Евтините козметични продукти, от които сме доволни - 72

• 70 380
  • 768
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Не съм, сега видях едната, но пише, че не е подходяща за бременни😅
Вода от коприва също имам, на милва, ползвам си я. Под формата на отвара съм ползвала за обливане. Но краткия срок на съхранение ме отказва.  Маските също си приготвям с хидролати, за това ми се иска и розмаринче.
Ще видя някоя друга.
Мен, ако питате, по-добре самичка си я правете, така поне ще знаете какво точно има вътре Simple Smile Аз почти във всичко минах на този принцип. А и това не отнема кой знае колко време и усилия.

# 616
Нали това казвам, правих няколко пъти, но много ми омазнява и не ми е ок. Отделно, ако не се съхранява в хладилник има много кратък срок на съхранение, а в хладилник ако е, не мога да понасям да си пръскам нещо студено в корените.
Единственият вариант ми е да си правя отваря и да пръскам само преди миене на косата или веднага след миене и все пак - с този кратък срок.. по 5-10 мл трябва да си правя през няколко дни..
може да пробвам, но трябва да си взема и малки шишенца. 😄
Ще го обмисля пак.

# 617
Заповядай:

https://www.barecare.bg/products?search=%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%BC … e&sort_by=default

До вчера имаха брутално намаление и ме е яд, че не си купих. Просто точно се бях заредила с розмарин и нали да си сваря сама... Сега, да кажа, че омазнява, не, но определено не е като да си сложиш висококачествен козметичен продукт.

Поне си взех шампоана (този, който и в момента е намален) и действително е много хубав. Чак се замислям дали да не си взема още, докато е на тази промоция.

Има ли  вода от розмарин да се продава?
Пробвах няколко пъти да си правя отвари и да си пръскам в корените, но много ми омазнява. И малко и много да напръскам не е това за моята коса. А и краткия срок на годност ме отказва, не ми се занимава и това да правя отвари през една две седмици😀 достатъчни са ми другите маски.
Иначе по принцип ползвам масло от розмарин, но ми се искаше да включа спрей.

# 618
  • София
Нали това казвам, правих няколко пъти, но много ми омазнява и не ми е ок. Отделно, ако не се съхранява в хладилник има много кратък срок на съхранение, а в хладилник ако е, не мога да понасям да си пръскам нещо студено в корените.
Единственият вариант ми е да си правя отваря и да пръскам само преди миене на косата или веднага след миене и все пак - с този кратък срок.. по 5-10 мл трябва да си правя през няколко дни..
може да пробвам, но трябва да си взема и малки шишенца. 😄
Ще го обмисля пак.
А в шампоана пробвали ли сте? Но трябва да е етерично масло - слага се една капка в шепата. При мен не се омазнява така, иначе и аз го ползвам преди миене. Копривата обаче става за след Simple Smile Ако сте с тъмна коса, прави и страхотен блясък.
Пълна съм с малки шишенца Stuck Out Tongue Winking Eye

# 619
Аз ще взимам шишенца и за родилното, така че явно ще има пазар пак. 😆
Преди слагах в шампоана, но тогава си пресипвах шампоан и балсам в такива бутилки за многократна употреба и ми беше удобно, няколко капки.

# 620
  • София
Знам, че не е хубаво да стоят смесени, най-добре да се капне непосредствено преди употреба. Етеричните масла са капризни, хах. Вижте по възможност стъклени шишенца, че тази пластмаса... Като някой вещер се чувствам понякога с тия смески Laughing

# 621
Еми аз за това казвам, че не ми се занимава често и с това, защото си правя отделни други маски.. за лице, за коса.. като ходихме на панаира на книгите и имаше някаква книга за вещерството и моя ми вика, че била за мен писана 😩

# 622
Не съм, сега видях едната, но пише, че не е подходяща за бременни😅
Вода от коприва също имам, на милва, ползвам си я. Под формата на отвара съм ползвала за обливане. Но краткия срок на съхранение ме отказва.  Маските също си приготвям с хидролати, за това ми се иска и розмаринче.
Ще видя някоя друга.
Мен, ако питате, по-добре самичка си я правете, така поне ще знаете какво точно има вътре Simple Smile Аз почти във всичко минах на този принцип. А и това не отнема кой знае колко време и усилия.
Много вярно! Аз и за храната вече съм на този принцип и ефектът е поразителен.

# 623
  • София
С храната съм така от много години. Никога не купувам готови или полуготови храни, както и не ям навън, освен ако нямам друг избор Simple Smile Но и с козметиката е така - пълно е с химия и всякакви боклуци и каквото мога, гледам сама да си приготвям. Да, отнема повече време и усилия, но се свиква, а и определено е за добро Simple Smile

# 624
С храната съм така от много години. Никога не купувам готови или полуготови храни, както и не ям навън, освен ако нямам друг избор Simple Smile Но и с козметиката е така - пълно е с химия и всякакви боклуци и каквото мога, гледам сама да си приготвям. Да, отнема повече време и усилия, но се свиква, а и определено е за добро Simple Smile
О, много съм щастлива, че срещам и някой друг като мен! Разбира се, знам, че има много хора, които се хранят здравословно и си приготвят основно сами това, което консумират, но около мен не се "навъртат" такива (за мое огромно съжаление). Някак се чувствам аутсайдер в това отношение, и май не само в това...
И да, много точно казано "време и усилия", а аз добавям и "мисъл, воля и дисциплина", защото най-лесно е да се купи първото, което видим и ни се дояде. Обаче да устоим и да го измислим какво да е не винаги е лесно.

