Нисък тестостерон и загуба на либидо

• 277
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте,

Ще се опитам да бъда максимално кратък и ясен. На 35години съм, в добро здраве и телосложение. Жена ми е на 25години. Млада, красива, изключително рядка и стойностна жена. Ужасно много я обичам, уважавам и ценя. Заедно сме от седем години и имаме три деца, като въпреки това жена ми е в перфектна форма, здраве и психическо състояние. Никога не е имала проблеми като следродилна депресия и подобни.

Проблемът е, че в последните две години аз някъде изтървах коня и психически явно съм се натоварил. Това се е отразило на половия ми живот и либидото ми. Жена ми седна и говори изключително открито и директно с мен, за да си обърна внимание навреме и да не стигаме до стандартните проблеми за много двойки, при подобен тип "празнини". Така изследвах си тестостерона и той се оказа, според лаборантката, със стойност за 70годишен мъж - доста под нормата за възрастта ми. На лекар съм следващата седмица, но все пак това случвало ли се е на някой, не съм единственият? Възможно ли е от занижен тестостерон да изгубя всякакво желание и влечение към съпругата си, имам и еректилни проблеми, не винаги стигам до ерекция, понякога се прекъсва по време на акта, не получавам ерекция при стимулация както преди, а и не е пълна когато я има е една идея по-мек.  Получавам подкрепата на жена си, но се опасявам, че тя прие значително трудно и си мисли, че проблемът е в нея и не ме привлича/възбужда достатъчно, което не е така. Ще съм благодарен ако някой сподели своя опит с идентичен проблем, защото психически това ме натоварва допълнително и се опасявам, че въпреки медицинското решение на проблема ми психически ще блокирам и ще задълбая нещата с жена ми, а тя едва ли дълго време ще ме разбира - две години вече са минали нещата са се задълбочили достатъчно.

Благодаря ви!

# 1
Хм, защо оставам с усещането, че това е писано от жена?
Ако случайно си мъжът в двойката, вземи спешно мерки, т.е. потърси лекарска помощ, че такова феминизиране не е на добре.
Иначе съм силно респектирана от факта, че сте заедно от 7 години, през последните 2 години имаш проблеми с изпълняването на съпружеските задължения, но все пак през предишните 5 години сте успели да създадете 3 деца. Браво на вас! Simple Smile

# 2
Не виждам причина да оставате с такова впечатление, но все пак това е вашето мнение. Проблемът ми не е дошъл изведнъж, а постепенно. Като в случая аз не съм обърнал значително внимание на промените, както написах през периода съм си имал и други грижи на които съм го отдавал. Две от децата ми са близнаци ако това е от значение. Като по думите на жена ми аз просто не съм същия мъж, аз естествено трудно ще направя сравнение със самия себе си. Запазил съм си час за андролог, но не виждам проблем в това, че съм седнал да търся решение и съм преглътнал себе си, за да дискутирам тези теми. Щом съм стигнал до тук значи съм достатъчно отчаян и шокиран от това, което ми се случва, но вие защото сте жена трудно бихте ме разбрали !

Общи условия

Активация на акаунт