Енгин Акюрек. Нови и стари проекти – Тема 438

• 37 341
  • 738
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив

TKali, tabii ki/разбира се.
От мен поздрав от Енгин като Осман, като Тахир и нека новините започнат да идват със скоростта на ферари...

# 31
Честита нова тема!😊
Нека е пълна с новини, разкази, снимки и интересна информация☺️

# 32
  • Пловдив

Добро утро в ден събота.
Да е спокойна, да ни донесе някоя новина....

# 33

Добро снежно утро момичета Two Hearts
TKali  Two Hearts  добре си ни дошла!

Да имаме един хубав и спокоен  съботен ден!

# 34
  • Пловдив

Втората книга на Енгин "Безвремие" вече е преведена и на френски език.
Току-що излязля от печатницата.

Допълвам си поста - пресата в Турция днес:
https://x.com/magazin_portali/status/1878054659006538016
https://x.com/mgznmahallesi/status/1878054573228621936

Френското издание на Безвремие, втората книга с разкази на Енгин Акюрек, който е известен както с писането, така и с актьорската си игра, беше публикувано под заглавието #NuitPerdue. Испанското издание на книгата вече е в продажба под заглавието #Atemporal, а немското издание е към завършване. Първата му книга с разкази, "Тишина", е достъпна на английски, испански, френски, немски, арабски и персийски. Успешният актьор дари хонорарите от книгите си „Безвремие” на Турската асоциация на пациентите със спинална парализа, а приходите от „Тишина” на организацията „Darüşşafaka”.

Имаме и нова снимка с музика днес.

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 15:35 от mariana51

# 35

“Сняг се сипе на парцали” както се казва…

# 36
  • Пловдив

Проверка по вечерно време.

В испанската преса днес: https://www.miarevista.es/que-ver-tv/asi-es-eski-para-la-ficcion … urek-en-2025.html

Това е „Eski Para“/”Мръсни пари”, най-очаквания сериал на Енгин Акюрек през 2025 г.

Очаквайте турския сериал „Мръсни пари“ с участието на Енгин Акюрек и Аслъ Енвер. Силна история за любовта и амбицията.

"Мръсни пари" е един от най-очакваните сериали за 2025 г. с участието на Енгин Акюрек и Аслъ Енвер. Продукцията породи големи очаквания сред феновете на турските сериали и ще бъде представена ексклузивно в Netflix Tурция. Тази новина зарадва феновете на Енгин Акюрек, които нямаха търпение да го видят в нов сериал. В Испания последната негова творба, която сме виждали, е „Казвам се Фара”, турски сериал, в който той участва с Демет Йоздемир.

Сюжетът на "Мръсни пари" се занимава по разтърсващ начин с противопоставянето между амбиция и любов. Изследва динамиката на властта и социалните трансформации в съвременен контекст. Енгин Акюрек, известен със своята актьорска гъвкавост, играе централен герой в този разказ. Междувременно Аслъ Енвер внася своя талант и харизма в главния актьорски състав. Снимките на сериала наскоро приключиха и премиерата му беше обявена за 2025 г. Продукцията се поема от Tims&B, компания със солиден опит в създаването на висококачествено съдържание.

Феновете искат да видят Енгин Акюрек в „Мръсни пари“

Сътрудничеството между Енгин Акюрек и Аслъ Енвер беше прието ентусиазирано от феновете, които очакват забележителна химия между двамата актьори. „Те са двама от любимите ми актьори и очаквах с нетърпение да ги видя да играят заедно“, коментират някои потребители в социалните мрежи, които обещават да предложат дълбок и завладяващ разказ, с висококачествена продукция, подкрепена от креативност екип, известен в турската телевизионна индустрия.

Накратко, „Мръсни пари” се очертава да бъде една от най-забележителните продукции на следващата година, съчетавайки талантлив актьорски състав, интригуващ сюжет и първокласна продукция. Зрителите могат да очакват с нетърпение сериал, който ще изследва сложността на човешките взаимоотношения и динамиката на властта в едно непрекъснато променящо се общество. Предвижда се да има забележителен успех.

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 21:58 от mariana51

# 37

Добро неделно утро!
Да пием по кафе и да си подреждаме деня!

