За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 14

• 24 360
  • 734
  •   1
Отговори
# 195
  • пак на Рив Гош
Tuon, отбелязвай си за всеки случай. Нищо, че обикновено работа и туризъм не са лесно съчетаеми, ама пък човек никога не знае Grinning

Вчера забравих да отбележа резултатите от анкетата:
Победител - Zhang Ling He - 9 гласа. Получава Animal Unicorn , Cookie и Coffee
На второ място - Li Xian - 7 гласа. Получава Animal Unicorn
Трети е Yang Yang - 6 гласа. За него има Cookie и Coffee

Няколко наблюдения от половината изгледан досега The Trauma Code: Heroes on Call:
- имаме си трети супер Baek в рамките на една година;
- през цялото време имам усещането, че са снимали в болницата Yulje;
- в началото на първия епизод, ако съм прочела правилно субтитирите Wink , по уредбата извикаха доктор An Jeong Won в педиатрията (героя на любимия Ю в Hospital Playlist);
- почвам да си мечтая за крос-овър с Dr Romantic Joy
- имаше и още, ама забравих Joy

# 196
  • вятърничава
Не съм започнала още с The Trauma Code: Heroes on Call, как е?

При Love Scout всичко се случва според очакванията. И аз също забелязах в еп. 8 роклята на главната,само тя ме изненада.
https://www.sportskeeda.com/us/k-pop/news-that-s-hong-heejoo-s-d … episode-8-release

# 197
  • пак на Рив Гош
На мен много ми харесва, но аз харесвам медицински сериали, както знаеш Joy. Втори дисклеймър: харесвам и уеб-тууна, по който е направен.
Намирам, че много добре са пресъздали атмосферата и героите от уеб-тууна, с достатъчно разлика, че да не ми е скучно. Ju Ji Hun е страхотен в тази роля, сякаш за него е писана (за разлика от героя му в Love Your Enemy). С две думи - сериалът много ме радва (изгледала съм го до половината).

Нещо, което не мога да кажа за Love Scout, там даже не помня до кой епизод съм Joy

# 198
Малко мои впечатления от Травматологичното отделение. Завладяващи начални сцени на първи епизод. Докато в един момент не си зададох въпроса- този лекар защо не спасява хората, които са ранени и са пред очите му, наместо да ни показва майсторско управление сред бомби? Някак си ми е по-логично да помогне на тези, които са до него в момента... За т.нар. Любовен скаут- в руската версия "Идеальный секретарЬ" абсолютно споделям мнението на Роца. В момента съм го пуснала за фон, но никак ама никак не ме вълнува...Хабили са време и нерви за едното нищо. Приемам препоръки всякакви. Забравих да кажа, че се върнах към секретаря, защото вчера се опитах да гледам нещо, което се казва Агенцията и горе- долу същата боза. Моля за препоръка...

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 10:41 от victoria vassileva

# 199
  • България
В последно време гледам бавно и затова още съм на The Expect Love (2024).
Не бързам, защото трудно се намира нещо свястно с хубав финал.
Този не е лош, пропуснаха обичайните бежанци, но пък няколко епизода ни занимаваха с едно хлапе, само там забързах, че ми омръзна от тъпотии.
Иначе актьорите и декорите са топ. Даже и историята не е лоша, но можеше да се побере в 20 епизода.

# 200
Аз тези дни съм на вълна The Queen Who Crowns и стигнах до 6-ти епизод. Довечера излиза нов и едвам се сдържам. Толкова много ми се гледа. В началото хич не ме грабна, но постепенно доста започна да ми задържа вниманието. И то не заради друго, а заради прекрасния образ на кралицата - жена на място, отстояваща своето и знаеща своята стойност. Не се поддава на краля и действа както намери за добре. Както кралят ѝ каза веднъж: "Може би ти си по-подходяща за крал от мен". Колкото до самият крал - едвам го понасям. Не стига, че жена му му поднася всичко на тепсия, ами той действа срещу нея и при всеки удобен момент се опитва да ѝ забие нож в гърба. Сега очаквам да видя какво ще се случи след като се преместиха в новата столица и кралят започна да следва волята на баща си. Довечера ще разбера. Flushed

Снощи иначе много ми се догледа нещо и реших да започна Study Group. Не е нещо невиждано досега - училищен сериал, но си има собствен чар. Главният ученик изглежда като типичен зубър, а всъщност изобщо не му се отдава да учи. Оказва се, че е по-талантлив в битките, вместо в ученето, както отчаяно му се иска. Изглежда обещаващо, най-вероятно ще продължа да го следя.

Първи епизод на The Trauma Code: Heroes on Call също вече се е сдобил с български превод, така че след като гледам Кралицата довечера, може да си пусна и него. Рядко гледам медицински, но ми попадна трейлърът на сериала и ми изглежда като такъв, който би ми харесал. Особено заради участието на Джу Джи Хун, любимец ми е Heart

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 13:07 от starzy

# 201
  • вятърничава
... За т.нар. Любовен скаут- в руската версия "Идеальный секретарЬ" абсолютно споделям мнението на Роца. В момента съм го пуснала за фон, но никак ама никак не ме вълнува...
Аз затова писах,че се развива според очакванията ми, т.е. не очаквам нищо повече от няколко красиви лица на екрана да дефилират с костюми, да рекламират коли, Wear Handbag, верига за сандвичи или копи Coffee Подобно на King the Land (2023). Спокойно и лежерно за сега, което също е плюс.

