Samsung срещу iPhone - Смартфон

• 2 419
  • 28
  •   1
Отговори
От години в семейството ми ползваме смартфони Samsung. Като цяло сме доволни, но телефонът изисква подмяна на всеки 2 г. Сменяли сме различни модели на марката но периодът за амортизация наистина е много кратък.
В същото време ползвам таблети на Apple и съм много доволна. Единия е на над седем години и работи безотказно. Батерията му все още издържа доста. Купих още един наскоро, последен модел,  въпреки, че стария още не се е амортизирал. Като цяло заслужават всяка една стотинка от цената си.
Напоследък се чудя дали да не сменя телефона с iPhone. Самсунгът, който толкова харесвам и е само на 2г. вече издава багажа с батерията, стана тромав и създава проблеми. Все ми се струва, че веднъж купувайки iPhone ще забравя за подмяната на телефони на всеки две години. От друга страна цената също е много решаващ фактор. Трябва добре да се претеглят предимства срещу недостатъци.

Моля за мнения и препоръки Simple Smile

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 00:59 от ALMIRRA

# 1
  • Стара Загора
Самсунг никога не съм си купувала, а и като цяло телефон с Android ОС. Но съм разцъквала телефони и за мен лично Android е по-бавна от IOS. Щом имаш Apple, знаеш, че при тях забиване и чакане няма. Всичко е с лекота, което за мен е плюс и това е една от основните причини, поради които не бих се разделила с iphone-a. Един телефон започне ли да ми забива, докато го използвам, не е моето нещо.
За подмяната на нов - не съм от хората, които си сменят телефоните на всеки 2-3 години. Старият ми iphone e 6-ца и още държи. Да, повечето приложения са спрени, но основните за мен не са.
В момента съм с 15 pro - не мога да се оплача. Батерията държи 2 пълни дни, като се използва непрестанно.
Всичко зависи от това за какво използваш самия телефон и какви параметри гледаш. Самсунг съм ги признала в едно и то е камерата.

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 00:51 от Phoenix_

# 2
Айфонът ми е вече на 5 години и половина и още си върви без забележки.
Междувременно съпругът смени поне 3-4 андроида, че се скапаха. Не съм сигурна дали някой от тях е бил самсунг обаче.

# 3
Ако човек знае какво да купи, няма да сменя през 2 години. Ползвам телефони с 'чист' Андроид от 2018 та и единият (pixel 2) още работи почти като нов със забележка на издръжливостта на батерията.
Опитът ми с apple приключи с Ipod touch, който забиваше понякога и копчетата му заминаха на кино след като му изтече гаранцията.

# 4
Имах iPhone 7+, ползвах го 4г като е нон стоп в ръцете ми, гледам филми, соц.мрежи, игри. От 3г дъщеря ми гледа клипове на него, 1 път не е бъгнал, въпреки, че тя го напълни с игри и снимки, и видеа. От 3г. съм с 13ка и въобще нямам намерение да го сменям! Най-добрата ми покупка е и колкото и да ме изкушава дизайна на Flip, заради функциите и издържливостта оставам с iPhone

# 5
  • София
Децата са с iPhone и са доволни. Дъщеря ми е с 13 и не иска да го сменя.
На дъщеря ми ѝ подарихме apple watch и вече телефона не ѝ е постоянно в ръцете.
ММ беше с iPhone до преди почти 2г. Сега сме със Самсунг и за момента не искаме да ги сменяме.

Аз бях с IPhone за около месец и не успях да свикна с него. Нямах проблем да си свържа Самсунг часовника с телефона. Рядко губеха обхват.
Дадох телефона на дъщеря ми, която беше супер щастлива Joy

# 6
Ползвах и харесвах Samsung цял живот, но миналата година го замених с iPhone.

Samsung има повече функции и възможност за персонализиране, но не могат да се отрекат видните предимства на iPhone, като качество на камерата, която е съвместима с всички социални медии.

Денят в който направят Samsung с качество на камерата като на iPhone, аз ще съм първа на опашката.

# 7
Ние в къщи сме на двата полюса. Мъжът ми е с iphone, а аз съм със Samsung. Единственото което ми харесва в iphone е камерата.  Не бих си сменила S24 за iphona на мъжът ми. Ако му използвам телефона се чувствам като човек, който не е ползвал телефон през живота си.

