Бременност и паразити.

• 834
  • 24
  •   1
Отговори
Здравейте. Вчера открихме че домашната ни котка има паразити и сега съм меко казано изпаднала в паника. Обадих се на генеколожката,но до понеделник няма какво да се направи. Бременна съм в 22 седмица,няма симптоми,скоро бях на морфология и там всичко е наред,но ме е страх да не сме се заразили от котето. На някоя друга мама случвало ли се е,трябва ли да се притеснявам много и как се действа в такива случаи?

# 1
Не съм наясно как е с котките, но съм чувала,че бременните не чистят тпалетната на котката заради риск от токсоплазмоза май се казваше, или някаква друга зараза. Може би не е лоша идея да идеш  на дежурен АГ кабинет, но дано и други се включат.

# 2
Не съм наясно как е с котките, но съм чувала,че бременните не чистят тпалетната на котката заради риск от токсоплазмоза май се казваше, или някаква друга зараза. Може би не е лоша идея да идеш  на дежурен АГ кабинет, но дано и други се включат.
По принцип тя не ходи по нужда в къщи а на вън и не стои постоянно вътре. През повечето време е на двора и градината,даваме и хапчета за обезпаразитяване но пак е лепнала нещо.

# 3
Ясно, аз реших,че я гледате изцяло вътре, защото в първия пост пише "домашната ни котка". В такъв случай задължително бих отишла на дежурен аг да обсъдя ситуацията, ако се налага да се пуснат веднага изследвания и да се започне терапия/дано няма нужда,но все пак/. Не бих рискувала да чакам до понеделник, защото по двора и градината всичко може да ходи.

# 4
  • Пловдив
Като за начало не пускайте повече котката вкъщи. Изперете и изгладете всичко на което е лежала, стояла котката. Дезинфекцирайте всички повърхности вкъщи, спазвайте хигиена на ръцете. Дезинфекцирайте домашните чехли ако ползвате такива. Всичко това е добре да го свърши някой друг. В понеделник на лекар.

# 5
Проблема по-скоро е, че излиза и навън. Котките могат да лепнат нещо от вън, ако са само домашни няма къде да се заразят. Или вън или вътре, вие си изберете къде да бъде котето. Освен дезинфекция вкъщи, лекувайте и котката.
Тези паразити май се пренасят с изпражненията, а щом не са вътре, то предполагам, че шанса да се заразите е доста минимален и все пак си пуснете микробиология, какво очаквате да се види на феталната?

# 6
Проблема по-скоро е, че излиза и навън. Котките могат да лепнат нещо от вън, ако са само домашни няма къде да се заразят. Или вън или вътре, вие си изберете къде да бъде котето. Освен дезинфекция вкъщи, лекувайте и котката.
Тези паразити май се пренасят с изпражненията, а щом не са вътре, то предполагам, че шанса да се заразите е доста минимален и все пак си пуснете микробиология, какво очаквате да се види на феталната?
Преди малко му дадохме хапче,което ветеринаря ни изсписа. А за феталната я споменах понеже прочетох,че можело да има последици за плода,знам ли,то от притеснение какво ли не мисля. Повече няма да я пускам вътре. Имам още едно дете и тя постояноо я носи в къщи да си играе с нея иначе не бил я пускала.

# 7
Обясни на детето и не я пускайте вътре,както и винаги следи да си мие ръцете,  ако е играло с котката, или направете котката наистина домашна и не я пускайте навън. Трябва да се пазиш, защото сега организмът ти е уязвим. Стискам палци всичко да е наред! А как разбрахте,че има паразити?

# 8
Обясни на детето и не я пускайте вътре,както и винаги следи да си мие ръцете,  ако е играло с котката, или направете котката наистина домашна и не я пускайте навън. Трябва да се пазиш, защото сега организмът ти е уязвим. Стискам палци всичко да е наред! А как разбрахте,че има паразити?