Защото Motel California е голяма бъркотия. Но и него гледам, защото ми е интересно да разбера откъде е тръгнала драмата на Тя. Той пък мълчи и гледа, казва по 2 изречения на епизод и е като сянка след нея. Той и двамата му приятели са като миньоните. Започне ли нещо един от тях и другите веднага се появяват и се включват Grinning А милите съселяни да ги изправиш до стената и Misc Gun
Първи епизод на The Trauma Code: Heroes on Call също вече се е сдобил с български превод...
Това беше полезна информация Hug

# 202
Снощи иначе много ми се догледа нещо и реших да започна Study Group. Не е нещо невиждано досега - училищен сериал, но си има собствен чар. Главният ученик изглежда като типичен зубър, а всъщност изобщо не му се отдава да учи. Оказва се, че е по-талантлив в битките, вместо в ученето, както отчаяно му се иска. Изглежда обещаващо, най-вероятно ще продължа да го следя.
И аз го гледам и когато ми се появи нещо за него в социалните медии продължавам да го прочитам като Stupid Group Blush
Мисля, че като се включат и момичетата ще стане още по-забавно, а и е само 10 епизода.

# 203
  • пак на Рив Гош
Защото Motel California е голяма бъркотия.
Точно! Мислех, че след първите 4 епизода започнах да навързвам вагоните, ама явно много си мислех Joy. 5ти и 6ти ме довършиха. Пак ще си имаме мелодрама, защото двама възрастни хора не седнат да си изговорят, каквото има да си изговорят. Но пък ако вземат, та се разберат, токи-виж няма да имаме и сериал Joy

Ще взема да подхвана The Queen Who Crowns. И без това ми се отвори място, след като зарязах Хана в Ханян.

Май не само аз съм забелязала съобщението по уредбата в първия епизод на Trauma Code:

bb6, още малко парижки У Шик, като за нас Heart Eyes
https://www.instagram.com/reel/DFSZNd4JNUU/?igsh=emRiNXpqNWpmaG1k

# 204
  • вятърничава
Идвам People Runner
Доста по-добре му се е получило тук.

Не можаха ли д-р Ю да го поканят за едно камео участие в Trauma Code?
Има опит и в медицината и в спасителни мисии по чужди земи (неизвестни).
Двойна доза щастие щеше да бъде.

# 205
За класацията съм доволна- завидното второ място за Ли Сян. В същото време ви пиша, защото не мога да повярвам, че прекъсват първия сезон на "Божурите" на 32 епизод? Ей, така... С история доникъде. Евентуално под ново име серии през лятото? Някакси много точно ми кореспондира с представата ми за управление на големи системи като Китай- всичко е толкова мащабно, че накрая всеки си прави каквото реши, без обяснения, без логика- и да има загуби- никой няма да забележи...Много съм разочарована.

# 206
  • Русе
За класацията съм доволна- завидното второ място за Ли Сян. В същото време ви пиша, защото не мога да повярвам, че прекъсват първия сезон на "Божурите" на 32 епизод? Ей, така... С история доникъде. Евентуално под ново име серии през лятото? Някакси много точно ми кореспондира с представата ми за управление на големи системи като Китай- всичко е толкова мащабно, че накрая всеки си прави каквото реши, без обяснения, без логика- и да има загуби- никой няма да забележи...Много съм разочарована.
https://mydramalist.com/778012-jin-xiu-fang-hua
Vanilla беше така добра да ме успокои с новината за следващ сезон. Simple Smile Да, завърши захаросано, прекалено спокойно и неустановено, за окончателен край. Предполагам кошмарно , ударно начало през пролетта-лятото, в най-добрия случай.

# 207
Мемето не е за хора със слаби нерви, но на мен ми стана смешно, а имаме нужда от усмивки.

https://www.facebook.com/share/r/1A2CRohfno/

# 208
И аз изгледах The Trauma Code: Heroes on Call. Хареса ми! На Ju Ji Hoon много му отива тази роля. Не е за хора, на които им става лошо от кръв - такава има в изобилие и операциите са представени доста подробно и отблизо.

Love Scout и Motel California ги следя с удоволствие (засега) Grin

И да препоръчам нещо много симпатично, докато си пиете кафето - само 15 мин - тайвански филм за двама младежи, които се возят почти всеки ден в един асансьор, но се срамуват да се заговорят.
Mentalese Express (2023)
Има го в youtube с английски субтитри:
линк

# 209
  • вятърничава
Alуa,:grinning:
Познат ми се стори този японски сладур. Гледала ли си го в Manatsu no Cinderella (2023)? Там не беше толкова срамежлив.

Общи условия

Активация на акаунт