Енгин Акюрек. Нови и стари проекти – Тема 438

• 38 225
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
Мариана, благодаря много за разясненията и линковете, където мога да намеря/видя повече информация!
За мен е интересно и ценно, а тук някои от вас са цяла библиотека!

Благодаря и на останалите, споделили своето виждане!

Nina_Richi, аз харесвам темата именно защото ми се струва, че няма плюене, не съм усетила кофи с помия...на мен ми се струва, че всички си казват собственото мнение, усещане, преживяване от онзи филм, развитието, завоят на историята и т.н.

Аз лично харесвах доста Гедиз като образ. Дори не съм имала усещането да преминава в негативен герой, просто си се бореше за това, което той иска - Наре. Той виждаше как тя страда и колко е страдала и си представяше, че с него може да е щастлива. Всмисъл...всичко в него беше някакво човешко, автентично. И актьорът според мен играеше добре в така замислената история на Санджар и Наре.
В тая история най ме дразнеше бащата на Наре.

Според мен не е случайно това място на "Вината на Фатмагюл" в тази класация, такъв силен и въздействащ филм е това...

Лека и спокойна вечер на всички!

# 181

Здравейте вечерно!
За мен днешният ден беше уморителен и дълъг.
Ще си пусна филм в Ютуб и имам под ръка един супер "нездравословен" чипс + леко плодово винце...

# 182
Не смятах да изпадам в излишни полемики, но явно се налага.
Ива. Наистина  ли мислиш,че Урез си е помислил,че ще измести Енгин?   Това звучи повече от нелепо и смешно. Кое те кара да мислиш така? Не смятам,че е показал с нещо неуважение или прекалена самоувереност.  Показателно е и сбогуване му и уважението, което  е показал с думи, ако не ме лъже паметта и в интервюта.Ако преценката ти е върху коментарите в социалните  мрежи, жалко. Ако погледнем един случаен турски сериал ,който се дава в момента  по турската телевизия. С не особено  голямо очудване, ще разберем,че има няколко лагера, коментари, драми, бойкоти, заплахи, сабутажи особено в Х.  Пък ако има възможност  за две екранни двойки и разделение, започва война.
Няма нищо  лошо в това да си по близък с даден човек от колегите ти.  Така,че приятелството между Неслихан  и Ураз е нещо естествено.  Не винаги ГГ в сериали и постановки са си първи приятели, разбират се, харесват се и се снимат заедно.  Даже не е и задължително да си симпатизират, ако си вършат професионалните задължения заедно по проекта е достатъчно. Не са малко примерите  и в световен  мащаб за лоши отношения между Г актьори.
Мисля,че забравяш,че актьорите играят зададените им от сценариста сцени, има режисьор, дублажи и т.н.   Така,че близостта между Наре  и Гидиз, постъпките  и думите им не са в резултат на хрумки на Неслихан  и свободното й пърхане пред камерата. Зад всички тези сцени седи голям екип и актьорите играят зададеното, докато не се получи както го искат от продукцията.
Не съм  най-голямата фенка  на Ураз и Гедиз, но мога да бъда обективна и да  оценя качествата му.
Актьорската му кариера започва десетилетие преди ДП. Може да не е  сред най-добре платените, но не е треторазриаден. Предполагам,че за него ДП е било вълнуващо  изживяване, добил е международна слава, имал е възможност  да се учи  и  играе рамо до рамо, с едни от най-добрите турски актьори. Истината е,че той е добър актьор, успя да предаде драматичните моменти, защото силата му е да  бъде комик.
С една дума мисля,че отдавна е показал,че не е  в графата на поддържащите роли. Едва ли някога  е мислил,че може да се мери с Енгин и другите  големи имена.

Във форума започнах да пиша заради тази тема, преди доста години.Така,че познавам момичетата и  те мен, както и атмосферата в нея.

