Париж - 20

• 31 991
  • 582
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Момичета, какво става? Всичко наред ли е с полетите?
Всичко беше наред. И нашият полет закъсня, но поради други причини.
Нищо не разбрахме от стачките, но явно сме били на такива места, където нямаше.
Като гледах новините, бая неприятно е било.

# 571
  • Карлово
Преди три дни се върнахме от Париж. Времето беше по-хубаво от очакваното. Имаше на моменти и много силен дъжд, и много силен вятър, но не за дълго. Програмата в общи линии се изпълни.
За мене бонус беше хорът в Сакре кьор. Прекрасно. Много ми се искаше да се потопя в тази магия и ми се случи.
За Нотр дам, не можах да запазя билети, но и това ми се случи, в деня когато по-голяма част от спътниците ми бяха на Дисни, минавайки покрай катедралата видяхме, че опашката е рехава и върви бързо и влязохме. Величествена!
Исках да се кача на Триумфалната арка по залез, но в деня, когато беше запланувана имаше някаво честване. Тържествено! Не съжалявам, че не се качихме. Там до изкачване на приятелите от Айфеловата кула, поседнахме на кафе,, но след като чакахме около 30 минути, ни казаха че часът за кафе е минал и трябва да поръчаме алкохол. Не ни беше до това и сменихме заведението, като междувременно другите се присъединиха към нас и на Шанзелизе прекарахме час-два.
Исках да видя фермерски пазар и до площада на Бастилията, около квартирата ни, случихме на такъв.
Последно в неделя на път за летището след обед минахме и през "Пазар на бълхите". Не че нещо купих, но ми беше интересно.
Иначе търчахме до Дефанс да търсим Лабубу на дъщерята, не знаех че дотам ще ни замъкне, заблуждаваше ни, че е около Айфеловата кула мястото. Аксесоарът беше изчерпан в 11 часа, но пък се отбихме в бизнес квартала, за изненада на групата.
Около Версай течеше някакво събитие, танци, но нямахме много време за потапяне в атмосферата, заради силен вятър, пък и бързахме за час за ресторант.
Това е.
Със седмичното навиго нямахме проблеми, освен с инсталирането. Не ми хареса интерактивността на продукта. Дава грешка, не казва каква е и трябва сам да гадаеш. Знаете ли, че не хваща мобилен с 888 например?
До следващия път.

# 572
  • Варна
Чета ви с водене на бележки. Решено е, чакам тези дни да пуснат всички билети и 2026 живот и здраве сме там.
Единствената ми чужденка е средата на юни или началото на септември.
От това което четох двата периода се препокриват като време и опашки и попринцип предпочитам септември.
Намерих място за настаняване на 400м от Айфеловата кула и със спирки на всеки транспорт включително и RER влаковете. (Ако не се лъжа А линия).
Нали е подходящо и удобно?
Търсех в препоръчан квартал и с удобна връзка за градски транспорт + транспорт за Дисни. Ще сме с дете на току-що направени 12, но мисля, че за Дисни никога не е късно.

# 573
Ние също бяхме близо до Айфеловата кула и беше много удобно. Имаше един автобус, който върви покрай Сена в посоки към Лувър, Нотр Дам, а после върви по един от горните булеварди. Мисля че беше 73 или 74, но си погледнете, много е удобен особено на връщане, когато си уморен.
Иначе за Дисни моето голямо дете е на 12 и мина доста по детски атракции със сестра си на 4, уж, за да е заедно с нея. После малко съжаляваше за по-екстремните атракции, но като цяло много ѝ хареса. Сега мечтае да отиде пак, но с приятели. Там имаше доста групички на деца докъм 20 и ѝ хареса как се забавляват заедно, как са заедно на атракции, правят си смешни снимки и като цяло споделят заедно емоциите.

# 574
  • ВАРНА
Всяка възраст е подходяща за посещение на Дисни Simple Smile
Бяхме в Париж в началото на септември. Париж и спокойно някак не ми се връзват.
На Айфеловата кула не беше лудницата, която сме виждали през юли. Нямахме предварително купени билети. Спонтанно решихме да се качим. За две минути чакане на опашка се сдобихме с билети до втория етаж с асансьор (до третия етаж бяха изчерпани). На самата кула беше спокойно, та чак празно ни се стори. Да можеш спокойно да се насладиш на гледката без някой да те бута или да бързаш да отстъпиш място на тези зад гърба ти.
В Notre Dame беше страшна тълпа. Опашката върви бързо. Вътре вече беше "тълпата те носи".
Любим район ни е 5-ти. За сегашното ни ходене стратегически предвид местата, които дъщеря ми си беше избрала да разгледа, букнах хотел в 19-ти. Няма да повторя.

