Каква е тази мания за клетви ,проклятия ,магии в днешните модерни времена?

• 2 981
  • 44
  •   1
Отговори
# 15
Аз познавам една врачка - вещерка ! Гледа на боб с наденица и прави магия с лютеница ! Всичко си познава жената 😒😃😁

# 16
невежи, ниско интелигентни хора имат интереси в тази сфера

# 17
Дали е така?Ами ,защо известни личности ходят ?Хора ,които би трябвало да са интелигентни?

# 18
  • София
Би трябвало не е = са.

# 19
  • София
невежи, ниско интелигентни хора имат интереси в тази сфера
И хитреците (врачки, баячки и всички от сорта), които измъкват пари от невежите.

# 20
Дали е така?Ами ,защо известни личности ходят ?Хора ,които би трябвало да са интелигентни?

някои известни личности са известни с това, че никак не са интелигентни

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 00:23 от bubanka

# 21
И аз се сещам за една бивша тв водеща. Аман с нейните приказки за магии. Много съм и се чудила. Най-добре е човек да не вярва в такива неща, така се протектира.

# 22
И как се установява законово,че Гинка е направила на Мара магия за смърт?
А това за известните личности,че те повечето са известни с простотията си...

# 23
Като бях малка по Господари на ефира редовно даваха откъси от тези свръхестествени същества от ЕзоТВ. Имаше един вълшебникът Илиян с катерицата Беатрис и той магии правеше, разваляше... ох, не мога просто и сега като се сетя за тези ме свива коремът от смях 🤣🤣🤣 Пуснете си някое видео с тях в YouTube да се позабавлявате и не ги мислете черните магии.

Имало е периоди, когато заради такива измишльотини и жаждата за власт на някакви духовници и псевдо интелигенция са горили хора на кладата. Предполага се, че сме еволюирали оттогава, да не се потапяме пак в такова невежество.
А и в Исляма магиите са забранени.

# 24
  • София
Скрит текст:
Като бях малка по Господари на ефира редовно даваха откъси от тези свръхестествени същества от ЕзоТВ. Имаше един вълшебникът Илиян с катерицата Беатрис и той магии правеше, разваляше... ох, не мога просто и сега като се сетя за тези ме свива коремът от смях 🤣🤣🤣 Пуснете си някое видео с тях в YouTube да се позабавлявате и не ги мислете черните магии.

Имало е периоди, когато заради такива измишльотини и жаждата за власт на някакви духовници и псевдо интелигенция са горили хора на кладата.
Предполага се, че сме еволюирали оттогава, да не се потапяме пак в такова невежество.
Скрит текст:
А и в Исляма магиите са забранени.
Оптимизъм, оптимизъм...

# 25
Има хора за всеки влак. Имаше една доста възрастна съседка, която постоянно ходеше по разни врачки и подобни. Всяко нещо в ежедневието й беше свързано с магия. Най-банални неща за нея бяха уроки, магии и т.н
Въпросната жена се разболява от някакво кожно заболяване, разбира се в нейната глава, това е черна прокоба, ще мре вече. Пробира се дали син беше, дали дъщеря и се намесва като я води на лекар. Оказва се нещо банално, което с подходящо лечение минава и тя взе, че оцеля. Сам като си вкараш глупостите в главата и си вярваш на бръмбарите, да мания е, ама лична, не масова.

# 26
  • Най-красивата страна
Миналата година имаше предаване по телевизията за една ,,ходжа,,която беше успяла да измъкне над 90 000лв.от някаква жена.Разваляла и магии..ходила да купува прах от камилски кости от Диарбекир .глупавата женица теглила кредити,за да може да и плаща,че да се отърве от черната магия...
Въпросната,, ходжа,,представяща се с мюсюлманско име се оказа,че е християнка,млада жена -нямаше 30 години навършени..офис си отворила в къщата си палат..
Не знам дали успяха да я осъдят.

Простотия и суеверие е това.
И въобще не е безобидно ходенето при разни врачки,ходжи и т.н....

Колкото до известните личности-не всички,които са известни са и интелигентни.

Да,има хора със свръхестествени способности.
Но те са единици и не си пускат реклами по медиите.

# 27
Аз не вярвам,ама то се оказва че било изключително лесно да се направи магия.Ама ,може и да е вярно не знам.

Откакто намалиха часовете по  природните науки ( химия, физика, биология), отмениха повтарянето и неразбирането на елементарни математически правила стана повод за гордост, животът се изпълни с чудеса и  езотерика.
 Като се замислиш има племена, които всяка вечер правят ритуали, осигуряващи изгрева на  следващия ден.  Може още да се регресира. Има накъде.

# 28
Няма такава мания. Някои ограничени личности вярват във всякакви нелепици, но прости хора винаги е имало. Даже преди век-два е било много по-зле.
Щом не си от простите хора, няма причина да си блъскаш главата с такива неща.

# 29
Аз пък мислих, че са отживелица магиите.Нещо, което беше в пика си през '70, '80-те и 90-те
Отдавна не бях чувала някой да се оплаква и си бях отдъхнала.
100% тези съседи са на по 70-80 години.
Баба ми имаше приятелка, която звънеше на врачките по онези съмнителни телевизии и като й казах, че това са мошенници, започна да спори с мен, че ако е така, нямало да ги дават по Тв.
Много прост народ сме.

Общи условия

Активация на акаунт