Samsung срещу iPhone - Смартфон

• 2 415
  • 28
  •   1
Отговори
# 15
  • Melmak
Мъжът ми си купи А серия на Самсунг, такъв купих и на баба ми, която е на 82, да си цъка и да си ползва you tube.
Голямо дърво е тоя телефон, само като го хвана и ми е като детска играчка. А камерата.. ужас на ужаса. Но това си е нисък клас телефон, няма как да имаме големи очаквания. Бавничък, не знам как мм го понася, то едно мислене, едно бавене..

# 16
От години вече използвам само Iphone и за нищо не го сменям и не бих купила, какъвто и да е андроид дори и да ми го подаряват. Нито като интерфейс ми харесват, нито като работа с тях - изключително много забиват след определен период от време или като се напълни паметта. Колкото и пиксела да е камерата на Самсунгите, за мен не е по-добра в никакъв случай от Айфона. Единствено имат по-голям зуум и батерията уж държи малко повече, но на мен ми е достатъчно да държи един ден, както в момента, а си го ползвам вече 2 години. Общо взето съм си заклет фен на Айфоните и като цяло на Apple, тъй като ползвам и други от техните устройства и не ги заменям.

# 17
  • София
Вече от 5 години съм с Iphone. Сменила съм два единствено, защото на втората година батерията се прецаква. Преди ползвах други марки, но все забиваха, рестартираха се без дори аз да искам и други бъгове. Според мен всеки си има предпочитания за въпросната марка.

# 18
  • Beyond the stars
Нещо, което не ми допада в iPhone е точно екосистемата и това, че си "заключен" в нея, докато със Samsung успявам да го комбинирам с различни устройства и аксесоари независимо от марката 🙂

Аз съм с някакви random китайски pods, нямам никакъв проблем със свързването.
Часовникът ми също не е apple, отново връзката е безпроблемна.
Сещам се единствено за зарядно, което до 14 е специфично, но мисля, от 15 натам е стандартно тип C.

Единствената ми забележка към iphone-а e батерията. С 13 pro съм и ми идеален - камера, скорост, удобство. Ползвам го много, нито веднъж не е забил, въпреки, че не съм от съвестните, които редовно чистят снимки и инфо, напротив. Не съм категорична, че не бих се върнала на android, но поне на този етап не виждам причина.

# 19
Аз съм вече 4 години с iPhone благодарение на Samsung, който ми скъса нервите 6 месеца и съм категорична - никога вече Андроид! Smile
Не знам какви забележки имат някои хора към батерията, на мен ми издържа цял ден. Зареждам го всяка вечер, като рядко е паднала под 20%.
Ръчка ме нещо да си взема нов, но не намирам причина. Grinning
Но е факт, че който иска, намира какво да измисли “против”.

# 20
  • София
Батерията умира след 2 години. Не говоря за ежедневното зареждане Simple Smile Просто един момент пада на половината на деня.

# 21
Цялата фамилия сме с айфони и никога не сме ползвали друго, така че сравнение не мога да направя. Аз имах айфон 6 в продължение на осем години - железен беше. Сигурно още щях да бъда с него, но падна от доста високо и течните кристали на дисплея съвсем се втечниха. Взех си айфон 15 про макс заради снимките. Синът и бабата са с айфон 14, щях и 13 да им взема, но нямаше в магазина. Като цяло ми е все едно какъв телефон
използвам. Използвам го, докато се счупи до степен, че не работи.

# 22
  • Melmak
За екосистемата, не е като да си съвсем заключен. Нямам мак, с уиндоус съм.

Имам iwatch, като съм сменила няколко часовници и гривни на други марки. Работеше с тях, понякога само съня не се синхронизираше навреме.

Слушалки ползвам jbl и няма драма с тях.

