За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 14

• 24 330
  • 734
  •   1
Отговори
# 225
  • пак на Рив Гош
Уин, благодаря за отзива! Може би ще му дам шанс значи.
Hospital Playlist си има нормално два сезона и, предполагам, си ги гледала и двата. Resident Playbook е спин-офф - тоест, взели са концепцията, може и някой от героите, но действието не е продължение на основния сериал, а е нещо странично. В случая ще става въпрос за живота на специализанти в клон на болницата Yulje (която е болницата, където практикуват лекарите от Болничния плейлист). Засега няма обявено участие на някои от главните герои от основния сериал, но тъй като сценаристката е работила по "Плейлиста", вероятно основната идея и усещане ще бъдат запазени.

# 226
  • Русе
Роца, ще се радвам ако видим някой от Главните ( а защо не и всички) дори и в ролята на ментори, с гост-участие.

# 227
  • София
Sad Аз вече цял месец не мога да си харесам сериал. Тазгодишните ги започвам и зарязвам доста бързо - даже вече не чакам до 15-ти епизод, което преди ми беше границата. По едно време даже реших, че съм се пренаситила, но си пуснах старите ми любими сериали с идеята този път да не превъртам сцени, които не включват главните или ми се струват по-тежки и още си ми харесват и си ги гледам на един дъх. Надявам се скоро да изскочи нещо ново, което да ми хване интереса.

# 228
.......................................
The Trauma Code (2025) - приключен, изгледах си го с голям кеф! И му дадох 9.5*. Чакам втори сезон и камео на Ким Сабу (може и на доктор Ю). Първото, защото уебтуунът е текущ и има втори сезон, а второто, защого си е фенски wishful thinking Joy.
.......................................
Желанието ти май се сбъдва Wink. Сега, дали д-р Ким или д-р Ю ще се появят не знам, но обявиха, че ще има не само втори, но и трети сезон на драмата. Повече информация тук.

# 229
Здравейте! Изглежда намерих своите хора и в България. Не знаех, че ви има тук.

Ето го и моят лист, моля не съдете името там, нямам спомен кога е създаден профила и не мога да го сменя, но определето са минали над 15 години вече и ме мързи да мърдам информацията в друг профил.. Grinning

Сега гледам няколко сериала и едно риалити шоу, в случая са корейски (приблизително 93% корейско, 2%китайско и 5%японско съдържание има в моя лист към днешна дата).

1. Sweet Home (сега съм на сезон 3, малко бозаво стана накрая)
2. When the stars gossip (oще се излъчва и е адско мъчение с тези два епизода на седмица)
3. Single's Inferno 4

Последния китайски, който гледах беше Love game in Eastern fantasy и беше страхотен. Нямам думи колко ми хареса, ефектите бяха добри и историята беше неочаквана. Накрая обаче ми се стурва сякаш претупан. Мислех, че има още епизоди, но го сгъчкаха доста и просто не можах да се насладя. Актьорите се допълваха и беше интересен. Но забелязах, че в китайските драми мъжките персонажи са доста.. емоционално куци? Няма грам емоция, когато трябва да я има.. не знам дали е нарочно в сюжета или просто в културата им мъжете не показват толкова емоции (и говорим за показване на нормални чувства, обикновени ласки при вече взето общо "решение" да са "заедно" и дори приятни думи, романтика блабла..). Иначе се ядосват доста открито, ревноста им е видима всеки път.. не знам! Grinning Може би още не съм свикнала на китайците?

Корейските продукции не са баш така, въпреки че и там има подобни неща, особено в драми с уж по-млади персонажи.

В бъдещия лист с драми за гледане са:
1. The Devli's plan (но още не знам как и къде ще го гледам, не е в нетфликс; както и следващата)
2. Twinkling Watermelon
3. The Trauma code: Heroes on call (сега видях, че ще има още сезони.. тоест май ще го оставя да излязат всички, защото хич не мога да чакам)
4. Flower of Evil
5. Squid Game S3 (който ще излезе чак лятото)
6. Alice in Wonderland S3 (също дългоочакван сезон; японски)

Няколко сериала, които ми направиха впечатление и гледах през 2024г. са:
1. Queen of Tears (2024)
2. When the Phone Rings (2024)
3. Burn the House Down (японски; 2023 - сигурно един от най-интересно направените сериали, които гледах миналата година)
4. Celebrity (2023)
5. Tale of the Nine-Tailed 1938 (2023)

И няколко гледани през 2024-та, които просто заслужават да им сложа името, защото бяха ТОП, но вероятно са гледани от повечето фенове: Bulgasal: Immortal Souls (2021), Tomorrow (2022), Under the Queen's Umbrella (2022), The Glory (2022-2023), The Good Bad Mother (2023), Sell Your Haunted House (2021)

Ако някой може да ми предложи сериали, без значение годината на излизане, които са в жанр фентъзи - моля споделете. Специално корейски търся, но не ме бъркат ако са японски и китайски, само да не са по 50+ епизода. Grinning

