Как да започна комуникация с него?

• 10 437
  • 241
  •   1
Отговори
# 195
  • Somewhere far away
Това да имаш телефон не означаава да си плеснеш цялата лична информация в него!
А къде да си плесна цялата информация?? На хартия ли?
е сериозно ли . какво друго си слагаш в телефона освен гугъл акаунт- който е на практика един имейл? дори датата си на раждане не си споделям, за вас не знам Grinning .

# 196
Е, сериозно ли "Какво значи един имейл"? Че то в него има един куп лична информация по повод различни комуникации. Отделно навигация, която запомня къде ходиш, други приложения, които ги ползваме заради удобство, като мобилно банкиране. Продали сме се на дявола и това е.

# 197
  • Somewhere far away
Лични данни означава точните три имена, ЕГН, номер на ЛК и т.н. - а не къде ходиш и какво търсиш. тези неща, които изброих и които са лични данни в  мейла ти ги няма, стига глупости. в банкирането ми съм с друг мейл, не с гугъл акаунта.  имам няколко пощи.

# 198
Еей, писна ми от чукча-писател.
Първо писа за лична информация, сега превключи на лични данни и пак си на грешен път.
Специално ти копирам от сайта на комисията за лични данни какво е това животно.
Скрит текст:
Лични данни са всяка информация, която помага на някого да разбере кой си ти, като например– името ти, рожденият ти ден, имейл адресът ти, телефонният ти номер или домашният ти адрес. Тази информация не е само записана някъде в документи, а може и да бъде информация за това как изглеждаш или звучиш, например снимки или видеоклипове, които си публикувал онлайн, или гласовите ти записи. Може дори да е информация за твоите интереси, като например неща, които търсиш онлайн, или видовете публикации, върху които кликваш най-много в социалните мрежи.
Лични данни може също да бъде информация, която ти дори да не знаеш, че се събира за теб. Така например твоето лицево изображение може да бъде заснето от охранителна камера в търговски център или информация събрана от телефона ти, когато влезеш в публична Wi-Fi мрежа, като тези в магазини или кафенета.

# 199
  • Somewhere far away
Феновете на фб да се оправят , аз социални мрежи не използвам, знам че никой не ме следи и никой не ми злоупотребява с данните, и ми е супер, въпреки че не съм с телефон с копчета.  Wink

# 200
  • Out of the Mix
Или още наричащи се "метаданни".

Елифф е права за "продаването на Дявола".

Кръш не е точно така...
И аз съм, като теб горе-долу, но изобщо нямам илюзии, че съм "непробиваем".
Просто използваш умно и внимаваш с инфото къде, как. Simple Smile
Някоя друга снимка, пикче, или каквото, не е проблем.

Бъди сигурна, че всеки има "досие", "профил", така ги наричам образно.
Дори, ако щеш с изключени персонализирани реклами, не може да се изключи всичко, и през всяко едно приложение изтичат данни. В такъв свят живеем вече.
Някои сайтове дори са толкова агресивни, че блокират AdBlocker - ите, и реално без изключен не можеш да ги ползваш.

Спомням си преди години, като излезе Windows 10 в началото, много роптаеха, че супер много инфо започва да се събира, и се изискват все повече данни, като цяло, верификации и т.н.

# 201
  • По света и у нас
И кво, ти си мислиш че един имейл в телефона не те свързава с лаптопа ти, с банките ти, с кореспонденцията ти, с облаците.... Божеее мечтай.
И всичките снимки от телефона дето ти се качват по облаците.... Аз ако се гугълна всичките ми данни излизат, защото кредитната карта ти продава инфото за маркетингови цели, те ми имат и ЕГН-то и всичко. Даже знаят колко пари правя. Няма лична информация вече.

# 202
  • Out of the Mix
Същото казвам, друго не мисля.
Така е, оттам и рекетът, хакванията и т.н. ботове, тролове, фишинг, и кво ли не, професия "събирач на данни", база данни.
Но не да се оплитаме, като пиле в кълчища.

# 203
И като ме следят кво...?!? Хахахха да ме следят,бе. Все тая. Нямам кво да крия.
Нали знаете,че всички сме в матрицата. Телефона с копчета не те спасява Wink и баба ми е в матрицата въпреки тела с копчета. Малоумно е да си мислиш, пе избягваш матрицата с телефон с копчета хахаххахахахахахахаххахахахажахахсжахахахахахахаххахахахахахс

# 204
  • Пловдив
Значи не трябва да ползвате онлайн банкирания, и пейпал, и револют, да пазарувате изобщо от сайтове - давате три имена, адрес и телефон, абсолютно пък изключено да плащате онлайн на сайтове, да не резервирате самолетни билети, коли под наем, да не резервирате онлайн хотели. Един куп блага на цивилизацията, които аз например си ги искам и ги ползвам.

# 205
Някои от тези неща не правя (плащания и банкирания), за другите изброени смятам, че не е проблем, ако не си агент 007. Relaxed

# 206
  • Out of the Mix
Да, все още е възможно всякакви плащания да не са онлайн.

# 207
Божке, голямото криене. Като да е някой последния от човешкия род и само него следят и се интересуват какво прави.
Всичко се знае, най-малкото клетката на мобилния оператор, който ползвате,, дори и да сте с телефон с копчета.
Не си давам току-така данни, правя сигурни плащания само. Но нямам паранои от следене и хакване. И нервичките ми се изпилват, когато умирам от глад и опитвам да поръчам храна с карти. И след сто часа опити и оторизации – с потвърждения със смс, виртуални пинове и нам кво, не мога да си поръчам храна, чакайки неполучаващ се смс за потвърждение. Беснея.
//
Авторката, ти хубаво не обичаш да се сваляш на мъжете. Но, ако и той е такъв господин Костадин скоро няма да направите сварката. Ако те устройва само да си мигате влюбено поне година, значи супер.
Такъв затворен тип трябва да го подхванеш с нещо специфично за него като интерес. Ето, примерно – подхвани темата защо използва още телефон с копчета? Откога и докога? ТАкива неща.

# 208
Да, все още е възможно всякакви плащания да не са онлайн.
Не искам и да си помислям да се връщам към опашките в енерго, ВиК, кабелна и т.н. Брррр. Отделно всички останали операции, за които си спестявам търчане до физически офис и излизане по-рано от работа.

# 209
  • Out of the Mix
Натамънил съм си го, на един път всичко, нямам висене по опашки.
Частен случай съм за много неща, и не се взимам и давам за пример, разбирай "бутиков". Mr. GreenSunglasses
Иначе, да, опашки никой не обича, както и времето, или излизане от работа и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт