Керамичен плот за вграждане Arielli не загрява достатъчно?

• 579
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте , имам керамичен плот Ариели поставен отдавна,  но не е ползван. Сега откривам ,че не загрява достатъчно. На какво може да се дължи?

# 1
  • София
Има някои керамични плотове, които се правят на "много умни" и сами си регулират температурата - загряват до определена степен и сами се спират.
Не знам дали този е такъв, само казвам че има и такива.

# 2
Каква е мощността на котлоните и как установихте, че не загряват достатъчно? Как е напрежението в дома, в който са котлоните?

# 3
Arielli 322S 1200W предна зона,1000/2000W задна зона , разширяема. Едни мекици не може да изпържи ,вари ги бавно.Просто не загрява. Няма проблем с други уреди.

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 21:16 от dan4eto19751

# 4
Може да си е такъв маломощен. Сега гледам по спецификация моите котлони са с 1800-2000W мощност. Само най-малкият 145mm диаметър е 1200W, колкото по-мощния на Ариели. Но все пак не е лошо да се премери напрежението там, където са вързани. Ако е по-ниско, това ще ги омаломощи допълнително.

# 5
Имахме една малка печка Ариели, която не можеше да изпече нищо. Картофите бяха полусурови след час печене. Мисля, че тези уреди са по-маломощни.

# 6
  • Велики Преслав
Smulan, теорията ни за ниското напрежение е неактивна за този котлон, защото за производство на Галанц/Вестел, при които всички с електронно управление имат 100% защита от ниско напрежение и дават грешка за такова, второ, захранването на електрониката е импулсно и ако напрежението е чак толкова ниско, изобщо няма да го включи.

Иначе, възможни причини са проблемна електроника и изместени термодвойки. Много често при този нисък клас котлони, двете термодвойки стоят на една планка обща за двете, но на различни точки. Ако е раздрусан по-силно при пренос, може да се изместят.

# 7
  • София
Моята печка /цяла печка/ беше така. Не можеше да загрее тиган като за палачинки.

Чак сега разбирам от вас какъв може да е бил проблема.

# 8
  • Велики Преслав
Ако е била с механично управление, там нещата стоят по различен начин. Там се сещам, че доста от тея китайските марки имаха много интересно настроени термостати. Имам много случаи където съм ходил, да регулирам хистерезиса на термостатите. Почваха да работят много добре, даже бяха със сравнително мощни нагреватели, но на максимална степен, термостата изключва на 200 градуса и се успива докато пак включи и изстива  много докато включи пак.

# 9
  • София
Баш така беше. Аз държах да е с врътки, помня.
Загрее до 200 и после решава, че може да спре. А уж беше немска, а плота Керан незнам си какво, с космически технологии на стъклото.
Една вода да заври чаках по 1 час.

# 10
Минавам само да кажа, че двойната зона работи добре. Вероятно това са възможностите.
Благодаря на отзовалите се.

Общи условия

Активация на акаунт