Енгин Акюрек. Нови и стари проекти – Тема 438

• 37 779
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
М...да, помним вълненията преди 2години, как минава времето...

Всеки се справя както може и което го влече, има си хора за всичко .

Е не е ли красива от-до 😍 Нито годините си личат,нито грима бие на очи

Последна редакция: нд, 19 яну 2025, 09:15 от araselia

# 91

Здравейте момичета Two Hearts
Хубава и спокойна неделя!

Гледах снощи и аз пристигането на Наградите в Рияд - то блясък и разкош, пищност в дамските тоалети.
По принцип не харесвам прекалено разголените тоалети и не са ми ОК. Харесаха ми доста от дамите с оригинални и стилни рокли.
От турските - стил и класа при Туба.

# 92
  • Пловдив

Спомените са хубаво нещо...
Тази година е имало доста голямо присъствие на турски актьори.
Таркан също е присъствал - неделен поздрав с изпълнението му - за 5 минути представи букет от 4 песни: https://x.com/taylan778/status/1880906243184972133

# 93

Спомените са хубаво нещо...
Тази година е имало доста голямо присъствие на турски актьори.
Таркан също е присъствал - неделен поздрав с изпълнението му - за 5 минути представи букет от 4 песни: https://x.com/taylan778/status/1880906243184972133

Така си е!

# 94
  • Пловдив

Енгин и Туба имат заедно два проекта.

Ето какво е казала на снощното мероприятие: https://www.instagram.com/p/DE-9T01Iaz0/

Тя спря дъха на всички на #JoyAwards, където връчи и наградата за най-добър актьор в категория Кино.
📌 В речта си красивата актриса каза следното:

Красивата актриса започна речта си на арабски с думите „Каква красива вечер в Рияд“ и продължи по следния начин:
За мен е голяма чест и щастие да бъда тук на церемонията по връчването на наградите Joy!
Работила съм с много актьори, наистина добри актьори… Имах голям късмет… И след като съм гледала безброй представления, мога да ви кажа следното: Страхотните актьори имат способността да ви държат приковани, да ви пленят... и понякога да ви оставят без думи. Те вземат необработени герои и ги превръща в живи и уникални изпълнения.

# 95

За хубава вечер.

# 96
  • Пловдив
Привет, момичета !
Най- сетне се появи този проект, който спрягаха   толкоз години и кой ли не
вкл. и Енгин за главна роля  "Ако краля загуби"
Халит е главния, виждам познати лица от женските роли - Мерве Диздар и Аслихан ,
май ще се гледа Relaxed

Да, познати лица - Енгин с Мерве Диздар в "Една любов, два живота" и с Аслъхан Гюрбюз в "Ако бях облак".
Днес имаше акция в туитър с хаштаг #MustafaBulutEfsanesi / Мустафа Булут Легендата.
И да допълня поста си за лека нощ:

Eнгин преди малко е лайкнал Илайда Ълдър в инстаграма й. Снимките са три - който желае да ги разгледа: https://www.instagram.com/p/DFA_UefINWK/?hl=bg&img_index=1

Последна редакция: нд, 19 яну 2025, 23:23 от mariana51

# 97

Добро утро момичета Two Hearts
Хубав и успешен ден понеделник!

# 98
  • Пловдив

Добро утро в понеделник - 20.01.2025 г., да е успешен, а новините си ги чакаме.

От снощната акция в туитър: https://x.com/_denizsever/status/1881053702804406599

„Мустафа Булут е труден герой. Едната страна е ангел, другата страна е дявол. Ето защо той е толкова колоритен и очарователен... В това, че Мустафа Булут получава толкова много положителни и отрицателни реакции, е важно да се отбележи, че невероятното представяне на Енгин Акюрек, който му дава живот, е също толкова важно, колкото и героят. Искам да снимам. Той е един от най-специалните актьори, които сме гледали по телевизията през последните години. Ще станем свидетели на неговия успех в различни роли в бъдеще."

Мерал Окай
Радикал/2009

Спомен отпреди три години - 20.01.2022 г.: https://www.instagram.com/p/CY80NOYIHui/

Спомен отпреди две години - 20.01.2023 г.

Eнгин преди малко в сторито си пусна тази снимка - репост на Пиетранджело Бутафуоко, президент на La Biennale. Той е написал статия озаглавена „Турски актьор и писател – харизмата на поп и нишовия талант( "нишов" означава "различен" и не иска да се хареса на всички. Това определение обаче не съдържа никакви твърдения относно цената или качеството) Акюрек“, описва актьорския и писателски талант на Акюрек. В своята колона във вестника г-н Пиетранджело обяснява идентичността на актьора като писател чрез новия разказ на Акюрек „Pamuk Anne“, публикуван в списание Kafasına Göre, като същевременно набляга на представянето му в сериала "Мръсни пари и любов", излъчван по Netflix. Снимка на статията за италианският всекидневник Libero Quotidiano:

А ето и музиката, която Енгин пусна към репоста в сторито си: Птиците от Франко Батиато (Игри с размах на крилете!)

https://www.youtube.com/watch?v=onVnnzLMPR4&t=67s

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 12:39 от mariana51

# 99
Почти цял работен ден и никой не е писал след Мариянка 💕
При мен понеделникът винаги е супер натоварен.

# 100
  • Пловдив

Момичета, ето превод на български на статията в италианския всекидневник Libero Quotidiano, написана от Пиетранджело Бутафуоко - президентът на Венецианското биенале.
Превод Ирена Маркова/Burkina.

Турски писател и актьор

ХАРИЗМАТА НА АКЮРЕК, ПОПУЛЯРЕН И ЕДНОВРЕМЕННО НИШОВ* ТАЛАНТ
(* нишов – различен, който не се старае да се хареса на всички)
Автор: ПИЕТРАНДЖЕЛО БУТАФУОКО
(Всички авторски права запазени)

Той е колкото популярен, толкова и нишов. Ето го Енгин Акюрек, на 42 години, писател и актьор. Както в света на дигиталните платформи, така и в социалните медии, той събира около себе си безбройна армия от фенове, а в литературата създава приказки, същински бисери, както последния му разказ „Мама Памук“. Публикувана в Турция от Kafasina Göre, списанието за култура, изкуство и литература, тази история, в която темата е "поклон пред майката", бързо се превърна в сладка мантра сред читателите на Akюрек по целия свят, които веднага поеха предизвикателството да го преведат от турски език и да го разпространяват чрез своеобразен самиздат.

На 31 януари тази година тук в Италия, след близо десетгодишно присъствие в програмата на платформата Netflix, Kara Para Ask (Черни/мръсни пари и любов) приключва излъчване и тази новина хвърли в отчаяние цял един  женски свят, чиито представителки заляха Instagram и другите социални мрежи с клипове от този сериал, в който Акюрек играе ролята на Йомер Демир, комисар от полицейски участък в Истанбул. В подходящо намерения "детективски претекст“ за една любовна история, каквато само литературната мъдрост на Хиляда и една нощ знае как да създаде, с изобилие от целувки, сериалът е за „безусловната любов“ на Йомер и Елиф, богато момиче, изиграно от Туба Бююкюстюн, актрисата, която познаваме от филма на Ferzan Özpetek  Rosso Istanbul (Червеният Истанбул).

За разлика от комисарите в нашите романи и сериали, от дръзкия Монталбано, преди всичко, до Роко Скиавоне, после до Лолита Лобоско или Тереза Баталия, където духът на времето доминира в разказа предимно чрез идеологеми, в това турско „dizi“ е избран по-революционен подход - издигане на любовта като средството, което се противопоставя на утайката на обществото.

Акюрек – протагонист в много заглавия в аудио-визуалната индустрия - е преди всичко харизмата на личност, която не включва единствено и само голям актьорски талант.

Той ни кара да преживяваме катарзис в приемането на удивление и гняв, на болка и упоритост. Без да се поддава на стремежа към лесен успех и евтини ласкателства, с патоса на необвързаността както в актьорската си игра, така и в писането – силен с усмивката си – Акюрек налага смирение и удивление. Така е и в другата му „професия“, тази на подводен изследовател, моментно присъствие във вечната, обгръщаща дълбочина на цветовете и тишина на бездната.

Завършил история в университета в Анкара, син на държавен служител и домакиня, без нищо в себе си, което да подхранва клюките, той трупа поп успех след успех през годините. Акюрек е разказвач на истории, всички изпълнени с нежност и пронизваща благодарност за това, че е себе си. Kafasina Göre е неговата платформа в Турция, а англоговорящата издателска индустрия, заедно с испанската и френската, осигуриха превода на Sessizlik, или „Тишина“. Втората книга, озаглавена Zamansiz, „Безвремие“, е издадена преди няколко месеца, докато разказът Мама Памук днес, в неофициално и частно разпространение, вече е на гребена на вълната, разпространява се от уста на уста в импровизирани преводи.

Целта на живота, изградена чрез въображението, това е Anne, коeто се превежда с думата майка, докато Pamuk е памук, употребен в този случай в смисъл на мек, пухкав, приветлив. Акюрек разказва наситена история с участието на сираче, което никога не е напускало държавната институция (дома за сираци) и си мисли, че вижда бяло женско куче пред стената около сградата.

Началото на историята е трогателно: „Аз съм Яшар Йълмаз, четиринадесетгодишно сираче... Не знам кои са майка ми и баща ми и откакто се помня, живея на това място.” Яшар разказва на спътниците си от дома за епизода, обогатява го с подробности, разказва им за кученцата, които мама Памук, както той нарича кучето, кърми.

Въпреки че историята става обществено достояние, никой не може да види малкото куче и нейните кученца, но всички - увлечени от сладостта на разказа, в шепота на гласовете - все още се надяват да видят майката и нейното котило. И едва когато, станала възрастна, тя напуска сиропиталището, за да се изгуби в съдбата си извън стените на дома, точно пред портата, която води навън, момчето най-после ще види тази майка, символ на сладката нежност и доброта, които отдавна са сложили отпечатък върху изтощеното му сърце.

Акюрек с няколко съществени реплики успява да трансформира цялата самота на малкото сираче, липсата на грижи, изоставеността в океана на опустошителното отсъствие, където песента на думата „anne” – майка – става светлина в съществуването на Яшар: „Всеки ден беше копие на предишния... Олющени стени, мътна неонова светлина, миризма на сажди, проникваща през прозореца, тонове ругатни и подигравки... Ако да си сираче имаше миризма, то тази миризма щеше да остане завинаги във влагата на погледа.“

Мирисът на емоциите е в думите му: парфюмът на погледите на Милосърдието, Състраданието и Благодатта и намирането им – истинско? или мечтано. Това дава сила на малкия Яшар, вече възрастен, да продължи да живее и да се изправи пред живота, който го очаква извън сиропиталището. Погледът на кучето, на животното, е нещото, което  за първи път му предава онова чувство което, както прочитаме, "възприех, че е нещо нещо хубаво, защото стопли сърцето ми". Това е доброто и хубаво нещо, което – в пътуванията в човешкия живот – се превръща в „безусловна любов“.

Това е.. Това и много повече е Енгин Акюрек, един човек с голямо и добро сърце, различен във всяко отношение от всички.

# 101
Добро утро!

# 102
  • Пловдив

Добро утро в ден вторник, спокоен и успешен да е. Новини - чакаме си.
Снощи имаше отново акция в туитър, този път с хаш таг #EnginAkyürek #KerimIlgazEfsanesi / Енгин Акюрек Легендата за Керим Ългаз.

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 09:19 от mariana51

# 103

Добро утро момичета Two Hearts
Зима е, януари - но, на мен ми се искат вече кокичета!

Мариянка Two Hearts Ирена Маркова Two Hearts  Сърдечни благодарности за превода на тази статия!
Толкова е приятно човек да чете такова нещо за любимия си актьор. И съм горда, че точно него съм избрала, точно той е "моят  човек"!
Разказвала съм ви, но пак ще споделя вълненията ми когато търсех списанията, книгите  при посещенията ми в Турция, снимката ми пред "управлението" от "КРА", както и снимките пред всеки голям банер на "ШЕЛ". Снимащите ме се смеят, неразбиращи моите емоции, пък аз щастлива, щастлива... все едно съм видяла Енгин на живо.
А миналата година на морето в Ялъкьой си намерих камъче "Акюрек" - бяло сърце. От този плаж пък си направих невероятна колекция от разноцветни камъчета - как само тези си взех още се чудя. Милиони, от красиви, по-красиви, особено като ги залива морската вода.

Скрит текст:

Момичета Two Hearts
Хубав и успешен вторник! И дано и днес да получим нещо толкова стойностно като тази статия, написана от известен и уважаван човек!

Цитат
"Това е.. Това и много повече е Енгин Акюрек, един човек с голямо и добро сърце, различен във всяко отношение от всички."

# 104
  • Пловдив

Днес започна излъчването  в  Еквадор на "Дъщерята на посланика".

Също така днес започва излъчването в Египет на "Ако бях облак".

Общи условия

Активация на акаунт