# 183

Момичета Two Hearts
Каквото било-било. Сериалът мина и замина. Толкова безсънни нощи сме изкарали в коментари след трейлърите и сериите, че ако ги съберем - не се знае колко месеца чисто време ще се получи.
На всеки му се искаше да види точно тази история, която е била предвидена да бъде, Но...
Реалният живот не е сериална история. Имаше го Ковида, имаше прекъсвания, имаше заболели и спирания.
Всеки е работил през това време и знае, колко трудно ни беше, а представяте ли си този огромен снимачен екип, както и останалите хора около тях. Това първо. Снимачният процес и излъчване се проточи във времето.
Второ и то много важно - двете СЦ, оставиха-предоставиха-изоставиха-отказаха се от проекта и отидоха да снимат друг сериал. Дойде нов СЦ екип - Eylem Canpolat, която изрично даде изявление, че е приела да работи по проекта с Енгин и Неслихан.
Трето - първо излезе информация за напускането на Ураз, който се оказа че ще снима нов сериал. В интерес на истината имаше доста и всякаква информация за последвалите събития - всъщност той засне още 2 или 3 серии.
И изведнъж от нищото - Неслихан също излезе от проекта по здравословни причини. Беше супер слаба в този период, опитала се е да влезе в ритъм след терапия, но както тя самата каза в изявлението си - тялото ѝ я е предало.
Продукцията е в трудно положение и това налага презаснемането на цял! епизод на няколко дни. Енгин и малката Берен отнасят цялата тежка работа по новата серия.
Но, историята трябва да продължи  и в живота на нашите герои се появява Мави /Туба Б./

В общи линии това са фактите - всички нюанси в течение на времето просто избледняват и не е необходимо да търсим нови краски за "освежаване". Просто минало-заминало.

В едно обаче всички сме прави и така трябва и да бъде - в темата се пише спокойно, с уважение  към събеседниците и тяхното мнение.
Може да имаме спорове, защото всеки вижда различно неща и ги "пречупва" през своите разбирания, но "изслушването" на различните мнения е даже полезно, защото така картинката става по-ясна.
Имаше един много интересен пример точно за различното възприятие на даден предмет, но то се отнася за абсолютно всичко останало. На една група дали задача да опишат една ябълка - един я описал като зелена на цвят, друг я видял в неправилна/крива форма, трети пък видял някакви дефекти по нея. И всеки бил прав.

Много се отплеснах  среднощно, но това ще е от изпитото Wine Glass

Лека и спокойна. Ако пък ще гледате тепърва нещо...  

# 184
Nina_Richi, никъде не съм писала, нито казвала, още по-малко мисля, че Ураз е треторазреден актьор. Напротив, написах, че е добър, че в ДП си изигра добре ролята на амбициозен млад човек, нещастно влюбен, на всичкото отгоре - в любимата на най-добрия си приятел. Изразът "поддържаща роля" употребих вместо "не главна роля", защото виждам, че така ги наричат по различните  анкети и награждавания. Например, в последната анкета, която тук обсъждахме, тази на БГ Теленовелас, Фърат Танъш беше номиниран и отличен точно в тази категория (за мъжка поддържаща роля) за прекрасно изиграния образ на Мехмет в "Казвам се Фара".  И Мехмет, и Гедиз бяха ключови фигури в двата сериала, но просто тази неточна (според мен) дума са избрали, за да paзличават тези награди от другите за главните герои. Също така мисля, че в Турция имат наистина огромен брой изключително добри артисти, поради което е много трудно да се бориш и налагаш  за главните роли. Мисля, че Ураз трудно ще пробие задълго в това отношение. Но, да е жив и здрав, да ме опровергае!
И също така, съгласна съм с теб, че всяка сцена, която виждаме на екрана, е резултат на съвместната работа на цял екип от сценаристи, режисьор, оператор, актьори, така че наистина поведението на Наре в сцените с Гедиз не е било хрумка на Неслихан. От друга страна обаче мисля, че в ДП Неслихан беше много силна в драмата, в представянето на болката и страданието на героинята си, но в приятелските  сцени с Гедиз може би понякога не успяваше да улучи най-точната мярка, за да различат ясно зрителите чисто приятелско отношение от потенциал за нещо повече. Но съм съгласна, че тук първите сценаристки носят най-голямата вина, защото много объркаха образа й.

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 18:16 от Z_Iva

# 185
Самия факт, че вече има няколко главни е достатъчен, като постижение за дългогодишна кариера. Не виждам какво лошо има ако се развива и получи нова такава, но ако излезеш права, може да се радваш на воля.
Относно актьорската игра на Неслихан....мисля,че  е излишно да коментирам.
Наре и Санджар, както и зрителите станахме жертви на сценария, но е минало вече.