# 8
Самсунг никога не съм си купувала, а и като цяло телефон с Android ОС. Но съм разцъквала телефони и за мен лично Android е по-бавна от IOS. Щом имаш Apple, знаеш, че при тях забиване и чакане няма. Всичко е с лекота, което за мен е плюс и това е една от основните причини, поради които не бих се разделила с iphone-a. Един телефон започне ли да ми забива, докато го използвам, не е моето нещо.
Android не е по-бавен от iOS, но е по-тежък от към ресурси, които изисква(най-вече RAM). Има много клипове, които сравняват бързината на двете операционни системи и няма разлика. Не знам защо си мислиш, че Android забива. Laughing

# 9
  • Стара Загора
Защото забива/бавно се случват нещата. Не веднъж съм си играла с Андроид. Ясно ми е, че има клипове, но собствения ми опит говори друго. Не е моята чаша чай.

# 10
  • Melmak
Аз от години съм с iphone и не сменям за нищо друго.

Имала съм преди години самсунг s нещо си, хубав беше, но като минах на айфон и край! Дори съм имала бюджетния преди години SE2020 и пак беше хубав.

Като цяло основно харесвам операционната система. След това дизайна, удобен е в ръката. Самсунгите са ми ужасно неудобни. Просто айфона е като направен от дизайнер, ергономичен, пасва. А самсунгите не могат да се похвалят с това. Не сменям айфона често. С 14 съм без да е про и съм доволна.
Активно го ползвам с всякакви приложения, имам и часовник.

Според мен си струва, аз проблем с айфона до сега не съм имала. Предишните съм ги сменяла основно заради това, че батерията им се прецаква и започва да пада бързо.

# 11
S-серията на Samsung е топ! И преди съм го казвала тук във форума, но моят Samsung S20 кара седма година и е супер! Единствено батерията му пада по-бързо, но за мен това са бели кахъри.

Междувременно си взех и iPhone 14 Plus. Ами хубав е, има някои за мен незначителни разлики в боравенето с двете операционни системи, но нещо драстично по-добро от флагмана на Samsung според мен не е. Камерата на iPhone е хубава, но и с двата телефона се щракам еднакво зле по заведения и почивки. 😄

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 22:04 от Rebel Rebel

# 12
Ползвах iPhone години наред и много харесвах колко е опростен и удобен за ползване (Родителите ми свикнаха да работят с IPhone 6 за по-малко от седмица). В крайна сметка обаче реших да пробвам Samsung, защото ми хареса идеята за по-голяма свобода при персонализирането на телефона. Признавам, в началото ми беше странно да свикна с Android, но сега оценявам разнообразните опции, които ми дава.

Камерата на iPhone е невероятна, няма спор – снимките излизат като обработени, без да трябва да правя каквото и да е. Но пък Samsung ме изненада приятно със zoom-а. Въпреки някои противоречиви мнения за Z Fold серията, аз лично съм много доволна от Z Fold 4.

Децата ми са с iPhone. Дъщеря ми получи AirPods за рождения си ден и е доволна, че има още едно нещо от екосистемата. Нещо, което не ми допада в iPhone е точно екосистемата и това, че си "заключен" в нея, докато със Samsung успявам да го комбинирам с различни устройства и аксесоари независимо от марката 🙂

# 13
От почти година съм с iPhone 14 Pro Max, а преди това винаги съм била със Samsung и то от А-сериите, които съм купувала за около 600лв. Ами да ви кажа бях много по доволна. На iPhone за нула време му запълних паметта и нямах повече място. Батерията ми вече е на 89%. За много от приложенията се заплаща, ако искаш да ползваш някои допълнения, най-простия пример - в приложението FBReader не можеш да имаш повече от 5 книги, а в Samsung-a имах поне стотина и никога не е искало заплащане. Понякога докато съм на него и отварям ново приложение или страница в браузъра, екрана ми става черно-бял.

# 14
Аз винаги съм ползвала Samsung S-сериите. В момента съм със S24 Ultra, камерата е добра, батерията все още държи почти 2 дена(купен март месец), а играя и игри.
Преди това ползвах 4г Samsung S20Ultra, нито веднъж не е забивал, единственият проблем беше батерията. Зареждах всеки ден.

Общи условия

Активация на акаунт