Пълзене

• 620
  • 26
  •   1
Отговори
Здравейте, мами! Как помогнахте на вашите бебенца да започнат да пълзят. Моето е на 8м и е на 4 опори, клатушка се, но не мога да му помогна с ръчичките. Движи крачетата, но не и ръчичките. Те са му свити на юмруче, когато е по коремче. Само се обръща, иска да дръгне, нервира се, вечер се буди и "практикува" в греватчето. Изгледах видеа, но нищо не ми помага. Редя играчки пред него- пак не става. 🙄

# 1
Не бързай, ще си тръгне само. Ние бяхме така в началото и след това тръгна назад. Сега почти на 9 месеца вече имам съвсем леко придвижване на пред. Някой бебета дори не лазят, а направо почват да се изправят.

# 2
Не бързай, ще си тръгне само. Ние бяхме така в началото и след това тръгна назад. Сега почти на 9 месеца вече имам съвсем леко придвижване на пред. Някой бебета дори не лазят, а направо почват да се изправят.
Знам, но понеже много се нервира и играта на килимчето вече му е нервна криза😔

# 3
  • София
Нито с пълзенето, нито с ходенето съм помагала. Сам се научи. Аз само обезопасявах.

# 4
Моето бебе не е пълзяло.

# 5
  • София
Дъщеря ми "пълзеше" като се влачеше с ръце. Спокойно можеше да играе ролята на моп.
Синът ми започна да пълзи едва след като проходи, т.е. след 1,3г.
Не съм помагала. Слагате на земята, моите обичаха да се въргалят, обезопасявате.

# 6
Дъщеря ми "пълзеше" като се влачеше с ръце. Спокойно можеше да играе ролята на моп.
Синът ми започна да пълзи едва след като проходи, т.е. след 1,3г.
Не съм помагала. Слагате на земята, моите обичаха да се въргалят, обезопасявате.
И той се влачи- назад...завира се под масата. Гледа играчка и започва леко назад, после се нервира

# 7
  • София
И той се влачи- назад...завира се под масата. Гледа играчка и започва леко назад, после се нервира
Не му стига мястото и запъва някъде Simple Smile Опитайте да му освободите достатъчно пространство, в което може да се върти колкото иска.

# 8
Не е добре да го форсирате да започва с пълзенето/ходенето. Децата правят тези неща, когато е дошъл техният момент.

Но ако искате да успокоите тази нервност, може да пробвате следното - върху килима слагате един голям спален чувал с гъши пух, отгоре меко памучно одеяло - това, за да не му е студено. Лягате и слагате детето до вас + 2-3 меки играчки на разстояние една от друга. Да е обезопасено, защото бебетата лесно излизат от "очертания" периметър. И очите на четири.

# 9
  • София/Севлиево
Големият ми син не е пълзял,направо почна да се изправя и да се подпира опитвайки се да ходи.
Малкият пълзя като в началото му слагах някоя интересна играчка и го поставятх по корем на земята като целта бе да стигне сам до играчката.В началото се влачеше по корем и избутваше с крачета,но бързо схвана как да пълзи на 4 крака.

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 09:23 от Елислава

# 10
Аз водя моят син на "KindyRoo" и там показват много хубави методи, с които хем помагаш на детето, хем не го форсираш да прави някакви неща, за които не е готово. Вече е на 6 месеца и започна да се вдига на 4 опори, дърпа се с ръцете напред, а когато включи краката за сега пълзи назад хахаха но това щяло да се промени скоро.

Един от стимулите, които ми показаха е да сложа играчка пред него, докато е по коремче и да подпирам стъпалата му докато той се изтласква, така няколко пъти, след което отново подпирайки гледаш да сложих стъплата на земята, така че да усети упора в земята. Друго упражнение, което правим е отново по коремче вдигаш задната част на тялото за няколко секунди, така че да се подпре на ръцете си, по този начин ръцете заякват и бебето става по-уверено да борави с тях.

И все пак каквито и упражнения да правите, ако бебето не е готово за дадено нещо, няма да го направи. Simple Smile За това следвай неговото развитие, а упражненията са по-скоро за забавление и никога насила, т.е. ако детето не иска да ги прави, не ги правите (моят син се забавлява много и за това ги правим всеки ден по няколко минути). Simple Smile

Пожелавам успех с пълзенто и след време с ходенето Simple Smile

# 11
По никакъв начин не сме помагали нито за седяне, нито за пълзене или ходене. Даже майка ми, по някакви си нейни едновремешни представи, го слагаше тайно от нас да седи седнал и като я видях един път и ми вика: "Ми за да се научи". А ходи обяснявай после, че той като има сила в мускулите, ще си седне. Както и стана.

# 12
Аз водя моят син на "KindyRoo" и там показват много хубави методи, с които хем помагаш на детето, хем не го форсираш да прави някакви неща, за които не е готово. Вече е на 6 месеца и започна да се вдига на 4 опори, дърпа се с ръцете напред, а когато включи краката за сега пълзи назад хахаха но това щяло да се промени скоро.

Един от стимулите, които ми показаха е да сложа играчка пред него, докато е по коремче и да подпирам стъпалата му докато той се изтласква, така няколко пъти, след което отново подпирайки гледаш да сложих стъплата на земята, така че да усети упора в земята. Друго упражнение, което правим е отново по коремче вдигаш задната част на тялото за няколко секунди, така че да се подпре на ръцете си, по този начин ръцете заякват и бебето става по-уверено да борави с тях.

И все пак каквито и упражнения да правите, ако бебето не е готово за дадено нещо, няма да го направи. Simple Smile За това следвай неговото развитие, а упражненията са по-скоро за забавление и никога насила, т.е. ако детето не иска да ги прави, не ги правите (моят син се забавлява много и за това ги правим всеки ден по няколко минути). Simple Smile

Пожелавам успех с пълзенто и след време с ходенето Simple Smile
При него по- скоро е нервиране, че не може. Поставям играчки, но още не знае ръчичките как да ги синхронизира с крачетата. Никога не съм искала да го форсирам и не бих, просто виждам, че играта по корем, (която на този етап ни е основното развлечение) се превръща в киселеене и нервно бебе.

# 13
Твърде възможно е в този момент да има някакво неразположение - зъби, киселини, подуване на коремчето. На твое място не бих го слагала по корем известно време. Simple Smile Повярвай ми, сам ще си се завърти и ще започне да мърда ръчички и крачета както трябва. Simple Smile

Синът ми не понасяше стоенето по корем до 4ти месец, но към 5ти сам започна да се обръща и сега стои само така, когато го сложа легнал (сам се завърта).

# 14
Твърде възможно е в този момент да има някакво неразположение - зъби, киселини, подуване на коремчето. На твое място не бих го слагала по корем известно време. Simple Smile Повярвай ми, сам ще си се завърти и ще започне да мърда ръчички и крачета както трябва. Simple Smile

Синът ми не понасяше стоенето по корем до 4ти месец, но към 5ти сам започна да се обръща и сега стои само така, когато го сложа легнал (сам се завърта).
Скоро му излезнаха 2те долни зъбчета, но не мисля, че това е проблем. То и друго няма с какво толкова да го развличам. На 8м не може много неща, освен да лапа играчки 😃😃😃. То и въпреки играта по корем пак ми е трудно да го развличам

Общи условия

Активация на акаунт