Отговори
# 45
Квас не съм пробвала да правя. Ама веднъж брах хмел - майка ми да прави. Но нещо не й се получи.

Ще вляза през тилифоня, та да прикача рецептата, Елифче. Аз обаче да кажа, че не съм стриктно по рецептите и пропорциите. И пак става.
Скрит текст:
Първият път замених прясното мляко с кисело + вода. Явно съм сложила повече, защото отиде над 1 кг брашно.
Втория път явно съм сложила по-малко течност, защото от брашното отиде по-малко от 800 гр.
Третия път мисля, че сложих повече олио, а брашно - не сложих типово, а смесих бяло и пълнозърнесто - в полза на бялото, че ако прекалиш с пълнозърнестото може да се получи сухо печиво, щото пълнозърнестото иска повече течност.

Последна редакция: пт, 24 яну 2025, 14:22 от ina.ina

# 46
Идеален! Благодаря Heart
Аз вече няколко пъти правя хляб от червена леща (Инче, протеинов е! Simple Smile))), но съм  в издирване на идеалната рецепта.

# 47
Хайде и за вас една хубава песен Wink от музикалната тема.

# 48
Къде хойкахте съботно-неделно? Времето си го биваше. Слънцето беше особено щедро в събота. Макар, че аз лично не бих отказала малко сняг /или поне дъш/. Grinning

# 49
  • София
Аз бях из горите на Вършец.

# 50
И аз хванах гората ...

# 51
Елифче, ти на сняг си била. Ама понеже снегът намаля, та сигурно първо сте хванали колата, а после гората. Joy

# 52
Индукция ли му викаха на това, Инче? Simple Smile

# 53
Бих казал по-скоро дедукция, щото индукцията си е жива провокация, ако не и нещо още по-така...

# 54
Да ви върви на понички с ванилов пълнеж днес.
Скрит текст:
Зимите да си ходят вече, че натежават на настроението.

# 55
Да ти е сладко, Бази! Аз предпочитам да не ми върви на понички, че хич, ама хич не ги харесвам.
Зимата не съм забелязала да ми пречи на настроението, обикновено хора го правят.

Бих казал по-скоро дедукция, щото индукцията си е жива провокация, ако не и нещо още по-така...
Дедукцията не беше ли: имаш теория, която посредством дедуктивни методи доказваш. Индукцията обратно: наблюдения, знания и т.н. и стигаш до заключение. М?

# 56
Зимите вече не са толкова студени, че да ме спират да излизам навън. Па преди куту бяха, бехме млади и така или иначе си излизахме. Joy Сега има толкова слънчеви дни зимата, че ... Ама днес стартирахме с мъгла. Която се дига и връща, и пак, и пак.

Да доде Джеймс и да изясни какво е дедукция и какво индукция, ама и с примери. Grinning Немам време да ровя в Гуглето, че стоката йощ ней подредена. Grinning

# 57
Просто е.
Индукция - вкарване. Дедукция - изкарване.
Ин - във. Де - от.
Латински трябва да учите, не китайски.

# 58
Елифче, разбра ли? Joy

Вечер и сутрин сме в мъглата. Ноо, колкото по-отиваш към планината /ходейки из града/, толкова повече мъглата се вдига. Извод: дей най-хубуу - на планината! Joy

# 59
Да, естествено ... ясно като в мъгла Joy
А ти разбра ли кой трябва да го вкарва и изкарва, че нали при мандарин няма мъжки, няма женски род? Да не объркаме конците  Grinning 

Ко става с Лан? Да не го е прилапала някоя акула? Хайче?

Общи условия

Активация на акаунт