Париж - 20

• 35 870
  • 642
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте. Да попитам за препоръки за хотел на пешеходно разстояние около Гар дьо Нор. Единствено ме интересува да е чисто и да има закуска. За две нощувки между Коледа и Нова година ми е необходим. Мястото ми е важно, защото пътуваме с Евростар, който спира/заминава от тази гара.

Мерси предварително.

# 631
Здравейте, предстои ми командировка в Париж и имам право на избор между три хотела - два около Пл. Бастилия - ibis Paris Bastille Opera 11th, Hotel Mercure Paris Bastille Saint Antoine и един до Айфеловата кула - Mercure Paris Centre Eiffel Tower Hotel. Мястото на срещата е извън тези райони, смятам да ползвам метро. В кой от районите бихте препоръчали отсядане?

# 632
Лично бих предпочела този хотел до Айфеловата кула.

# 633
  • Карлово
За да избереш хотела, проиграй транспорта, време за пътуване, връзки до мястото на срещата. Също и от летището до хотела. Ако няма голяма разлика във времето на пътуване, избери по отзиви на потребители.

# 634
Благодаря ви! Метролиния 1 виждам има до мястото, затова и се ориентирах повече към двата до Бастилията. От летище до хотел ще пътувам предходния ден и няма проблем, ще съм с такси. Отзивите са сходни, не най-добри, но мен не ме притеснява толкова, по-скоро се притеснявам от това, че не познавам районите, а ще бъда сама.

# 635
  • Карлово
Ние бяхме в района на Бастилията тази година и ни хареса. Разгледай на картата, все пак. Кафенета много, млади хора, денонощен живот. Това видях аз в района.

# 636
  • София
Квартал Маре е много приятен. На мен ми харесва, защото е по-бохемски. Като се тръгне от Place de Vosge по Rue Francs-Borgeos е един от любимите ми маршрути.

# 637
При равни други условия бих избрала този до Айфеловата кула. Погледнах го на картата, това е в 15ти район,  на границата на 16ти район, тоест минавате оттатък Сена по някой от мостовете и се озовавате в 16ти район, който е спокоен жилищен район с красиви сгради и много бистра. В 16ти район жилищата се водят най-скъпи и това не е случайно.

# 638
  • ВАРНА
Здравейте, предстои ми командировка в Париж и имам право на избор между три хотела - два около Пл. Бастилия - ibis Paris Bastille Opera 11th, Hotel Mercure Paris Bastille Saint Antoine и един до Айфеловата кула - Mercure Paris Centre Eiffel Tower Hotel. Мястото на срещата е извън тези райони, смятам да ползвам метро. В кой от районите бихте препоръчали отсядане?
+1 за хотела до Айфеловата кула

# 639
Логистично според мен хотел на пл.Бастилия ще ви е по-удобен. Метролиния 1 е на често и не е препълнена, чиста е. Рядко я засягат стачки, защото е автоматична.  Не е така с тази, която е в близост до Айфеловата кула. Поне моите последни наблюдения от есента са такива.

# 640
Здравейте,
Налага се да резервирам трансфер от хотел в района на Дисниленд до летище Бове.
Двуомя се да направя резервация през букинг или от сайта https://connectotransfers.com/
От двете места ми излиза почти еднаква цена и разчитам повече на препоръки? Благодаря предварително

# 641
Привет и от мен!
Първо - огромно благодаря на всички от тази тема, информацията тук е безценна!
Планирам бюджетно семейно пътуване до Париж за 5 дни през януари. Избрах този "непопулярен" месец защото имам РД, а и заради по-малкото туристи.
Организирам пътуването сама. До тук съм с резервирани полети и настаняване. В едната посока летим с Изиджет, а на връщане сме с Трансавиа, така дойде най-изгодно. Резервирах апартамент във Вилжуиф. Ще споделя впечатленията си от мястото, като се върнем. Знам, че е далече от забележителностите, но разположението е много комуникативно - до спирката на трамвая Т7, с който ще се придвижим от и до летище Орли, и същевременно до началната спирка на метрото М7. Наблизо има и огромен Карфур. Освен това, четох, че районът бил спокоен.
Предстои да уреждам местата, които ще посетим. Ще го ударим на музеи и забележителности, предвид че януари не е много подходящ за цял ден на открито. 😁 Не, че студ и дъжд ни спират по принцип, ама...
Опитвам се да резервирам билети за Айфеловата кула от сайта, но за сега няма такива до върха. А за Лувъра билети за януари не ми дава да избера. Другите по-големи места, които за сега планираме да посетим, са Музеят Орсе, Нотр Дам, Пале Гарние, Пантеонът, Сакре Кьор и Монмартър, може и на Триумфалната арка да се качим. Обмислям и корабче по Сена.
Не мога само да се ориентирам с билетите за градския транспорт. Четох, че вече хартиени билети вече няма, само електронно се зареждат. И тук изчетох информацията, но все още не мога да се ориентирам. Престоят ни ще е от събота до четвъртък и май карти Navigo easy ще са ни най-удобни (нали тези бяха, дето могат да се зареждат с по 10 билета за метрото). Мога ли да закупя тази карта в приложението, и от там да я зареждам? И мога ли да платя за другите, или всеки сам трябва да си плати? А мога ли да купя единични билети за трамвая пак през приложението, предвид че мислим да го ползваме само за придвижването от и до летището? На отиване полетът ни е вечерен в събота и вероятно билетните каси няма да работят, като кацнем. И друго искам да питам - можем ли с един билет за метро да се прекачваме на различните линии, както е у нас? Знам, че тук много е изписано по темата, но наистина не мога да го "смелям". Много ще се радвам, ако някой ми го обясни като на идиотче. 😁😁😁

# 642
Здравейте! Планувам пътуване за средата на февруари. Стана много спонтаннно, но билетите бяха за около 150лв двупосочен /Бове/, можеше и по малко +- няколко дни. Искам да запазя Айфеловата кула за 14.02 по от рано, но се чудя в тъмната част на деня или светлата. По светло сме се качвали горе преди време и имаше много хубава видимост, улучихме на хубаво и слънчево време.Може ли да дадете съвет на залез слънце хубаво ли е? Също така ще се радвам да препоръчате бюджетен хотел около айфеловата кула, може и Airbnb. Били сме и друг път в Париж, но тогав акцента беше Дисниленд и по малко време за забележителности. Сега акцента ще са лежерни разходки по улиците на централен Париж и кулинарен туризъм.

Общи условия

Активация на акаунт