Накратко, „Мръсни пари” се очертава да бъде една от най-забележителните продукции на следващата година, съчетавайки талантлив актьорски състав, интригуващ сюжет и първокласна продукция. Зрителите могат да очакват с нетърпение сериал, който ще изследва сложността на човешките взаимоотношения и динамиката на властта в едно непрекъснато променящо се общество. Предвижда се да има забележителен успех.

Чакаме с нетърпение. Мариянка Two Hearts за превода!

Скрит текст:

# 38
  • Пловдив

Здравейте в ден неделя. Успешна и спокойна да е.
При нас най-после заваля сняг.
Какво да си пожелаем днес - ами да вземат някое интервю от Енгин, за някое списание. Време е.

# 39
Привет в снежната неделя, от 4години не съм виждала сняг ,събитие стана 🙂

# 40
  • Пловдив

Енгин в сторито си преди малко.

На днешния ден преди 8 години бе излъчен 1-ви епизод на сериала "До живот".
Запознахме се с Даахан Сойсюр и историта му.

И за добро прекарване на неделния следобед, интервюто, което взе от Енгин журналистката Сонат Бахар:

http://m.sabah.com.tr/pazar/2017/01/15/ask-icine-girdigi-her-sey … zellestiriyor/amp

Интервю с Енгин Акюрек за в. "Сабах/Утро"
Репортер: Сонат Бахар.

Енгин Акюрек се снима в новия сериал „До живот“ по АТВ в ролята на Даахан. Отсъствието му от екран беше дълго. Но явно през това време не е стоял със скръстени ръце. Една година е прекарал с приятели в Анкара и е започнал да издава списание, дори пише разкази и интервюта. Влюбените герои на Акюрек в сериалите винаги покачват настроението – винаги са противоречиви, трудни, с травмирани отношения. Досега винаги е играл герои, просещи любов. Любовта лекува.

Един ден, когато снегът в Истанбул започваше да се топи и слънцето напече, ние се срещнахме с Енгин Акюрек. Седяхме на терасата на кафенето с мениджъра му Йозлем Дурак, а на отсрещната маса – две момичета. Него още го нямаше. В един момент погледите на момичетата отсреща засияха. И разбрах, че Акюрек е пристигнал. Не грешах. Седна на нашата маса с широка усмивка. Такъв ефект оказва той върху хората. Изкачи се по стълбата на успеха, събирайки обожанието на жените по пътя си. С всяка нова роля във филм или сериал завладява сърцата на нова публика.

„Брак с чужденец“, „Ако бях облак“, „Каква е вината на Фатмагюл“, „Мръсни пари и любов“... филмът на Зеки Демиркубуз „Съдба“ и „Септемврийски проблем“... доста време е минало и доста работа е свършил, нали? Този път се срещаме заради новия му сериал по АТВ „До живот“. Срещата ни е на оживено място. Всеки, който го познае, се чувства длъжен да се обърне втори път. Но той е абсолютно спокоен. Свикнал е. По време на разговора ни пояснява: „Хората те поглеждат веднъж и после продължават да се занимават със своите си неща. Ако седя тук няколко часа, след един определен момент дори няма да забелязват присъствието ми.“ „Така си мислиш, драги“ – му отговарям наум. Но сега искам да говорим за друго.

Знам, че с негов приятел вече от една година издават списание и той пише в него като автор. Досега са излезли 12 броя. И макар че не пише за себе си, в неговите произведения могат да се открият следи от самия него. Започваме интервюто с въпроси за списанието:

- Вие пишете в списание "Kafasına Göre/Каквото ми хрумне". В него сте от създаването му. Откъде ви хрумна?
Енгин: Чели ли сте разказите ми? Какво мислите за тях? Интересно ми е да чувам мнения...

- Всичките съм ги чела. И те ми създадоха една представа за вас – тих, срамежлив, със склонност да бъде потаен... в крайна сметка реших, че не приличате на останалите и сте зациклили в житейския си период до 18-годишна възраст. Греша ли?
Енгин: Така е, този период ми е много скъп. В разказите изглежда, че разказвам за себе си, но има и измислени неща. Това не е моето детство едно към едно. Има малко от мен, малко мои наблюдения, малко Анкара, малко 90-те, малко от подсъзнанието ми, малко от желанията ми...

- В един от разказите си описвате как със свой приятел сте били влюбени в едно и също момиче. Това истина ли е?
Енгин: Мехмет, за когото говорите, не съществува. Но нима е невъзможно в гимназията двама души да се влюбят едновременно в едно и също момиче? Има такива истории.

