Избор на Airfryer - тема 4

• 27 459
  • 657
  •   1
Отговори
# 435
  • Anywhere
Здравейте,сега печа пилешки бутчета в Еъра.....
Трябвало е да си купите парти грил, той пече с реотан отгоре и няма вентилатор!  А на въпроса Ви отговора е НЕ! Няма как подобен уред да пече без вентилатор.

# 436
В превод "air fryer" показва как работи този уред. Изпробвайте няколко програми, не се отказвайте лесно от него. Може пък да ви хареса, ако пък не, поне ще знаете че сте опитали. Някои хора го ползват за всичко, други предимно за месо, риба или картофи. Няма универсално правило, както с всичко друго. Но и колкото прилича, толкова се и различава от фурна.

# 437
Аз доколкото разбирам, на хората не им е проблемът как готви а че издава шум, който явно не е ОК за тяхната ситуация. Иначе бутчетата съм сигурна че са им харесали как са станали, за мен еърфраер е най-доброто за печене на пилешки бутчета.

# 438
За мен също. Явно не разбрах, че шумът е проблема. Той май няма как да се избегне, поне при моделите, които аз съм ползвала.

# 439
Няма как, то не е и само вентилаторът ами и пискането при натискане на бутони и особено като приключи времето, много ме дразнят.
Повечето съвременни уреди са така, много е досадно всичко да ти пищи из къщи.
На мултикукъра ми мисля че мога да изключа звуците, някои микровълнови също могат, но при еърфраер май не съм го срещала това.

# 440
На еърфраера не може, да. Вярно е, всичко пищи и алармира, и мен ме дразни, но после се сещам колко работа ми спестява и някак везните се накланят.

# 441
На мен не ми пречи толкова, но понякога си трябва съобразяване с други за този шум... Ей това вече ме ограничава.

# 442
Моите Филипси с въртящи се копчета за време и температура никога не пищят. Обожавам ги.

# 443
Вече малко модели са така, всичко е с пищялки навред, малко ми идва прекалено на мен. Че и на повечето уреди е доста силен звук, аз избягвам късно вечер защото съм сигурна че се чува и у съседите. Като знам как аз чувам чат-пат тяхната микровълнова.

# 444
Уредът ни с механични копчета не пишеше, само накрая имаше тих звук като камбанка (еднократен), доколкото помня.
Много съм щастлива, че новата фурничка при приключване на програмата писука само два или три пъти (а другата цели 9 пъти и няма как да се спре😂).

# 445
Аз само да разбера къде точно е тая пищялка... Със сигурност ще пробвам да позаглуша звука с някаква дебела лепенка или нещо от сорта. Май 5-6 пъти пищи моята или може и 7 да бяха, всеки път се старая да го игнорирам това. Мисля че е ясно колко ми се получава... А и за съседите ми е жал че принуждавам и тях да го чуват това.

# 446
Благодарим  на всички.Бутчета станаха перфектни !!!!
Просто както казвате и вие ,няма как  този вентилатор и шума от него ( не че е силен ,но все пак се чува ) да се изключи,просто такава е технологията..И да добавя ,че миришеше целия етаж на бутчета Simple Smile
Днес ще пробваме пържени картофки,утре ще кажа как са станали ,а може и още днес със снимка .По скоро ще е днес .

Информацията която открихме , която ни казахте и всички вие по горе в отговорите ви !
Принцип на работа:
Еър фрайърът използва нагревател и вентилатор, за да циркулира горещ въздух около храната. Това позволява храната да се готви равномерно и да стане хрупкава, без да се потапя в мазнина.
Разлика от фритюрник:
За разлика от традиционните фритюрници, които пържат храната в горещо олио, еър фрайърът използва горещ въздух, което го прави по-здравословен избор.

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 00:10 от Royalty3

# 447
Здравейте, не съм пазаруване до сега от amazon. Може ли да ми кажете каква е разликата..уж и двата са от магазин на cosori, но различна цена и единия с 0 мнения. Amazon.de: Фритюрник COSORI Dual Blaze TwinFry 10L с 2 камери, с 4 нагревателни тръби и гъвкави камери, равномерно разпределение на топлината, температура до 240°C, черен https://share.google/QHzi6irKnebmkYTjB
Фритюрник с горещ въздух COSORI Turbo Tower с 2 камери, 10,8 л двоен фритюрник с горещ въздух, спестява 41 процента кухненско пространство, турбо въздушен поток за хрупкави резултати, включва книжка с рецепти и решетка за грил: Amazon.de: Бизнес, индустрия и наука https://share.google/sKtPqnUuiTvyDpWBR
  Ако има някой по запознат, очаква ли се скоро по-голямо намаление на cosori или по-добре да се поръча от амазон.

# 448
Днес пристигна моето Cosori Dual Blaze TwinFry CAF-TF101S, 10 л.
Направих крилца за 20 минути и станаха сочни и вкусни. Опържих и картофки. Сигнализацията му е супер тиха, почти не се чува. За утре съм подготвила да направя джолан. Само не знам на печене ли да го сложа .
Много съм доволна от този уред!

# 449
Джоланът е парче месо с много мускули. Едва ли ще стане добре във еърфрайер. По добре ще му е бавно печене на фурна в гювеч или пък готвене в Мултикукър под налягане.

Общи условия

Активация на акаунт