Избор на Airfryer - тема 4

• 27 391
  • 657
  •   1
Отговори
# 450
  • Paris, France
Аз джолан директно във фрайер не бих си причинила. Слагам го на решетка в експрес тенджера, с 300мл вода или бульон под него, но без да го допира и на максимално налягане час. После само запичам на фурна или фрай.

# 451
Някой с идея от къде да намеря резервна незалепваща подложка (или както там се казва нещото в кошницата) за този? https://www.emag.bg/fritjurnik-bez-maznina-xiaomi-mi-smart-air-f … 3eu/pd/DVLHC5MBM/
М успя да я надере с дървена шпатула... Ползвам го основно като микровълнова, тъй че ми е почти все тая, но веднъж месечно съм ларж и правя картофки, а те не стават на допълнителната решетка.

# 452
Daniela_Nikolova78 , от къде го поръчахте , и аз съм се спряла на тази марка . Искам да попитам пуши ли много като обикновен фритюрник , миризмата силна ли е както при готвене на котлон или фурна , ястията за какво време се готвят? Ние сме 4 човека , мъжете доста си хапват и затова търся по голям контейнер ,  8 крилца само за двама ще стигнат , а може и леко гладни да си останат моите момчета . Затов аз все още се двуумя за покупката на такъв уред . Да не се окаже накрая че ще готва по два пъти в еърфрайер и ще ми отнеме много повече време , отколкото по веднъж във фурната .

# 453
  • Paris, France
На много висока температура пушат, да. Тези с долен реотан пушат повече като има месо, от което се стича мазнина. Ако се пече хляб не пуши. Уредите, които съм пробвала миришат колкото фурната ми, освен тези с филтър. Цапат и стената зад тях ако не се сложат на 15-20см разстояние. Времето зависи от вида храна, но е много по-бързо от фурна, дори с претопляне. Долу горе наполовина. Ние сме 4 човека и мога да направя в 6 или 8 литров достатъчно пилешки копани- 8 ако са малки. Достатъчно крила за едно ядене не стават. В 10 литров ще станат. Има разделяни се на две,които може да се ползват икономично и за малко храна, но имат площ и за повече. Само дето чекмеджето е тежко и доста голямо. 

Ако искате достатъчно крила, загледайте тези като фурничка или 10 литров с чекмедже. Да имат и долен реотан, но във фурничката трябва да сменяте скарите.

# 454
  • Самоков
Здравейте, понеже виждам, че повечето от вас доста отдавна ползват тези уреди и са доста запознати с детайлите по тях бих искала да ви попитам според вас кой уред е по-добър тъй като се колебая Cosori Dual Blaze или Philips HD9650/90? Благодаря предварително на отзовалите се!

# 455
  • Paris, France
И двата уреда са много добри. И двата са до 200° и имат функция да държат храната топла. Аз бих избрала Dual blaze заради долния реотан, който Филипс няма с цел да не обръщам нещата, които пека на 1 ред. Dual blaze май няма ниски температури и сушене, но ако тази функция не ви интересува, не е лош. За нас и двата уреда са с твърде малка вместимост, но за сам човек или двойка с две малки деца са достатъчни.

# 456
  • София
важно! моля имайте предвид когато си избирате еър фрайер, да е облечен отвътре изцяло с метал, по възможност чиста стомана. Аз си купих първо един който исках да ползвам само за пържени картофки, но ми стана много лошо след първото и второто готвене. страхотно виене на свят поне една седмица, направо залитах. тъй като приличаше на отравяне с епоксидни смоли, огледах отвътре и се оказа че корпуса е изцяло пластмасов, с изключение на кошницата. никъде върху опаковката не е указано от какви материали е. оказа се че според някакъв европейски регламент вече производителите могат да не указват материалите, пластмасите от които са направени уредите е ЕУ, което въобще не е в полза на потребителите. имайте това в предвид. направих си сериозно проучване и се оказа, че тези уреди не са толкова здравословни. трябва да внимавате за доста неща. да са метални по-добре от стомана, по възможност въобще да нямат незалепващо покритие, тъй като то също е направено от абсолютно неуточнени върху опаковките смеси от полимери. в магазин да повтарят каквото са ги научили за покритието..... тези незалепващи покрития след време почват да се лющят, и попадат в храната. Какво е въздействието им можем само да гадаем, говори се, че са вредни за мозъка като микрочастици. както и да е... напълно здравословни air fryer в БГ на този етап все още няма.
тези които гледах по клиповете и са изцяло от метал и стъкло. приличат на малки фурнички и все още ги има само в САЩ мисля. по-важното е, първо четете, после купувайте, защото щом на мен която съм възрастен човек, ми стана толкова лошо, представете си колко опасно е това за малки деца. иначе идеята на самият уред е страхотна, защото се използва малко мазнина и улеснява живота. успех.