Ами снощи детето ме викна да видя че котето имало нещо на дупето. Беше едно малко около сантиметър бяло червейче. Явно не е от сега,но тя се изхожда на вън и няма как да разберем ако е заразена. Даваме и редовно и хапчета,но пак има не знам защо.

# 9
Ами, значи не 'и давате редовно. Котешките тении по нашите ширини не са заразни за хората, но бих ви посъветвала да следите по-редовно даването на лекарството за вътрешно. Всяка котка може да се зарази, включително и домашните.

# 10
Преди време кучето ни се беше заразило с някакви там паразити (глисти в очите, но се оказа, че те били със същия произход като и стомашните глисти, въпреки, че му давахме редовно хапчета) лечението беше 4 седмици, всяка седмица по една инжекция (точно през 7 дни), за да се изчисти. Вет-а ми обясни, че това се прави, за да се изчисти от паразитите от целия им цикъл (който явно е 28дни) и да няма останали ларви или там както се наричат.
Не знам как е при котките, ама 1 хапче не ми звучи като адекватно лечение. Потърсете и друг ветеринар, нека вземе проба и да види какви са паразитите, за ваше успокоение.
Може да са някакви стомашни глисти, които не са заразни.
Токсоплазмозата е нещото, което е опасно за хора.

Едит: Сега видях горния пост, не е точно така, ние даваме редовно хапчета за вътрешно обезпаразитяване, но вет-а ни обясни, че след като е било в среда с много преносители (в нашия случай бяхме на море и имаше много от тези мушички тип еднодневки, които му се завираха по очите, а те били преносители) то хапчето нямало шанс да го опази.
А една котка, която си обикаля навън и евентуално си ловува разни животинки и контактува с други котки не е много трудно да се зарази.

# 11
Преди време кучето ни се беше заразило с някакви там паразити (глисти в очите, но се оказа, че те били със същия произход като и стомашните глисти, въпреки, че му давахме редовно хапчета) лечението беше 4 седмици, всяка седмица по една инжекция (точно през 7 дни), за да се изчисти. Вет-а ми обясни, че това се прави, за да се изчисти от паразитите от целия им цикъл (който явно е 28дни) и да няма останали ларви или там както се наричат.
Не знам как е при котките, ама 1 хапче не ми звучи като адекватно лечение. Потърсете и друг ветеринар, нека вземе проба и да види какви са паразитите, за ваше успокоение.
Може да са някакви стомашни глисти, които не са заразни.
Токсоплазмозата е нещото, което е опасно за хора.

Едит: Сега видях горния пост, не е точно така, ние даваме редовно хапчета за вътрешно обезпаразитяване, но вет-а ни обясни, че след като е било в среда с много преносители (в нашия случай бяхме на море и имаше много от тези мушички тип еднодневки, които му се завираха по очите, а те били преносители) то хапчето нямало шанс да го опази.
А една котка, която си обикаля навън и евентуално си ловува разни животинки и контактува с други котки не е много трудно да се зарази.
Изпуснала съм да кажа че трябва 4 такива да даваме на всеки 10 дена.

# 12
Само дето, котките се заразяват най-често от бълхи, а пък от тях няма спасени, нито навън, нито вътре. Аз говоря само от своя опит, естествено, но наблюденията ми са, че тениите се появяват по часовник, когато изпусна срока за лекарството. Белите нещица по дупето са това.

# 13
Само дето, котките се заразяват най-често от бълхи, а пък от тях няма спасени, нито навън, нито вътре. Аз говоря само от своя опит, естествено, но наблюденията ми са, че тениите се появяват по часовник, когато изпусна срока за лекарството. Белите нещица по дупето са това.
Дано не сме се заразили. За всеки случай ще пуснем и тримата изследване за да съм спокойна,иначе няма да си намеря място. Котката вече ще стои отвън,излишни тревоги не ми тряжват сега.

# 14
Не са заразни, но за твое спокойствие си пусни, да.

Общи условия

Активация на акаунт