Каква е тази мания за клетви ,проклятия ,магии в днешните модерни времена?

• 2 980
  • 44
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Аз скоро се потресох от познати, на които църквите не им свършиха работа и тръгнаха по врачки и ходжи.
За сефте чувам някой да дава ревюта на всеослушание, ама като гледам - файда йок

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 20:40 от Ms.Gorgeous

# 31
  • София
Въпрос на образователно и интелектуално развнище няколко поколения по хоризонтала.
Иначе е много забавно да се ходи на врачки, карти Таро, астролози и прочее.

Бай дъ уей, църквите също са ми в това число.
Приемам ги като архитектурни паметници.

# 32
  • София
Скрит текст:
Въпрос на образователно и интелектуално развнище няколко поколения по хоризонтала.
Иначе е много забавно да се ходи на врачки, карти Таро, астролози и прочее.

Бай дъ уей, църквите също са ми в това число.
Приемам ги като архитектурни паметници.

И аз. Въобще не съм вярваща или религиозна, но в някои църкви и катедрали бих се върнала с удоволствие.

# 33
  • Поморие
Хрумна ми тази тема от едни комшии които се карат . Едните обвиняват другите че правят и обратно.Замислих се ,че то било много лесно да се убие човек.Достатъчно е да намериш подходящия човек за това .Не трябва ли по тази логика,ако някой ти направи магия за смърт да се установи законово че това е заплаха за убийство.
Мисля, че тази мания беше преди около 10-15 години. Бабите ми вярваха в такива неща.. Сега надали някой се занимава с магии, а и да се занимават ще са единици, разни социопати и дребни души.
Сега хората не чакат на магия да свърши работата, когато искат да навредят, а сами действат, правят мръсно и разбиват животи..

# 34
Като че напоследък по едни или други причини тази мания и вярване са позатихнали, сякаш повече се прехвърлят нещата към религиите ( но и там не е навалица ).
Въпреки това - познавам хора които вярват в нещо като Господ слабо, но се влияят все още от клетви, урочасвания и магии. Страховете и вярванията при тях са си останали дълбоко вкоренени и не могат да ги премахнат.
Предполагам няма да е изненада ако кажа че са предимно от най-различни малцинства.
Аз лично мисля че може да се навреди енергийно или чрез психиката на хора, които повече вярват във всичко свръхестествено. Възможно е и на други невярващи, но чувствителни по някакъв начин. То един ежедневен стрес дори и малък, или пък еднократно но силен, пак може да разцентрова много хора, (и не само), а и други живи организми.
Но факт е че повечето практикуващи това, са без никакви дарби освен някакви измамнически такива.
Във всеки случай човек трябва да е стабилен и уверен вътрешно, за да може да противостои на всичко.

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 15:42 от kirasirrav

# 35
  • Банско
Хората сами понякога се вкарват нарочно в порочен кръг. Случват им се някакви лоши неща и те веднага почват да ходят по врачки с надеждата да се оправят, а те стават все по зле и психически и финансово. За мене това са освен слаби и глупави хора.

# 36
  • София
Скрит текст:
Да,има хора със свръхестествени способности.
Но те са единици и не си пускат реклами по медиите.
Какви са тези свръхестествени способности?
Лекуват, възкресяват, превръщат вода във вино
мисли четат, че ми стана интересно.
Имам една далечна позната беше ходила при бабата на Азис
и беше плащала 200-300 лв на няколко пъти
да се върнел мъжа й при нея.
Мъжа й не се върна и са разведени.
И ето как УЖ познават врачките
Скрит текст:

# 37
То ако ставаше с магия до сега много хора да ги няма, ама има много други фактори дето си те разболяват по естествен път.

# 38
Свръхестествено в горните варианти е някой човек да има излъчване или способности, най-вече въздействащи на други хора ( и не само ). Има пък чувствителни хора които могат силно да се повлияват от разни неща. Видимата светлина ( и съответно всички цветове и нюанси ) са ел.магнитни вълни с определени честоти.  Останалия спектър е много по-широкообхватен. Много атоми и молекули излъчват и поглъщат енергия/частици. Това си е стандартна физика и химия.
В живите организми има много структури които се влияят от това и също излъчват и поглъщат такива вълни. И съответно могат да реагират и да се променят. Това са процеси на микрониво но и те ни въздействат.

# 39
Никога не е било мода. Простите и зли хора открай време се занимават с подобни идиотщини и са податливи на подобни внушения и практики. Затова никакви времена не са в състояние да ги променят.

# 40
  • София
По тази логика всеки който ти се разкрещи или
ако някое куче те залае ти въздейства на молекулно
и атомно ниво-нищо свръх-естествено.

# 41
Това също е въздействие, макар и по-малко да кажем. Има хора които са свръх въздействащи, има които са свръх чувствителни ( впрочем и при животните го има ).
Свръхестественото е поне засега необяснимо и неразбираемо. То и поне половината наука е такава.

# 42
  • София
На мен някой като ми се разкрещи го чакам да си избълва каквото
му е на устата (понеже не е на ума му) и го питам спокойно:
-Лош ден ли имахте или такъв ви е характера?
Добре, че не сте ми в къщата...
Млъкват гузно и вече по-спокойно говорят.

# 43
Въобще не е безобидно ходенето по тези места, даже и ти да не ходиш - ако някой в семейстовото ти го прави ти плащаш за тъпотията му.На тези дето не вярват-не ви пожелавам да намерите подхвърлени предмети пред входната ви врата и да се чудите после защо у вас стават скандали от нищото,болести и прочие.Има хора които се обучават за тези неща, за съжаление.

# 44
  • София
Въобще не е безобидно ходенето по тези места, даже и ти да не ходиш - ако някой в семейстовото ти го прави ти плащаш за тъпотията му.На тези дето не вярват-не ви пожелавам да намерите подхвърлени предмети пред входната ви врата и да се чудите после защо у вас стават скандали от нищото,болести и прочие.Има хора които се обучават за тези неща, за съжаление.

Тези неща само с участие на врачки, баячки и подобни стават. Иначе хич. Joy
Не сме в детската градина...

Общи условия

Активация на акаунт