Дълъг годеж

• 2 544
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
  • София
При нас годежът продължи 1г. Започнахме организация почти веднага. Имам няколко двойки покрай мен с много дълги годежи и така останали си само със “сега не е времето”, “трябва да спестим още”, “трябва това да направим първо”, а времето си минава и заминава, то децата още малко по гимназии ще почнат на някои.

А реално подписването и купонът са две различни неща. Ако толкова искате да сте семейство пред държава (и църква евентуално) - отивате и подписвате. Ако искате купон - чакате и спестявате и се надявате да не се наложи някъде по-спешно да изгърмите спестяванията (всичко се случва). За нас лично с ММ чакането не беше опция, защото искахме да си направим тържеството, та дори и с някои компромиси, но да си влезем в бюджета и да си изпитаме емоцията докато е прясно всичко.

# 16
Приеми, че може и да не се ожените. Тия годежи по над една година за мен са безумие. Ние не сме се сгодявали, но след като се разбрахме, че ще се женим, направо запазихме дата за след 3 месеца. Ако трябваше да чакам с години, аз самата бих се отказала.

# 17
Ние сме сгодени от 2022 и сме си много щастливи. Изобщо не ни интересува хорското мнение и очаквания. Това си е абсолютно наша работа и никой няма правото да ни се бърка.

# 18
Разбира се. Аз само изразих мнение, че понякога дългите годежи не се увенчават със сватба. А не как си живеят хората Simple Smile

# 19
Не го разбирам аз това нарицание “годеж”. Нищо по-особено не е, двойка, която смята да сключи брак. Някои двойки и 10 години така си живеят.
Едно време е имало някакво значение това, сега ни чакате брака да си легнете, нито нищо, че да е драма кога ще е сватбата.

# 20
Нашия годеж продължава вече 7- ма година.

# 21
Нашия годеж продължава вече 7- ма година.

Значи след три години ще празнувате розов годеж ,нали така?

# 22
Това е нещо, което ще си решите сами колко време ще продължи. Тия с многото акъл - на пазара. Нямат си друга работа и явно им се ходи на сватба.

# 23
Най-страхотната двойка, която познавам, бяха сгодени 9 години по разни причини. Не им е било приоритет.
Никой не е обсъждал, но повечето смятахме, че сигурно няма и да се оженят.
Е, направиха си супер сватба в един момент с най-близките 40-50 човека.
Извод - няма значение, ваша си работа, направете каквото искате. Ако роднините те дразнят - скастри ги.

# 24
Ние се сгодихме февруари миналата година и сватбата ни е тази година септември, но организацията я почнахме почти веднага. Имам приятели, които са сгодени от 8 години и сватбата им ще е след месец, просто преди това пътуваха, после бебенце и така.

Общи условия

Активация на акаунт