# 575
  • Карлово
За сегашното ни ходене стратегически предвид местата, които дъщеря ми си беше избрала да разгледа, букнах хотел в 19-ти. Няма да повторя.
Я разкажи за 19 район. Хубави оферти за настаняване излизат там. Височко с гледка към града.
Минус ми се вижда пътуване до летището.

# 576
  • ВАРНА
За сегашното ни ходене стратегически предвид местата, които дъщеря ми си беше избрала да разгледа, букнах хотел в 19-ти. Няма да повторя.
Я разкажи за 19 район. Хубави оферти за настаняване излизат там. Височко с гледка към града.
Минус ми се вижда пътуване до летището.
Никаква гледка няма Simple Smile Или поне там където бяхме ние нямаше.
Аз букнах Ибис до Cite des sciences et de l'industrie поради няколко причини - дъщеря ми искаше да разгледа този музей + ходене до музея на авиацията в Бурже; имаше неясноти около блокадите на 10/09 и бях решила, че ако метрото не се движи, ще откараме целия ден в Cite des sciences et de l'industrie.
За първи път бяхме в тази част на Париж и не ни хареса никак. Отсядали сме с детето в 15 и 5, а аз имам предишни дълги престои в 1, 14 и 16. Познавам тези арондисмони и може би затова ги и харесвам Simple Smile

Последна редакция: пт, 26 сеп 2025, 10:31 от прасунчо

# 577
  • Карлово
Благодаря. Явно си фен на левия бряг. Иначе 5 район и на мене ми харесва много. Там искам следващия път.
Все пак на 10,09. стачката не беше масов блокаж, както се очакваше и слава богу. Моите хора си въобразяваха, че са извървели по 13 км на ден, според някакви крачки, които за мене си беше чиста фантазия, но ако бяхме случили на спиране на превозните средства щяха да си останат по пътя някъде и да правят виртуални разходки и интернет.

# 578
  • ВАРНА
Благодаря. Явно си фен на левия бряг. Иначе 5 район и на мене ми харесва много. Там искам следващия път.
Все пак на 10,09. стачката не беше масов блокаж, както се очакваше и слава богу. Моите хора си въобразяваха, че са извървели по 13 км на ден, според някакви крачки, които за мене си беше чиста фантазия, но ако бяхме случили на спиране на превозните средства щяха да си останат по пътя някъде и да правят виртуални разходки и интернет.
Да, за радост не беше блокирано метрото на 10/09. Но понеже до последно беше неизвестно, съобразявах локацията с тази неяснота Simple Smile

# 579
Има ли обявена дата на следващата стачка в Париж? Търся инфо, но не успявам да намеря. На 09.10 ни предстои пътуване до Париж за 3 дена,

# 580
  • пак на Рив Гош
Засега няма обявена масова стачка на транспорта.

# 581
Засега няма обявена масова стачка на транспорта.
Мерси!

# 582
  • София
Чета ви с водене на бележки. Решено е, чакам тези дни да пуснат всички билети и 2026 живот и здраве сме там.
Единствената ми чужденка е средата на юни или началото на септември.
От това което четох двата периода се препокриват като време и опашки и попринцип предпочитам септември.
Намерих място за настаняване на 400м от Айфеловата кула и със спирки на всеки транспорт включително и RER влаковете. (Ако не се лъжа А линия).
Нали е подходящо и удобно?
Търсех в препоръчан квартал и с удобна връзка за градски транспорт + транспорт за Дисни. Ще сме с дете на току-що направени 12, но мисля, че за Дисни никога не е късно.

Ние сме били средата на юни и средата на септември в Париж и Дисни. Опашките  бих казала, че бяха еднакви. Плюса на юни беше по-дългия ден и, че нямаше нужда да носим връхни дрехи. А и Дисни работи до по-късно. Септември пък не беше такава жега и е по-приятно за дълги разходки. Изкарахме си супер и двата пъти и смятам, че няма да съжалявате който и период да си изберете.

Общи условия

Активация на акаунт