Плумерия (Франджипани)

• 688
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте! Flowers Hibiscus

Плумериите са ми слабост и много ми се иска да се сдобия с една, особено след като видях, че се предлагат във Фейсбук на много разумни цени.
Заслужава ли си да купувам през зимния период, или да изчакам да се затопли?
След колко време разцъфва? Предполагам ще отнеме доста време, предвид, че растенията, които гледах са буквално "бебета".
Може ли да се гледа само в стайни условия (с 22-23 градуса температура, средна към леко ниска влажност на въздуха, прозорци с южен изглед и ярка индиректна светлина)? Или задължително трябва да се пресади в някой двор след време?
Пише, че през зимния период не трябва въобще да се поливат, но това да не важи само за тези, които са навън?

Има ли някоя съфорумка с това приказно растение, която да сподели някакъв опит?

Благодаря!

# 1
Потърсете темата : Нашите цветя и пишете там .

# 2
Здравейте! Flowers Hibiscus

Плумериите са ми слабост и много ми се иска да се сдобия с една, особено след като видях, че се предлагат във Фейсбук на много разумни цени.
Заслужава ли си да купувам през зимния период, или да изчакам да се затопли?
След колко време разцъфва? Предполагам ще отнеме доста време, предвид, че растенията, които гледах са буквално "бебета".
Може ли да се гледа само в стайни условия (с 22-23 градуса температура, средна към леко ниска влажност на въздуха, прозорци с южен изглед и ярка индиректна светлина)? Или задължително трябва да се пресади в някой двор след време?
Пише, че през зимния период не трябва въобще да се поливат, но това да не важи само за тези, които са навън?

Има ли някоя съфорумка с това приказно растение, която да сподели някакъв опит?

Благодаря!

Здравей, аз си купих Франджи тази зима от наш сайт. Растението беше смехотворно малко макс 5 см и едва 2 листенца. Към момента е около 10 см и развива нов лист, а старите значително са увеличили размера си. Не се притеснявай, защото не е изобщо претенциозно! Ще кача снимки преди и сега, защото имам навик да ги снимам всичките си растения в началото. Както и ще потърся сайта, от който го закупих.

Общи условия

Активация на акаунт