- Откъде ви хрумна идеята за списанието?
Енгин: Вече 20 години аз следя списанията в Турция. Не пропускам нито един брой на литературните, хумористичните и историческите. В Анкара имам един приятел – Ясин Окуз – и с него винаги сме си говорили как трябва да направим списание. Но досега винаги си оставаше на ниво идея, докато един ден просто стана! Той реши да издава списание с име „Kafasına Göre / Каквото ми хрумне“  като платформа, където могат да пишат всички. Вече 12 броя в него пишат хора с различни професии, от различни социални групи. Някои от тях сами са ни потърсили, други ние сме потърсили. И аз пиша. Първоначално планирахме всичко в скромен мащаб... но аз настоях да мислим „нашироко“.

- Писането по сърце ли ви е?
Енгин: Пиша от студентските си години. Тогава обстановката около мен беше такава – чувствах прекрасно като пиша. Всички тези разкази излязоха от чекмеджето, изтупаха им праха... Дори разказът, публикуван в брой 1, е история, която писах, когато бях на двайсет и една. После започнах да пиша нови. Забелязах, че и тогава, и сега пиша за едно и също. Може би, съм неспособен да пиша за друго... Общото между всичките ми разкази е, че са за детството или максимум за ранните юношески години. Иска ми се да ги събера в книга.

- Защо сте зациклил така в детството и юношеството?
Енгин: Моите години на порастването бяха спокойни и прекрасни. Може би, точно защото бяха хубави, мога да се надсмивам над този период от живота си.

- Как изглеждат едни „хубави“ години на порастването?
Енгин: Винаги е възможно човек да израсне в лоша среда и да преживее хиляди лоши неща. Но при мен не беше така... Преживял съм само онези проблеми на преходната възраст, които са преживели и всички останали три милиарда мъже по света. Малко биологични проблеми, обичайните душевни състояния на юноша, когато в мозъка няма химическо равновесие. Ако си поговорите малко с един нещастен човек, ще видите, че причината за неговите проблеми е възникнала точно в периода на израстването. При мен нямаше такова нещо. Затова за мен тази възраст е весел и смешен период от живота.

- С писането не изразявате ли себе си?
Енгин: Аз споделям чувствата си към живота. Описвам това, което чувствам. Всички са нещастни, всички се оплакват от куп неща, всички са самотни. Аз намерих разрешение чрез детето в себе си. Не обичам да хленча, но за да знам как да постъпя в определена ситуация, смятам, че трябва да се ориентирам по усещанията си. Съвременният живот предлага много привилегии, задоволява много нужди. В същото време не трябва да забравяме първичното си изначално съществуване. Преживяванията в миналото обикновено се идеализират, но аз не съм съгласен. За всички, които живяхме в тази страна, 80-те години бяха ли прекрасни? Не. Бяха по-наивни, но и по-тежки. 90-те бяха ли прекрасни? Бяха безвкусни и безсолни.

- Значи в душата си не изпитвате тъга по миналото?
Енгин: Миналото е основна тема в това, което пиша, но носталгията ми е по движението напред. Ние търсим нещо днес, но го търсим във вчера. Миналото е ценно, но не съм зациклил в него. Съвременният живот предлага едно, но отнема друго. На мен ми отнема неща, които обичам. Не говоря само за смартфони и социални мрежи, а за чувства. Трудно ни е да се разбираме един друг, да се чувстваме както преди. Животът се състои от мигове и всички са скъпоценни. След като в детството сме така весели и щастливи, защо сега отношенията ни са така трудни и далечни? Ето, това ми се върти в главата. Свързано е с детето в мен...

- Общуването с приятели изключва ли мобилния телефон?
Енгин: Ако обядваме или си говорим, обръщам телефона надолу и не го поглеждам. И ако техните телефони започнат да ни безпокоят, ставам раздразнителен. Това е неуважително, не мислите ли? Така човекът седи срещу мен, а не е с мен; също и този, който пише съобщения. Това е проблем за съвременните хора. Не сме много сигурни къде се намираме. Едва вкъщи си отключвам телефона за 2-3 часа.