# 230
Лия В, добре дошла!
Споделяй на воля, виж първа страница кой от пишещите тук какво харесва.

Да, суша, суша... И аз така- като не мога да си открия нещо достойно в далечния Изток се върнах към турските дизита и успях да се изпокарам с една девойка в темата там... Явно си имам манталитет на "аджума" отвсякъде. Сега- вижте картинката и познайте каква препоръка за сериал очаквам:

О, забравих, вчера си пуснах да фон една сглобка от много кратките китайски сериали в YouTube. "В робство у любовта" или нещо подобно. Комбинация между костюмена драма и 50 нюанса сиво (от последния съм гледала ок.8 минути, но горе долу имам идея). Не беше особено токсично и явно могат да се вадят много пари с тези мини сериали. Разбрах, че в Турция една от големите им актриси снима в момента серии от по 58 секунди. Не знам каква ще е следващата стъпка- ще си разменяме снимки?
Хубав ден дами!

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 13:20 от victoria vassileva

# 231
Аз най-после започнах Nirvana in fire, имах свалени епизоди от много отдавна.

# 232
Лия В, привет.
Не успявам да ти отворя списъка.

Това е списък с корейски фентъзита.

Twinkling Watermelon на мен ми е много любим. При японците може да видиш - Brush Up Life. Ако не ти пречи броманса - The Spirealm (китайски).

# 233
  • пустинен пъпеш
Лия В ,добре дошла.
Избрах си за гледане новоизлизащия китайски Perfect Match (2025) /на руски Идеальная пара / с  една от главните Liu Xie Ning ,която е и с една от основните роли в Story of Kunning Palace(2023) ,а един от гг е Wang Xing Yue от Story of Kunning Palace, The Double (2024) и Amidst a Snowstorm of Love .По описанието има известни прилики с ,,Гордост и предразсъдъци "на Джейн Остин .И без това от известно време ми липсваше музиката на китайската флейта и цин.

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 19:05 от rududu

# 234
  • София
victoria vassileva, може ли линк към мини сериалчето?

Лия В., добре дошла. Интересно, че аз в китайските мъжки роли забелязвам точно обратното - грижат се за жените, реват, емоции да искаш. Явно от гледане за западни сериали, сега това ми се струва даже прекалено емоционално. Спомням си даже, че като гледах за пръв път съвременен китайски сериал, много се впечатлих как свободно си говорят за цикъла (не знам защо си мислех тогава, че там това ще е тема-табу).

Toun, не знам дали си гледала Justice In The Dark - японците щели да дават март месец и останалите епизоди.

# 235
  • вятърничава
Чудя се аз какво сте се разписали днес Wink
Лия В, настанявай се удобно! Ние с rududu сме фенове на Single's Inferno, но аз чакам да излъчат повече епизоди от сезон 4.Подкрепям за Twinkling Watermelon, от 2024г ми харесаха Mr. Plankton с Woo Do-Hwan, Queen Woo  с Чи Чанг Ук,No Gain No Love. Японски сериали, който ми харесаха наскоро е Tokyo Love Story (2020) и Pending Train (2023),Ano Kuzu wo Nagutte Yaritainda (2024). Японски филми BEFORE THE COFFEE GETS COLD/Преди кафето да изстине (2018), The Lines That Define Me (2022), A Man (2022).

The Trauma Code (2025) еп.1 - аз си представях драма, а то не спрях да се смея през цялото време. Даже фентъзи елементи имаше на моменти. Чу Джи Хун е новият Супермен, капитан Планета, Батман и каквото се сетите.В този дух ли продължава до края или само ме зарибяват?

Alуa, Hear Me: Our Summer (2024) наистина се оказа много приятен и слънчев филм.Приятно беше да гледам Hong Kyung в 2 филма един след друг.И също е приятно да изгледаш един човешки филм с нормални хора, добри родители,сестри, приятели.

# 236
ElzaFB, страхотно. Не знаех. Благодаря.
Не съм го гледала.Бяха излъчили само първите епизоди и после го канселираха. Дано има и превод.
Дано японците  (или някой друг) купят правата и за Eternal Faith, за да можем да го видим.

# 237
  • София
ElzaFB, страхотно. Не знаех. Благодаря.
Не съм го гледала.Бяха излъчили само първите епизоди и после го канселираха. Дано има и превод.
Дано японците  (или някой друг) купят правата и за Eternal Faith, за да можем да го видим.

Аз се надявам и на Immortality. Май китайците са намерили някаква вратичка за тези сериали. Отначало мислех, че става въпрос за японска версия (нали сега ще снимат The Untamed), но новините са, че ще пускат всички епизоди на китайския по  WOWOW.

# 238
# 239
  • Русе
Може да е малко в страни от темата, но ето какво ми мина пред очите. Познах (  или припознавам) 3-ма...Ако вече е минавало, се извинявам!
https://www.facebook.com/reel/3683339355252794

Общи условия

Активация на акаунт