Пожелавам Ви спорна и усмихната сряда!

# 186
  • Пловдив

Добро утро в ден сряда. Дано ни донесе и нещо ново за момчето ни.
Снощи, както писах, имаше акция в туитър с хаштаг: #EnginAkyürek #TahirLekesizEnginAkyürekBestActor TelenovellasAwardsBulgaria / Енгин Акюрек Тахир Лекесиз Най-добър актьор Telenovellas Награди България.
Феновете по света на Енгин уважиха подобаващо тази акция.

# 187

Добро утро в ден сряда!
Комисарски ден!
Хубав и успешен!

Наистина ще изпратим месец януари със слънце и приятно време.
Смятам да се възползвам и да изляза навън.

# 188
  • Пловдив

Обеден поздрав с това фенско колажче.

# 189

Девремска вечер.

# 190
  • Пловдив

Нещо за занимавка в сряда вечер:

https://www.facebook.com/EnginAkyurekRD/posts/pfbid02CovRFBMieL2 … 7E8EKSii4oNQWAiYl

ПОГЛЕД КЪМ ВЪТРЕШНИЯ СВЯТ НА ЕНГИН АКЮРЕК. КОРИЦИ НА КНИГИТЕ SESSIZLIK И ZAMANSIZ. НА ИСПАНСКИ (ТИШИНА И БЕЗВРЕМИЕ).

Преди известно време се опитахме да декодираме корицата на книгата Тишина, след което Енгин Акюрек направи публикация в историята си в Instagram, която ни даде някои улики.

Декодиране на корицата на Тишина. Публикуването на този момент на Енгин Акюрек с корицата на книгата му и снимката на Сефа със снимка на Мустафа Кемал Ататюрк отзад ни накара да се замислим за символиката на корицата. (Вижте втората снимка).

В горната част виждаме снимка на състарено чело, мислим, че е Мустафа Кемал Ататюрк, в средата има снимки на окото му с проницателен поглед и точно до него погледът на котката му; след това снимка на носа, очите и мустаците на Сефа; и най-отдолу снимката на млада уста (може да е момче или момиче). Това ни позволи да свържем корицата на книгата със съдържанието: Истории за старци, котки и тийнейджърска любов от перото на Енгин Акюрек.

Декодиране на Безвремие. Корицата на втората му книга Безвремие е много по-лесна за тълкуване, защото те са илюстрации към нейните истории. Преглеждайки корицата и след като прочетох историите, идентифицирам следното: Проверявам корицата и след като прочетох разказите разпознавам следното: „Г-н Маджит”, "Ако бях Пинокио", "Момичето по телефона", "Г-жа Незакет" и накрая ми идва на ум, "Историята на един светец". Може и да греша, затова приканвам читателите на неговите разкази да дешифрират корицата на БЕЗВРЕМИЕ.

Забележка: Книгите могат да бъдат закупени на испански в Amazon или като се свържете с акаунта във Facebook „Los libros de Engin Akyürek.

Написано от Ингрид Лавандие.

# 191
Среднощен поздрав на всички в темата!

# 192

Добро утро момичета Two Hearts
Хубав и успешен ден четвъртък!

Да пием по кафе и да си подреждаме задачите за деня!

# 193
  • Пловдив

Добро утро и здравейте в ден четвъртък.
Навън е мрачно и сиво, но нека сме усмихнати.
Новините, ах, новините - чакаме ги търпеливо.

# 194

Нещо за занимавка в сряда вечер:

https://www.facebook.com/EnginAkyurekRD/posts/pfbid02CovRFBMieL2 … 7E8EKSii4oNQWAiYl

ПОГЛЕД КЪМ ВЪТРЕШНИЯ СВЯТ НА ЕНГИН АКЮРЕК. КОРИЦИ НА КНИГИТЕ SESSIZLIK И ZAMANSIZ. НА ИСПАНСКИ (ТИШИНА И БЕЗВРЕМИЕ).

Преди известно време се опитахме да декодираме корицата на книгата Тишина, след което Енгин Акюрек направи публикация в историята си в Instagram, която ни даде някои улики.