# 23
+1 И аз от години съм с iPhone. Не понасям бавна и бъгава техника и само един път изневерих на марката след като си счупих брутално телефона по невнимание и взех самсунг,  зящото бяха една идея по-евтини. След няколко месеца отново се върнах към Apple. Не мога да отрека, че и ня тях им се клучва понякога нещо да зациклят.Нормално е, техника е, но е сравнително рядко и качеството като цяло на телефона е много по-добро по мое мнение и по-защитено от това на андроид телефон. Simple Smile

# 24
  • София
Аз пък бях години наред със самсунг, вече 6 месеца съм с айфон 15, да, бърз е и да, снимките са хубави, особено ако целиш качване в социалките. Но самсунга ми беше много по интуитивен като потребител - като започнеш от звуците, вибрацията, минеш през клавиатурата и алармите, календара и работните ми приложения. Дори няма да отварям дума, че айфона се води с 2 карти, но не може да ползваш клонирани приложения напр. вайбър.... Умишлено не си взимам други продукти на епъл, а имах такова намерение, смятам да се върна към самсунга като поостарее малко айфона.

# 25
Години наред бях с Андроид, преди това с Windows Phone. Реших да мина на iphone, защото съм с Макбук, а и физически ми бяха много симпатични. 3г по-късно телефонът не е мръднал, прави много добри снимки (фотограф съм) и спрях да нося голямата раница на семейните почивки. Пък и нали казват, че най-добрият фотоапарат е този, който ти е под ръка. В джоба си държа достатъчно добро устройство.
Огромно удобство е, че компютър и телефон се синхронизират и имам цялата информация от телефона и на компютъра.

# 26
Първият ми айфон беше 3s, който ползвах успоредно със Самсунг. Не издържах дълго и след смяната с по-нов модел, старият замени Самсунга и така си ходя с два Айфона. Мъжа ми се занимаваше дълго време с телефони и не иска да чуе за нещо различно от Айфон. Именно, че няма да сменяте на всеки две години, цената която платите ще се избива. Имаме айпад от 7-8 години, който е в ръцете на детето вече 4-5 години, здрав е, батерията държи и върви като светкавица.

От нашия семеен опит препоръчвам само Про и Про Мах моделите.

# 27
Ние също имаме 8 годишен ipad който откакто е купен се използва по много и всеки. Изумявам се, че батерията му държи повече от 2 годишния ми Samsung.
iPad'a не е мръднал, уникален е.
Вече имам и последния модел на iPad, но по наблюдения неговата батерия сякаш не издържа като на старото устройство.
И все пак се надявам и той да издържи поне 8 г

# 28
Аз имам iPhone 6S, закупен 2017-та. Ако стъклото му не беше податливо на чупене още щях да го използвам и да си работи. Дори браузърът му работеше до последно. Просто реших след поредното чупене на стъклото този година, че вече не си заслужава ремонта.

Имам и Самсунг, закупен края на 2021 г. От както е станал на 3 години започна да забавя. Дава грешки за недостатъчно памет, браузърите забиват или бавят много, изписва някакви глупости.

Най-смешното е, че 6S все още прави по-качествени снимки въпреки по-малкото мегапиксели. Понякога го ползвам все още като камера.

Имам и по-нов андроид Моторола от миналата година, но нещо ми писна от самата операционна система. Много досадна е станала, особено в последните версии.

Голямо предимство на айфон е, че не спират веднага предишната версия на един модел. Имам чувството, че Самсунг и другите андроиди третират дори флагманите си като едногодишници.

В момента, в който излезе новият модел и малко след това спират стария. Докато iPhone продължават да произвеждат по-стария модел по-дълго. Например доскоро се продаваше дори iPhone 12-ка. Като се има предвид на какви цени се продава флагманът на Самсунг краткото време за задържане в продажба ми прави много лошо впечатление. А им бях клиент още от първата С-ка. А и като добавим, че след 2-3 години вече ще забива или бави, докато айфонът ми на 8 години работи по-добре мисля, че ябълката са ми по-приятни.

Дори мисля да премина на Макбук, защото не понасям Уиндоус 11.

Общи условия

Активация на акаунт