# 457
  • На планетата Земя
Моля, споделете марката на уреда, за който пишете.

# 458
  • Варна
Имам малък еърфраер, но ми се иска да си взема по-голям. Някой има ли този модел ?  Излезе ми реклама, че е намален, но искам първо да намеря мнения за него.

# 459
  • Paris, France
Не познавам уреда. Изглежда добре като описание - прозорец, долен реотан. 80-200°С не е зле. Не ми харесва въртящите се копче, че бързо спира да отговаря при въртене. 10l чекмедже е доста обемисто, тежко, трудно за обръщане и заема над половин чекмедже в 60см миялна. Ако сте ОК с това, цената е много добра.

# 460
Мда, ей това последното доста хора не го вземат предвид. Ентусиазъм че събира много, това е разбираемо. Но не всеки се сеща че това го вадиш и миеш като всеки друг съд... което ако нямаш миялна машина не е весело упражнение хич, а ако имаш се оказва че иска доста място в нея, а в някои по-малки няма и да влезе.

С един приятел така бяхме на пазар, той новодомец. И се засилва за една огромна дъска за рязане, ама колкото нормален плот в кухнята - бърбори радостно колко лесно се миели точно тези и прочие... Докато не го попитах това в банята с душа ли мисли да го мие, защото в кухненската мивка няма как да стане Joy Премига на парцали и набързо реши че иска по-малка... Ергенска му работа.
Та, бива да има приятелски напомняния и за миенето, особено за който за пръв път си купува такъв уред.

# 461
  • Paris, France
Някой с идея от къде да намеря резервна незалепваща подложка (или както там се казва нещото в кошницата) за този? https://www.emag.bg/fritjurnik-bez-maznina-xiaomi-mi-smart-air-f … 3eu/pd/DVLHC5MBM/
В Amazon, Aliexpress, temu и подобни сайтове има скари (подложки). Измерете със сантиметър ширината и дължината и купете някоя с подобен размер. Да не е по-голяма в никакъв случай, но да не е и по-малка с повече от 1см и даже 0.5, че ще изпадат картофите ако са тънко нарязани. Ето подобна:
 Je viens de trouver ça sur AliExpress :
12,12€ | Friteuse à Air gril poêle plaque à légumes support plateau insérer grille grille étagère friteuse à Air gril poêle pour cuisson insérer grille grille étagère
https://a.aliexpress.com/_EI9Fqei
Сложете в търсачка Xiaomi air fryer spare parts и ще излязат. Ако не намерите с нужния размер, пишете на Xiaomi! Може да купите и силиконова подложка, която има дупки и се поставя на вашата си, обелена, но имам чувството, че отдолу храната остава по-незапечена, отколкото без нея ако уредът няма долен реотан.

Успех и да се похвалите. 💐

natka, 🤣. Твоят познат все едно е моят мъж.

# 462
Така са момченцата Joy Но беше достатъчно умен да ме помъкне с него и еърфраер като си избира, и други неща из кухнята - поне това ще му призная Grinning

Със силиконовите подложки си е така, не е само твоето чувство. И аз рядко я ползвам моята, ама си купих де, да ме питаш за чий ми е... Като ще обръщам защото не се е опекло отдолу, мога и да сложа хартия или друго не на дупки, под него нищо няма да тече и да иска миене за повечето неща.

# 463
Аз веднъж си бях купила нова тава за фурната (разширяваща се). Много и' се радвах, докато не се оказа, че всъщност мога да използвам само няколко от допълнителните сантиметри, а не както си го представях.😂
Обаче оттогава знам коя е максималната ширина, която се побира във фурната ми. Че има и такива, които за малко не влизат.
От моята фурничка никога не е имало миризма на пластмаса или въобще неприятна миризма. Вътре пластмаса няма, а корпусът не се загрява дотолкова, че да отделя такива миризми.

# 464
Моята също, но то толкова модели има най-различни - има за всеки да си избере.
А за тавичка - имам една която с много малко не се събра, а има широк издаден ръб отстрани. На баща ми физиономията беше безценна като му я връчих и му казах че искам да огъне страничния ръб че ми пречи Grinning Стоманена е, без покритие и тънка, абе носеше на такава намеса. Сега е супер грозна, но ми е любимата за в тази фурничка.

Общи условия

Активация на акаунт