ФЕВРУАРЧЕТА са те, ето ги - скоро вече на две! Тема 3

• 1 649
  • 26
  •   1
Отговори
# 15
Много зле ми се отразяват Joy И двете ми са в такава фаза, но поне е ту едната, ту другата. Някой път много си изпускам нервите и крещя. Случвало се е да отнесат и по някое плясване. Ииии после ми е сууупер гадно.

# 16
  • В твоето съзнание...
При нас тези епизоди почнаха по-рано явно. Сега бяхме и 1 седмица в болница, където беше ангелче, но откакто сме се прибрали е... Ужас. Регресирахме и с бибероната и с памперса. Ще изчакам още малко да дооздравее и ще се мъча пак.
Решили сме сега до края на Февруари да си седи в къщи, че да се възстанови хубаво от пневмонкята и да пропуснем грипа ако може. Толкова време без ясла ще е доста тегаво и съм сигурна, че и той ще започне много да се изнервя. Лошото е, че времето не позволява и да излзиаме с този мръсен въздух в София.

# 17
Като ви чета малко се успокоявам,че не само при нас е тегаво положението .Единственото положително нещо е че успяхме през дена да махнем памперса,с другото сме доникъде .Храним се сами първите 2-3лъжоци в устата и останалото по масата ,хубаво да го размажем.С говоренето определени думи ,някои се опитва да ги каже ,но повече си говорим на Инджи китайски.Напоследък нейното тръшкане ми идва до гуша,за всяко нещо което не и се даде се започва инатене и рев до дупка.Прави ми впечетление,че напоследък като се в парка ,като дойдат дечица започва да реве от тях(незнам защо го прави,никой не я закача)Обедния сън на моменти липсва а вечер задължително ревем 30мин. преди да заспи.Забелязах че един от последните кътници е на избиване и се надявам да се поуспокоят нещата след като избие.

# 18
Петър също взе да реве с пълно гърло в яслата. Сега Торнадо като спомена, ми се струва същото. Това е съвсем ново, от последните 2 седмици. Мислехме, пе е защото 2 приятелчета от групата тръгнаха на училище (тук при навършване на 2.5 г децата започват "училище ", което забавачка -група към училището и е задължително,  докато яслата е по-избор), и едната учителка е продължителен болничен, но другите деца ги познава перфектно. Днес сутринта даже едното момченце му викаше от вратата "Пепе, пепе" 😅 , нашият звяр си заби лицето в мен 🤷‍♀️

Дано да е период, като цяло много синхаресва яслата,  вечер когато го вземаме по един час не можем да тръгнем,  то се бяга, играе, на всяко дете трябва да се каже чао 😁

# 19
Здравейте, момичета. Моят, малкият започна и той да проявява характер. Но пак е по-разбран от батко си 😅 И аз понякога си изпускам нервите - главно викам.
Ние сега си стояхме една седмица вкъщи, баш за рождения ден бяхме болни - малкия и аз. Той беше на антибиотик- пак хрипове. Отпразнувахме си го вкъщи, купих готова торта - Червено кадифе. Пяхме му, той беше много щастлив. Успя да духне свещичката и накрая взе да ръфа тортата цяла 😅 Весело беше.
Днес е за първи ден на ясла. Надявам се за издържи по-дълго този път и да пропуснем грипа тази година. Давам му имуностимулант и осцилококцинум (за който ми казаха в една аптека, че нищо не върши, ама...пробвам го).

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 16:31 от Elektra.13

# 20
Здравейте ,тъй като на нас ни предстои ясла се оказа че изследванията са отпаднали като задължителни.Днес бях при личната и каза да говорим с ръководството на градината,но не разбрах дали е временно заради грипната епидемия.Някой да е разбрал нещо подобно?Започнах да и давам чай от маточина и незнам на мен ли ми се струва ,но малко като че ли се успокои.

# 21
Здравейте, момичета! 🌸
Нова съм в тази група и имам нужда от съвет. Имаме си момченце, което преди няколко дни навърши 4 месеца. Днес забелязах, че от двете страни долу му белее, но това не са предните зъбки, а странични резци. Вие как мислите, дали това са зъбки и ако да, защо тези първо. Благодаря предварително!

