къде сядаме). Цените бяха доста прилични и всичко беше изключително вкусно. Обиколихме основните забележителности (ако мога така да се изразя). Единствено двореца във Версай и градините не отговориха на очакванията ми. По-скоро не ми допадна организацията с тези фонтани, но това си е мой проблем в крайна сметка. Понеже се коментираше назад, бяхме с БГ Аир от Варна за CDG (мисля че и този от София лети до същия терминал и се ползват основно едни и същи гейтове) и летяхме от Терминал 1. След секюрити проверките, няма абсолютно нищо освен гейта, едно кафе (на което дори нямаше капучино) и мисля два смесени магазина в които нямаше почти нищо.

# 459
  • Карлово
Ако обичащ да споделиш, какво им липсваше на фонтаните и градините? С влакче ли обикаляхте?

# 460
В почти всички дни има музикално шоу в градините. Повечето фонтани работят по график. Има приложение, с което може да се следи кой фонтан кога работи. Мисля че работят 4 пъти през деня (или 3, да не подведа някого) по 15 мин. За 15 мин може да видите максимум 2 фонтана ако са близо или 3 ако тичате. След тези 15 мин, фонтана е просто езерце с вода. Направихме едно лудо тичане цял ден и пак не усляхме да видим всички фонтани работещи. Някак си  не успях да се насладя на преживяването от цялото тичане. Иначе във въпросното приложение има няколко обиколки описани - сутрешна, следобедна и т.н., но пак няма особено смисъл от тях, защото в 15 мин трудно мога да се видят повече от 2 фонтана. Иначе градините са чудесни, но тази организация с работното време на фонтаните не ни допадна. Мога да препоръчам качването на лодка в големия канал. Докато чакахме поредния слот на работа на фотнаните се качихме и много ни допадна преживяването. Не сме обикаляли с влакчето, то реално минава отвън градините и не видяхме много смисъл.

Ако обичащ да споделиш, какво им липсваше на фонтаните и градините? С влакче ли обикаляхте?

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 15:28 от Rosi&Rosi

# 461
  • Карлово
В почти всички дни има музикално шоу в градините. Повечето фонтани работят по график. Има приложение, с което може да се следи кой фонтан кога работи. Мисля че работят 4 пъти през деня (или 3, да не подведа някого) по 15 мин.
Аз си мислех, че си работят по час- два, но само уикенда. Благодаря още веднъж, че се отзова на въпроса ми.
Ясно влакчето отпада. А голф количките? Някои от моите хора са енергоспестяващи, та се чудя как да им угаждам.

# 462
В почти всички дни има музикално шоу в градините. Повечето фонтани работят по график. Има приложение, с което може да се следи кой фонтан кога работи. Мисля че работят 4 пъти през деня (или 3, да не подведа някого) по 15 мин.
Аз си мислех, че си работят по час- два, но само уикенда. Благодаря още веднъж, че се отзова на въпроса ми.
Ясно влакчето отпада. А голф количките? Някои от моите хора са енергоспестяващи, та се чудя как да им угаждам.

С количките изглеждаше удобно, но пак съвсем до фонтана не може да се стигне. Ограничени са с някакъв GPS и трябва да се слезе, да се разгледа и да се качите пак. Хубавото е че можете да се движите в основната част на градините и по широките алеи, за разлика от влака който се движи отвън. Цената ми се видя висока. Да не подвеждам някого, но май беше 40 евро на час. Т.е. ако искате да обикаляте няколко часа за да видите работещите фонтаните, може би ще излезе малко солено.

# 463
  • Карлово
Пак благодаря за прясната информация. Ще знаем, дали ни е ОК цената. Аз съм пешеходец и още една от групата, но ако решат, ще се включим в количката.

# 464
  • пак на Рив Гош
Предварително се извинявам за спама, но получих съобщение от rody с въпроси за настаняване в Париж.
Не мога да отговоря, понеже си е забранил(а) получаването на лични съобщения и нямам друг начин за връзка.
При нужда, мога да отговоря в темата.

Общи условия

Активация на акаунт