# 625
Preet, не си сама. Аз съм в същата позиция. Хората около мен мислят и говорят че е престижно да не готвят и да ядът само навън, като на мен дори са ми се подигравали че си нося храна за обяд примерно. А това да станеш да си направиш здравословна закуска, здравословен обяд са такива усилия, воля и прочие. Те се скъсваха да ходят по мръсни ресторанти с нулева хигиена и да се хвалят с това. Аз продължавам да си приготвям храна вкъщи и не смятам да спра освен ако не съм страшно уморена. Имаме чудесна българска кухня. Такива вкусни рецепти. Има страхотни неща за всеки сезон. Как и защо хората искат да ядът само пържени картофи със сирене, пържоли и пица не мога да разбера. Познавам хора чието меню за децата им е само дюнер, пица, баница, сандвич и въртят всеки ден от тях. Майката не готви никога. Бедни са едвам връзват двата края. Абе широка тема. Извинявам се за отклонението
Грижете се за себе си, храната е основният нутиент за да си здрав, не просто сит.

# 626
Чак домашно забъркана козметика не, не и в смисъл аз да си бъркам крема за лице и от сорта. Но си използвам неща като сода бикарбонат като ексфолиант, хума от време на време за почистваща маска, по едно време правех и една с мая за хляб, разни такива. Чудесна работа ми вършат. Да спра да ползвам и купена козметика - едва ли.

А за храната не сте прави - много хора си готвим предимно сами храната, просто тези на които им е приоритет и престиж да ги виждат че ядат навън понякога са по-шумни като говорят за това. Не винаги са и толкова горди с това, по мои наблюдения, но пък и си е човешко да искат да си валидират избора по някакъв начин. Не ми пречат.

# 627
Preet, не си сама. Аз съм в същата позиция. Хората около мен мислят и говорят че е престижно да не готвят и да ядът само навън, като на мен дори са ми се подигравали че си нося храна за обяд примерно. А това да станеш да си направиш здравословна закуска, здравословен обяд са такива усилия, воля и прочие. Те се скъсваха да ходят по мръсни ресторанти с нулева хигиена и да се хвалят с това. Аз продължавам да си приготвям храна вкъщи и не смятам да спра освен ако не съм страшно уморена. Имаме чудесна българска кухня. Такива вкусни рецепти. Има страхотни неща за всеки сезон. Как и защо хората искат да ядът само пържени картофи със сирене, пържоли и пица не мога да разбера. Познавам хора чието меню за децата им е само дюнер, пица, баница, сандвич и въртят всеки ден от тях. Майката не готви никога. Бедни са едвам връзват двата края. Абе широка тема. Извинявам се за отклонението
Грижете се за себе си, храната е основният нутиент за да си здрав, не просто сит.
Ехааа! Адмирации и на двете Ви, момичета!
Няма да коментирам повече, защото сме в неподходяща тема за това, но съм супер впечатлена и щастлива (както вече споменах няколко пъти)!
За да завършим, без да разводяваме повече ще отговоря и на natka. Да, аз също знам, че много хора си приготвят сами храната, подбират, пазаруват от определени магазини и конкретни храни и марки, но моят кръг не е такъв и този кръг не ме разбра и често дори ме взима на подбив. Но определено най-близките ми се влияят от мен, положително.
В момента съм на нашето черноморие, ами яко се плюскат дънери, пици, понички, пържени и мазни храни. Направо съм изумена! От друга страна почти не виждам мъж или жена (без значение от възрастта) с нормална фигура, стегната, слаба, атлетична. Както знаете без дрехи лъсва истината, която би могла да бъде прикрита с някоя и друга дреха. Та, до там ни докараха от European Union и тепърва ще страдаме от това.
Много теми повдигнах не на място, затова спирам, затова само ще обобщя:
Да живеем в днешни дни, с лесно достъпни изкушения, изкривени разбирания, паралелна реалност и изкуствен интелект, си е направо повод за гордост да останем нормални. Защото, всъщност, да се храним здравословно, да използваме натурални продукти да поддържаме външния си вид с хума, плодове, зеленчуци и т.н е нещо, което все по-рядко ще се вижда и случва.

# 628
  • София
Направо си забърквам сама козметиката за лице включително. Ще ме вземете за луда, но в момента имам отворен крем на La Mer да не казвам за каква сума и си ползвам с кеф крем с алое, смесен с няколко етерични масла. Ами, много по-добре ми е кожата, отколкото с тези, бъкани с Е-та, М-та и прочие...
Относно храненето, от много отдавна съм така. На почивка също винаги избирам места, на които мога да си готвя (сега, не правя някакви завъртяни и сложни гозби, но поне едни яйца, салата и пържолки да мога да си спретна).
Да, аутсайдърско е, съгласна съм, защото все пак хората се събират в заведения и барове. Но съм го минала този период и нямам необходимост в момента от подобен вид социализация. Даже избягвам - скучно ми е, шумно ми е, а за ястията няма да коментирам Simple Smile На повечето места са полуфабрикати и меса, поляти обилно с маринати (за да не личи, че не са пресни). Да не говорим кухните и готвачите в какво състояние са. Направо се изумявам как хората купуват храна от готовите в Била или Фантастико примерно. То само като видя витрините и кочината наоколо, направо ми става лошо. Но много хора според мен не се замислят и си действат първично Simple Smile
ПП Да не е спам, препоръчвам измиващия гел на Велнеа (марката на Лили) с алое вера. Много добре почиства и не изсушава кожата. Плюс, че е доста бюджетен.

# 629
Щом алоето Ви действа добре, нормално е ла мер, дето е една кофа парафин, да не Ви действа толкова добре. Според нуждите е, а не според цената.

Общи условия

Активация на акаунт