Декодиране на корицата на Тишина. Публикуването на този момент на Енгин Акюрек с корицата на книгата му и снимката на Сефа със снимка на Мустафа Кемал Ататюрк отзад ни накара да се замислим за символиката на корицата. (Вижте втората снимка).

В горната част виждаме снимка на състарено чело, мислим, че е Мустафа Кемал Ататюрк, в средата има снимки на окото му с проницателен поглед и точно до него погледът на котката му; след това снимка на носа, очите и мустаците на Сефа; и най-отдолу снимката на млада уста (може да е момче или момиче). Това ни позволи да свържем корицата на книгата със съдържанието: Истории за старци, котки и тийнейджърска любов от перото на Енгин Акюрек.

Декодиране на Безвремие. Корицата на втората му книга Безвремие е много по-лесна за тълкуване, защото те са илюстрации към нейните истории. Преглеждайки корицата и след като прочетох историите, идентифицирам следното: Проверявам корицата и след като прочетох разказите разпознавам следното: „Г-н Маджит”, "Ако бях Пинокио", "Момичето по телефона", "Г-жа Незакет" и накрая ми идва на ум, "Историята на един светец". Може и да греша, затова приканвам читателите на неговите разкази да дешифрират корицата на БЕЗВРЕМИЕ.

Забележка: Книгите могат да бъдат закупени на испански в Amazon или като се свържете с акаунта във Facebook „Los libros de Engin Akyürek.

Написано от Ингрид Лавандие.

Кориците наистина също "говорят". Интересен анализ, благодаря ти, Мариана!

Момичета Two Hearts
Каквото било-било. Сериалът мина и замина. Толкова безсънни нощи сме изкарали в коментари след трейлърите и сериите, че ако ги съберем - не се знае колко месеца чисто време ще се получи.
На всеки му се искаше да види точно тази история, която е била предвидена да бъде, Но...
Реалният живот не е сериална история. Имаше го Ковида, имаше прекъсвания, имаше заболели и спирания.
Всеки е работил през това време и знае, колко трудно ни беше, а представяте ли си този огромен снимачен екип, както и останалите хора около тях. Това първо. Снимачният процес и излъчване се проточи във времето.
Второ и то много важно - двете СЦ, оставиха-предоставиха-изоставиха-отказаха се от проекта и отидоха да снимат друг сериал. Дойде нов СЦ екип - Eylem Canpolat, която изрично даде изявление, че е приела да работи по проекта с Енгин и Неслихан.
Трето - първо излезе информация за напускането на Ураз, който се оказа че ще снима нов сериал. В интерес на истината имаше доста и всякаква информация за последвалите събития - всъщност той засне още 2 или 3 серии.
И изведнъж от нищото - Неслихан също излезе от проекта по здравословни причини. Беше супер слаба в този период, опитала се е да влезе в ритъм след терапия, но както тя самата каза в изявлението си - тялото ѝ я е предало.
Продукцията е в трудно положение и това налага презаснемането на цял! епизод на няколко дни. Енгин и малката Берен отнасят цялата тежка работа по новата серия.
Но, историята трябва да продължи  и в живота на нашите герои се появява Мави /Туба Б./

В общи линии това са фактите - всички нюанси в течение на времето просто избледняват и не е необходимо да търсим нови краски за "освежаване". Просто минало-заминало.

В едно обаче всички сме прави и така трябва и да бъде - в темата се пише спокойно, с уважение  към събеседниците и тяхното мнение.
Може да имаме спорове, защото всеки вижда различно неща и ги "пречупва" през своите разбирания, но "изслушването" на различните мнения е даже полезно, защото така картинката става по-ясна.
Имаше един много интересен пример точно за различното възприятие на даден предмет, но то се отнася за абсолютно всичко останало. На една група дали задача да опишат една ябълка - един я описал като зелена на цвят, друг я видял в неправилна/крива форма, трети пък видял някакви дефекти по нея. И всеки бил прав.

Много се отплеснах  среднощно, но това ще е от изпитото Wine Glass

Лека и спокойна. Ако пък ще гледате тепърва нещо... 

Благодаря и за това, много ми беше интересно да чуя още от един човек!

А някога говорило ли се е за втори сезон на Бягство, някой казвал ли е такова нещо или някъде чели сте?
Нещо много ми се гледа в този стил...

Спокойна вечер на всички🤍

Общи условия

Активация на акаунт