Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 43 317
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 645
Ние сигурни ли сме за това?
Аз прочетох още в началото на темата, че що се отнася до ремоните и обзавеждането поне никой не се е налагал, а девойката си е избирала каквото тя си хареса. Свекърите само са плащали. Явно не са баш от най-налагащите се, защото болшинството, които го правят, тропат с крака за всичко особено, когато плащат. Щом де що има дивани, секции, килими и прочие си е харесвала сама снахата и само е връчвала сметката, май не ще да са такива властни и страшни тия хора.

# 646
Ама майката тропа с крак и не желае дори неутрално име.
И те тропат с крак и не искат неутрално. Условието е или дословно на свекърите или с тяхна буква.

# 647
  • България
Най-добре да кръстят детето на личностна черта на свекърите, т.е. Меркурий/Меркурия, защото са направили сделка "апартамент - име на първородно внуче".

# 648
Не е вярно, ок са с неутрално, написа се по-напред.

# 649
  • София
... що се отнася до ремоните и обзавеждането поне никой не се е налагал, а девойката си е избирала каквото тя си хареса. Свекърите само са плащали. ...

Ако си тръгне, надали ще вземе с нея обзавеждането.

# 650
  • София
Според мен нейната вина е, че не се съгласява на неутрално име.
Вината на свекърите е, че я лъжат. Трябвало е още в началото да кажат "Даваме жилище на сина ни, само той ще бъде собственик, но ти ще можеш да го ползваш докато си с него. Срещу това имаме претенции за името на детето". Честно и открито.

# 651
  • София
... що се отнася до ремоните и обзавеждането поне никой не се е налагал, а девойката си е избирала каквото тя си хареса. Свекърите само са плащали. ...

..напротив, в същите добри традиции се счита, че апартаментът е от едните, а обзавеждането и ремонта от снахата. после и слугуването.
Някой по-рано предложи и хладилник да им купи за новия апартамент.

# 652
  • София
Да, кръщаването на деца на техните прародители е селска традиция.
И горката покойна кралица Елизабет Втора като селка наследница е попаднала в лапите на тази ужасяваща традиция и е кръстена на своя величествена прародителка със селски произход.
Както и повечето аристократи от стария свят.
А от новия свят, ако срещнете американец със странното наименование Джордж Хамилтън /последния да затвори вратата/ Трети, да бягате като от огън. Селянин е.
У нас е селска традиция да се кръщава на свекъра. В английския кралски двор се видя също колко по селски се изпокараха за други неща, но тук драмата очевидно си е нашенска, не за новото име на папата
У нас много неща са селски, включително и участниците в тази драма, но предаването на имена в семейството не е съвсем, даже никак. Фигурира в традициите на най-високопоставените фамилии по света.

Тук ми се струва, че имаме класическата, традиционна конфигурация, в която всички участници се чудят кой кого е прецакал повече и ще си прекарат живота в сладки интриги и взаимно тровене на живота, както си трябва.
Ох, какви най-известни фамилии набъркваш в селската драма. При известните фамилии всичко е ясно за поколения напред и изобщо няма опция ни майката, ни бащата, ни никой да решава нещо. Как ти хрумна да сравняваме подобни традиции с безвъпросна яснота с кой на кого какво купил и няма пък, детето ще е Електра на дедо си Ламби

# 653
НСЧ, различен казус ли четем? Пише в темата - ОК са с неутрално име. А в темата не видях никъде да пише дали мъжа очаква тя сама да си гледа детето и той да го играе патриархат. Може да е най-грижовния и ангажиран баща.

Е, все тая кое ще вземе. Явно е избирала това, което на нея харесва, не това, което се харесва на свекървата. Ако последната беше вкопчена в идеята да купи на сина си и да се налага, щеше цялата покъщнина да е по вкус на свеки. Пък тя само вадила дебитната карта. Тая страшна налагаща се маман. Grinning

# 654
  • София

Разбира се! За това нека булката си подсигури жилище като нейните родители й купят или тя си плаща ипотека на страни. Свекърите й не са длъжни да я подсигуряват.

Тоест, родителите, които нямат възможност да осигурят апартамент, кучета ги яли? Не заслужават уважение, не заслужават да им се продължи името, трябва да са благодарни, че някой се е навил да им размножи детето? Така излиза.

Свекърите не са длъжни, факт. И тя не е длъжна да запише детето на тях. Кое не е честно?
Ами тук вадиш малко цитат без контекста. Сега като едните могат да дадат, а другите не, тия които могат, какво? Да се стискат сакън да не обидят тъстовете. Ми сори, ама който има и желае - нека дава.

В случая бащата на бебето не желае да се казва Петра и го разбирам, защото и аз не бих желала да се казвам така. Ама майката тропа с крак и не желае дори неутрално име.

Аз наистина не мога да приема, че жилище не е помощ за едно семейство. Помощ е. Обаче тука скачате все едно свекърите са най-черните, защото са дали. А снахата била чужда. Вие накупихте апартаменти на снахите и зетьовете си.

Искали - дали. Едно е помощ, едно е покупко-продажба. Да искаш да си купиш име е второто. Иначе за бащата казах, че е важно и на него да му харесва, и ако снахата не отстъпва, не е права. Това няма общо с никакви имоти, обаче.

# 655
  • София
Мъжът е моряк.

# 656
Колко да е ангажиран тоя баща, ако през повечето време ще е далеч от семейството на работа... Финансово - да, оттам нататък...

# 657
Аз лично,като бъдеща свекърва,дай боже да доживея, бих подарила на сина си преди брака му жилище,кола или каквото преценя. Няма как да впиша и снаха си,ако той иска,нека го направи. И няма нищо общо със снахата, просто аз подсигурявам своя син,а той с кого ще живее си е негова работа. Но и не бих имала претенции към тях. Като съм имала и дала,супер,но такива кръщаванки или да чакам нещо в замяна няма как да стане.

# 658
Колко да е ангажиран тоя баща, ако през повечето време ще е далеч от семейството на работа... Финансово - да, оттам нататък...

Свеки. Написано беше.
Тя ще помага с бебето.
И с апартамента е помогнала.
Че и обзавеждането е платила.

# 659
Те не се ли прибират изобщо? Като си е вкъщи дали ще бъде на линия, или не, е нещо, което ние няма как да знаем.
И като го няма, свекървата ще помага. Не тъщата. Или тъста. Тая дето купува апартаменти, ремонтира ги, обзавежда ги по вкуса на снаха си и после ходи да помага с новородено. Гадината имам предвид.

Общи условия

Активация на акаунт