Португалия - 4

• 7 696
  • 135
  •   1
Отговори
# 105
Порто е градът! Изключително, изключително красив красив град. Заслужават си трите часа път до там от Лисабон, но да знаете, че един ден за там ще ви е недостатъчен. Бихте искали още.

# 106
Така е. Подкрепям.
На Мен Порто, Брага и Гимараеш ми харесаха повече от Лисабон.
Бяхме три дни в Порто,  като в единия ходихме до Брага и Гимараеш.
Определено ще се върнем в романтична Португалия.

# 107
  • на последния етаж
По кое време на годината е най-добре да се посети Португалия?

# 108
пролет и лято

# 109
За любителите на плаж, португалска романтика и страхотни гледки от високо,препоръчвам Назаре.
Разбира се,лятото.

# 110
  • Враца
И ние я "направихме" Португалия.
Върнахме се преди 3 дни и още ми е прясно.
Препоръчвам Обидош, Ерисейра и Мафра! Яд ме е, че не можахме да отидем до Томар, но остава за друг път Wink

# 111
  • София
Директни полети до Порто :

# 112
  • Някъде по Дунава
Здравейте ще пътувам през май за Порто. От предложението за директен полет по горе мога да се възползвам само на връщане, макар да тръгва късно в 21.20ч. Датите ми са 9-17 май (събота- неделя). По принцип трябва да пътуваме в неделя на 10 май, но искаме да отидем по - рано и да отделим първия ден за разходка. Пътуваме служебно и през седмицата не знам с какво свободно време ще разполагаме. Ще получа  330 евро за билети и не ми се иска да ги надвишавам.  
Изчетох темата, рових в интернет, но не успях да намеря подходящи полети за отиване. Примирих се, че трябва да е с прекачване, но чекирането на багажа отново ме притеснява. Досега така не съм пътувала. Сравнително добро предложение ми се струва София-Милано-Порто с престой 4ч в Милано и обща продължителност от 9ч. Някой пътувал ли по по този маршрут? От кои европейски градове има най - често полети до Порто? Между другото София и Букурещ са ми на еднакво разстояние и не държа конкретно на София. Какви ли не варианти прехвърлям все не уцелвам добра комбинация от полети.

# 113
От Букурещ Wizz air летят директно до Порто.

# 114
  • Някъде по Дунава
Проверих и тази възможност, но 215 евро като цена не ме устройва. Това е с ръчен багаж 10 кг.

# 115
Имаш два варианта, първия с конвенционални авиокомпании, там дори и да платиш багажа си го чекираш до края и не се занимаваш, както и не се притесняваше толкова за закъснения. Търсенето е на един път и по-лесно.
Втория с нискотарифни, там се плаща и се чекира багажа всяка отсечка поотделно, и освен това нямаш защита при закъснение, оставяш поне 4 часа за връзка и стискаш палци...
Евентуално с нискотарифни има възможност цените да паднат ако ги дебнеш...

ПП букурещ-порто ми излиза 167 евро без багажите.
Ако ти е високо, може да го дебнеш малко да видиш дали ще падне
170 е с турците от София, на един билет.

Или 300 евро с турците отиване и връщане без притеснения за багажа. Според мен е ок, не съм гледал Бг Еър колко искат за билета, но не вярвам да е малко.

Последна редакция: сб, 13 дек 2025, 19:29 от neuromancer

# 116
  • Някъде по Дунава
Да, то  е ясно, че едното е за сметка на другото и евтиното понякога излиза по - скъпо. Гледах и с турските авиолинии пътуването . Това ни е като краен вариант. Просто 5 часов полет от Истанбул до Порто ще ми се увиди.
Засега се интересувам някой пътувал ли е с прекачване и повторно чекиране, защото аз не съм.

# 117
Всякак сме пътували. Във вторник тръгвам към България с три прекачвания и едно преспиване, на отделни билети и пречекиране на багажа. С деца де. Общо към 2 денонощия.

Като кацне първия полет си вземаш багажа (чекирания) и отиваш да го чекираш за другия полет. Ако трябва, гранична проверка и секюрити - при теб вероятно не, при мен да.
Много помага ако се събереш само в ръчен багаж, просто си го носиш с теб, а и е по-евтино. Ако вземеш на един билет с традиционна авиокомпания, се чекира само на тръгване, веднъж.
Аз а твое място бих взел така, или директните, дори от Букурещ.

Последна редакция: нд, 14 дек 2025, 16:03 от neuromancer

# 118
Да, то  е ясно, че едното е за сметка на другото и евтиното понякога излиза по - скъпо. Гледах и с турските авиолинии пътуването . Това ни е като краен вариант. Просто 5 часов полет от Истанбул до Порто ще ми се увиди.
Засега се интересувам някой пътувал ли е с прекачване и повторно чекиране, защото аз не съм.

Няколко пъти (това при условие, че говорим за Бергамо), само че без чекиран багаж. Предпочитам го именно заради транзитната зона, което вас не Ви касае. Летището е малко, и на теория 4 часа са Ви предостатъчни. Вижте и през Барселона. Има удобни връзки всеки ден (там проверете и няколкото иберийски компании към Порто какво предлагат).

# 119
Ние летяхме през Лондон. Само с ръчен бяхме, но имаше 5 часа мисля от единия полет до другия. Летището е готино и можете да се справите според мен дори и с 2 часов диапазон. И двата полета бяха на Ryanair.

Общи условия

Активация на акаунт