- Когато е ставало въпрос за вас пред различни хора, първото, което питат, е защо не могат да ви видят никъде...
Енгин: Те очакват от мен разни неща, а аз не отговарям на очакванията им. Само че, какво очакват? Сякаш в Истанбул има само три-четири места и маршрути, по които трябва да се минава, и хората, които не го правят, се нарочват за странни. Не е вярно, че не могат да ме видят никъде. Аз живея в азиатската част и съм устроил живота си в съответствие с тамошния ритъм. Ако живеех в европейската, сигурно трябваше да тичам по плажа в Бебек.

- Никога и никъде не са ви виждали с приятелка. Личният ви живот е изпълнен с тайни...
Енгин: Когато има нещо такова, ще го видите. Ако е нещо, което трябва да се види, няма да го крия нарочно, а ще споделя.

- В новия си сериал играете човек, прекарал 11 години в затвора. Това трудно ли е за изиграване?
Енгин: Трудно е. Трудно ми е да разбера какво е преживял. 11 години са много време. И то за човек, попаднал в затвора съвсем млад. Точно когато мечтае, вярва в бъдещето, е прекършен. За нас, които вярваме в разума, в понятието закон – когато ни се случи нещо такова, преживяваме травма, прелом. При подобни обстоятелства невярващите хора стават още по-злъчни.

- По какво си приличат и различават досегашните ви роли?
Енгин: Всичките ми герои преживяха преломен момент, събитията ги промениха. В „Каква е вината на Фатмагюл“ имаше преди изнасилването и след това; в „Мръсни пари и любов“ – преди и след като се разбра, че убиецът е братът на Йомер. При Дахан житейската травма е още по-тежка. Ще се промени всичко, в което той вярва и счита за ценно в живота – приятелите, работата, енергията, мирогледът.

- Попадайки в затвора, Дахан се разделя със символа на живота и любовта – Берил; а после Селви го извежда оттам. Май между тях ще се случи нещо. Така ли е?
Енгин: На мен самия ми е интересно какво ще стане с Дахан, какво ще прави, какви решения ще взема и докъде ще доведе всичко това. Да видим какво ще измисли нашата сценаристка Елиф Усман. Струва ми се, че ако по време на разследването Дахан намери любовта, ще е прекрасно.

- Намирате време за сериали, но не и за филми. През тази пауза можехте да направите прекрасен филм.
Енгин: При проектите винаги е въпрос на избор. Ако попадам на сценарии, които да ми хресат, да ме пленят, бих се снимал във филми всяка година. Като човек, който много обича киното, знам че трябва да съм „на въртележката“. Но просто всичко зависи от историите. А да снимам филм, докато снимам сериал е много трудна работа.

- В този сектор сте си избрал да играете роли на влюбен. Разбирам, публиката много обича да ви гледа влюбен, но получавате ли удовлетворение от такива роли?
Енгин: Никога не играя герои, на които на челото пише „влюбен“. Но във всяка история любовта присъства. Играл съм хора в конфликтни, тежки, травмиращи отношения. Предпочел съм тях. Зрителите може да обикнат героя, но може и да не го обикнат. Без съмнение те очакват любов във всяка история. Когато има любов, всичко е по-красиво.

- Вашите фенове са направо легендарни... имате невероятни фенове, бих казала – че вие сте звездата с най-активните фенове на света.
Енгин: Да са живи и здрави. Тъй като не ползвам социалните мрежи, не мога да им благодаря. Затова им благодаря тук и сега. Аз просто си върша работата, няма ме в мрежите, не поддържам контакти, но въпреки това, всичко което те правят, е много ценно за мен. Броят им постепенно расте, опитват се да действат организирано, да ми помагат. Това е много специално за мен. Миналата година, по време на снимките на сериала, на снимачната площадка дойдоха няколко мои фенове. Беше на рождения ми ден... те се запознали помежду си, сприятелили се, тръгнали да пътуват заедно. Това е много приятно.

- С кого живеете? Как протича животът ви?
Енгин: Живея с брат ми. Водим изключително щастлив и прост живот.

- Какво има най-много у вас?
Енгин: Преди бяха книги и филми. Но вече гледам филмите в интернет.

- Кой ви купува дрехите?
Енгин: Сам си ги купувам. Не обичам да пазарувам, досадно ми е. Вземам първото, което ми попадне. Имиджът изобщо не ме интересува. Имам си любими дрехи, както и такива, които не съм обличал никога. За нищо на света не може да ме накарате да ходя с бял панталон, не обичам много и цветни дънки. Моят девиз е „простота“.