# 22
Това не са зъбки,на мен ми прилича  на афтичка.Но най добре се консултирай !

# 23
Как сте мамчета 😁
Аз съм недоспала, рошава и вечно изтощена, но безмерно щастлива 😁
В края на януари изкарахме някакъв ужасен вирус, според нас от температурата Петърчо бълнуваше, или може това е "night terrors"  които уж сега започват, но от тогава си бълнува нощем. Аз се будя, той иска вода, слагам му малко в бутилката, пие и заспива а аз вече разсънена будувам😵‍💫
Изведнъж дръпна с думите, и е едно постоянно бягане- с топка, с камионче, с играчка ...
Сутрин (тази сутрин например) закусва едно твърдо сварено яйце, две малки филийки, без корички, намазани с Филаделфия, понякога слагам малко мастъргана моцарела, понякога успявам да набутам малко жълтък смесен с Филаделфия та,
За вечеря е подобно, като понякога вечеря веднага след ясла и после пак хапва и ние докато вечеряме,
В четвъртък сме на консултация и ще видим точно колко е висок и тежък,
Какво правите уикендите? Какво най-много занимава децата навън?

# 24
Аз се чувствам много добре откакто ходя на работа - липсваше ми и работата, и общуването с възрастни хора 😁
Малкият ходи на ясла, всичко си ядял, спял, играел с децата, ми казват. Нощем не спи добре обаче. Буди се често, иска да спи при мен, а на мен ми е тясно и неудобно и не спя добре. Батко му към 3тата година започна да спи. Стискам зъби и се надявам по-рано да стане...
Започна да приказва повече, отделни думи все още. В яслата не ги водят да пишкат, така че още е с памперс, но като дойдат някакви почивни дни накуп, ще опитам и ще ги натисна и там да ми съдействат.

# 25
- 89  см, 12.8 кг, според графиките е точно в средата,
- за памперса ... мисля лятото по-сериозно да се занимавам, сега честно казано е тъмно все още сутрин , студено, и изобщо ... нямам муза - слагам го на гърнето сутрин, вечер, колкото е възможно, при команда пиш пиш пуска в гърнето, нооо, с акито изобщо не желае да съдейства. Понякога казва след като е свършил работата, нооо ако се е заиграл  - изобщо не изглежда да му пречи 🙈😆
- а за работа- разбирам те, не е лесно след нощ без сън, но сякаш мозъкът ми се отделя от битовите ситуации и след ден в офиса особено, много по-спокойно действам у дома.

Сега съм друга чуденка 😁 ... аз все нещо още искам да правим, щото имаме много време 🙈 ... някой мисли ли, знае ли кога могат да започнат да се занимават децата с музика? Сз пускам някакви упражнения от ютюб, намерих някакво киндирок,  което ми прилича на киндиру и той много го харесва, танцува к прави движенията, но сякаш искам нещо по ... с истинска идея за музикално развитие да е.

Намерих една дама на френско, която много забавно въвежда нотите, нооо на френски 😆

# 26
Мен не ми пречи недоспиването на работата - аз обожавам това, с което се занимавам и си го върша с голям кеф. Особено сега като съм на ново място и имам възможност да науча още "тънкости в занаята" 😅 Проблемът е като ми свърши енергията следобед и като ме налегне един глад, за сладко най-вече... Надебеляла съм откакто започнах работа, защото седя пред компютър цял ден, а движение ми липсва - разходките и тичането по малкия. Сега други хора тичат по него  🤭
За акането е същата работа, Луси,  казва след като я е свършил, а ако се занимава с нещо интересно, не му и прави впечатление. Понякога се навира под масата или бюрото и като го питам какво правиш, отговаря акам. Водя го в тоалетната и нищо. Навира се след това пак там и хоп,  в гащите... Да не казвам колко пъти му обяснявам, че се пишка и ака в тоалетната и повтарям всеки път. Като се стопли малко ще действам и аз. Може като няма памперс да му е по-неприятно да го прави в гащите.
За музиката не знам, май от детето си зависи, но като цяло по-осъзнати са след 3 години. Примерно на тренировките по карате ги взимат на 4 най-малки. Но за свирене може и да попиват от по-рано, особено ако има талант в тази област.

Общи условия

Активация на акаунт