Любители на котки - Тема 203

• 24 263
  • 760
  •   1
Отговори
# 360
  • Между гори и планини
Леле, колко пари за едно коте, при толкова много на улицата!

# 361
  • София
Залагам 3,600 за Лео.

Аш го взехме без име, на 3м, с чип и две ваксини.
Регистрирах го в TICA и му свалих родословното дърво.

# 362
Тези пухкавите са много сладки, но и аз мисля, че при толкова душички на улицата, не бих купила.
Сега се опитвам да дебна Оливия, но не заема позата на Лео, но все пак мисля, че потвърждавам прогнозното тегло

# 363
Според породата е, да. По-редките са по-скъпи. Зависи и от това дали е шоу или петс клас.
На времето Финчето го взех за 800 лв. Беше преди 12 год. Петс клас.
Сега съм се интересувала само от ксоло. От руски развъдник, цената е 5 хил евро. Транспорта е отделно.

# 364
Породистите от развъдници са скъпи.Ако ги взимаш от човек развъждаш домашни 500-900 лв, и пак зависи от породата. Някои са нагли и също искат много повече пари без да са легализирани развъдници. В Олх е пълно със животни, които се продават.

Петс клас, какво значи?
 Тези дни попаднах на една жена, май има развъдник на померани и виждам, че на някои кученца пише- Стават за състезания, не стават за развъждане и някакви такива.

Пухените бебета, ако имате инстаграм ги вижте там какви са сладури. По същият начин и там се пише жената, пълно с техни клипчета как си живуркат и забавляват. С часове може да ги гледате толкова са забавни и сладки.

# 365
  • До хладилника, който обичам
Леле, колко пари за едно коте, при толкова много на улицата!
E, както винаги, ако някой държи на определена порода и особено ако иска да си осигури чистотата ѝ, плаща.
Цурето я харесах на муцунка, не ме е вълнувало, че не е чистокръвна. Майка ѝ и баща ѝ явно са носели сиамския ген, но майката си беше най-проста черна котка. Исках и сиво братче да взема, но ветеринарката ни каза, че е по-добре женско коте, защото Маца беше с тревожност при промени. Като ходихме да я вземем, семейството искаше да ни даде бонус една сестричка, имаха и две черни и явно нямаше никакъв интерес. Малко ме е яд, че не взех и сестричката, да растат заедно. Минка е от приют, описана като "кръстоска на сиамка" и вероятно е така, защото в Испания е много разпространена порода и явно не са любители на кастрацията на любимците.
Но пиша в група за сиамки, където котките без документи или най-откровени миксове като моите са рядкост. Повечето хора явно държат на породата и характеристиките ѝ и взимане от развъдник е единствения начин да се осигури максимално постигане на изискванията.

# 366

Казах, няма да де пие кафе в тази къща!

# 367
Ето нашата сиамоподобна. Никога не сме имали сиамски котки. Явно от към таткото е дошъл гена. Но от къде на село такъв котарак се е появил нямам представа

# 368
  • Между гори и планини
В чужбина където няма улични котки като тук, разбирам - развъдник или приют. Обаче да дам 5000 евра за котка, абсурд! Чак толкова вманиачена не съм по породите. Въпреки, че съм чела характеристиките специално на рагдол - кротки, мили, спокойни, дават да ги вържеш на фльонга. Ми то и моят Памук е същият, ама от улицата 😉

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 20:23 от Доня Дафина Черешова

# 369
Тук регдолите са модерни сега много и са в изобилие. Нашия красавец го взехме 1800 евро. Баща и дядо шампиони, за майката не помня точно. Но моите се бяха влюбили в малкия маймун и честно, това беше решаващо. А сега си имам едно прекрасно момче, с което много се обичаме.

# 370
Да ти кажа, има улични, но по-често има изтървани домашни и после котенца бол. Приютите са пълни. В по-големите градове и по улиците бродят бездомни, по провинциалните по-малко, но приютите се пукат по шевовете, даже често отказват да взимат нови котки.

Mila, мисля, че и двамата родители трябва да носят гена. Но се проявява много произволно. Сините очи може да са от още няколко породи.

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 19:31 от Бу

# 371
Доня, според мен Лео е 3, 270 кг.

# 372
Който познае теглото на Лео, получава за награда отрязаните му топчета Joy
Хайде да ви видя сега Grinning

# 373
  • Варна
Топчета не ща, но залагам на 3 кг
 Stuck Out Tongue Winking Eye
Доня, как е Чери?

# 374
Петс клас, какво значи?
 Тези дни попаднах на една жена, май има развъдник на померани и виждам, че на някои кученца пише- Стават за състезания, не стават за развъждане и някакви такива.
Регистрират се към федерациите като петс клас - другите са шоу клас. Шоу са подходящи за участия в изложения и по правило не се кастрират - ако станат шампиони, гените им са желани за предаване на нови поколения. Регистрираните за развъждане могат да са активни и неактивни в регистъра. Ако развъдникът е регистриран в международна федерация, всеки път, като активира за развъждане женската котка, се отбелязва там, защото има право да я размножава само определено брой пъти и през определено време. Не може да я използва твърде много с цел котенца. Мъжките се отбелязват, като станат бащи. Следят се родословни линии и т.н.
Петс клас са породисти котки, които не се размножават (и често самите развъдници ги кастрират, за да го подсигурят) и не участват в състезания; те си се гледат за нормални домашни любимци.

Общи условия

Активация на акаунт