- Как преминават дните ви, когато не снимате сериал?
Енгин: През последната година и половина не снимах нищо. Занимавах се със списанието. Почивах си, ходих в чужбина. Докато снимахме „Мръсни пари и любов“, работех много усилено. Нямах време нито за обществен живот, нито за приятели, нито дори за себе си. Когато сериалът приключи, разбрах, че има твърде много неща, на които трябва да обърна внимание. Отначало се усамотих. Беше ми се натрупало много за четене и гледане. И го прочетох, и изгледах. Когато работя, се уморявам и не обръщам внимание на умората. Но когато почивам, обичам да се размотавам. Сутрин ставам и нямам никакъв план за деня. Отличник съм в убиване на времето. Изпитвам голямо удоволствие от това. И не смятам, че така „съм пропилял един ден“. Изпитвам удоволствие от самотата. Има хора, които обичат да си уплътняват времето, но аз не съм от тях. Мога да ида някъде и да заседна там два-три часа. Или пък отивам с колата някъде, а там задължително ще се окаже, че има места, които трябва да се видят; по пътя ще ми се мерне някое приятно кафене, ще поседна и няма да продължа, докато не обиколя всички местни забележителности.

-   Какво правите, когато сте много потиснат?
Енгин: Чета книги. Това ми помага. Полагам усилия да излизам и да се срещам с приятели, тъй като не искам да ги ощетявам. Когато съм много, много потиснат, спя.

-   Обичате да ходите в Каш да се гмуркате. Това вече редовен навик ли е?
Енгин:  Да, за лятото. Ходя там с приятели и прекарваме заедно известно време. Предпочитам, вместо да лежа на шезлонга, да се гмуркам. Прекрасно е да отдъхваш под водата.

Няма нужда да гледам някого в очите, за да разбера дали ме гледа. Като натрупаш опит в тази професия, развиваш нещо като рефлекс да усещаш гледат ли те и какво впечатление правиш. На мен ми се е отворило трето око. (смее се) Ето, кафенето е пълно и на никого не му пука за нас. Най-много някой да поиска да се снимаме или да ми каже нещо.

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 16:20 от mariana51

# 41
Честита нова тема и от мен. Видях някои нови имена тук (добре дошли!) и това ме подсети пак да агитирам да гласувате в българското издание на Теленовелас за Енгин, "Казвам се Фара", Демет, за повторение по телевизията на "Пепел от рози" (КВФ) и "Брак с чужденец"....
 Знаем, че  Енгин не е от любимците на тези личности в България, от които зависи изборът на турски сериали за излъчване по нашите телевизионни канали, особено  в праймтайма, така че сега е моментът да покажем, че го харесваме и искаме да го гледаме повече.
Анкетата е сериозна, не може да цъкаме до безкрайност, хващат ОТ КЪДЕ се гласува, (не може да повторим вота си оттам) но може да гласуваме няколко пъти от различни места - от телефона си с данни  и без данни ( с wifi ), от компютъра, от друг компютър, от телефона на друг член на семейството....
https://tvnovellas.blogspot.com/2024/12/2024_30.html?fbclid=IwY2 … g_aem_1cRrJ1QJo2A

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 19:34 от Z_Iva

# 42
  • Варна
Привет, момичета Yellow Heart

Днес валя много красиво, Араселия Two Hearts да, отдавна не бяхме виждали сняг
във Варна, събитие наистина ...
Благодаря за новите снимки, не сме на сухо Simple Smile
и за новините в пресата и като няма ново, поне има стари, хубави интервюта Mask
Добре дошла на TKali , пиши от кога и какво си гледала с Енгин Relaxed

Имаме и нова снимка с музика днес.

хубава снимка Sparkling Heart    хубава усмивка  Heart Decoration   

Гласувах във всички раздели от анкетата, искам Брак с чужденец !
От новите сериали ми се зави свят, какъв е тоя списък, край няма Scream

# 43
  • Пловдив

Добро утро в ден понеделник - успешен, снежен и спокоен да е.
Да видим, като е 13-ти, какво ще ни донесе...

# 44

Добро утро момичета Two Hearts
Хубав и успешен ден понеделник!
При мен студено, сняг се очаква отново довечера.

Общи условия

Активация на акаунт