Клуб на храбрата шивачка - 25 тема

• 12 061
  • 380
  •   1
Отговори
# 75
Тези ги водят baggy jeans в H&M , има и мъжки модели :

# 76
Много ви благодаря!
Mera, на мен ми звучи като да са това Simple Smile Ще ги покажа довечера на дъщеря ми. Много се радвам, че си имат име, така по-лесно ще търся кройка. Или в магазините. Но пък сега се зарибих аз да ги ушия, така че поне ще опитам, а ако не се получат, ще ги търся готови.
szervusz, точно тази книга гледах снощи в един онлайн магазин за платове. Ще я поръчам, щом е с препоръки. Като си ушиеш твоите, покажи ги моля Simple Smile

# 77
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Вие сте добре. Тези поне приличат на нещо. Горинич искаше такива Joy

Може би стоят добре на дребен слаб азиатец, но е нашия случай ще е смешка.

# 78
Вие сте добре. Тези поне приличат на нещо. Горинич искаше такива Joy

Може би стоят добре на дребен слаб азиатец, но е нашия случай ще е смешка.

Това много ще му хареса на сина ми, той си пада по някакви такива азиатски модели. Последно си е купил от Zara някакъв широк панталон, на който му е навил крачолите невъобразимо високо. Като му предложих да ги скъся, ме погледна с такова презрение, че вече не се хабя да коментирам вида му, даже като го видя да излиза с жилетка на голо, пристегната с кожен колан Simple Smile А беше такова хубаво дете Simple Smile

# 79
  • Sofia
St.Dobri, да позная ли, че харесва анимета? 😄
На моя син за Хелоуин му правих костюм на Гето от Jujutsu Kaisen -  https://images.app.goo.gl/3KnWHqoYkh2npymr7 , панталонът там реално е същият. Аз за по-лесно и бързо (тъй като го почнах в деня на партито Sweat Smile) просто плисирах долния ръб. Всъщност стои учудващо добре в комплект със сакото.

# 80
Моят син не харесва анимета, но е трикър. А в този спорт азиатците и по-специално японците дават тон Simple Smile

# 81
Говорите ми на чужди езици.
Joy

# 82
Говорите ми на чужди езици.
Joy

Tricking (ако напишеш trikcking sport в нета, ще го видиш) е спорт като паркура (тези, дето скачат из градовете, скачат от стени, покриви и отвсякъде Simple Smile, но трикинг е по-скоро в зала. Скачат по всевъзможен начин Simple Smile Но е и начин на живот и философия - никакви алкохол и наркотици, чист живот без излишества, връзка с природата... Освен в зала, скачат от водопади, мостове, на плажа Simple Smile А бе, модерно някакво нещо. За съжаление нямат някави специални дрехи, с които спортуват, иначе да съм започнала да ги шия Simple Smile Обличат се с широки дрехи (за да им е удобно) и много уважават стила на япончетата.

Допълвам си поста - ще шием джинси baggi, barrel... или каквото излезе, защото ще бъдат с "уговорки" Simple Smile

Последна редакция: пт, 24 яну 2025, 00:23 от AnaLena

# 83
Написах на АнаЛена, какви специални машини се ползват за ушиването на едни ужасно неудобни, корави като мушама, запарващи през лятото и пронизващи от студ през зимата одежди. Превъзнасяни през годините като гъзарски, (да ме прощават админите) удобни, модни и тем подобни хвалебствия за гащури и якета от деним. Напоследък се изтъркват така, че по-голяма част от срамотиите ти да се виждат, с мисълта, че това е много модно и секси. Искам да прочетете поне една страница от темата за шевните машини и да видите как всяка мома иска машина която да шие двоен подгъв на дънки, шифон, органза и да струва 300 пари. Каквоооо? Нима правилно съм разбрал? Това е пълна дивотия, защото в индустриалното производство машината за средни и дебели материи, няма нищо общо с машините за много тънки, разтегливи и лигави платове. Двойният страничен шев се шие с една машина с двоен верижен шев с напълно необичайна форма. Затяжката на джобовете се шие с понтерис машина, (позната като понт машина) илик тип око, машина за капси, машина за подгъв с верижен шев. Всичкото шиещо и произвеждащо шевни машини войнство, с нетърпение очаква от бащицата бай Тръмп, да запрети със закон под страх от смертелнейшо наказание тези краварски одежди. Ще кажете, че тези които ги произвеждат ще умрат от глад. Нищо подобно, просто ще шият панталони и якета от нормално меки платове с които машините пеят, а не реват кански, трещят, чупят игли и грайфери. А искате да шиете тази лошавина наречена дънки с домашни и прави индустриални машини? Ще се споменава много пъти дамският родител на плата и на машините. И друг път само някой да ви спомене, че иска да му ушиете дънки, без да се замисляте му завъртате един силен шамар отляво и за да не се сърди и отдясно. Клиентът винаги е прав? Глупости на търкалета! Шивачът винаги е прав, не клиента!

# 84
Ами така де ! Аз дънки и кожи шия на Typical индустриална машина, шифони и тюлове на Juki, разтегливите платове на отделна машина и т.н. Няма такава машина да шие всичко. Просто няма пълно щастие за нас , храбрите шивачки 😄

# 85
Аз покрай темата за денима открих много интересни неща. Оказа се, че съществува някаква цяла деним култура и мания, в която на пиедестала  са японците с техните много специални платове деним и абсолютно ритуалното шиене на джинси с огромна любов и внимание към детайла. Има фенове, които разпознават, да не кажа надушват, марката и производителя от 2 кв.см плат. И е много на почит да се шие с възможно най-старите машини, на които са се шили джинси преди 100 години. Пустите му японци, когато нещо западно  мине през тяхната културна цедка, се превръща в изкуство и мания за същите тези западняци, които са го измислили.  Така че родината на денима и джинсите е Америка, но Япония е неговия абсолюно звезден подиум Simple Smile  И само да кажа още, че гледах клипче как едно ...японче уши джинси само с права машина - 1901-1906 style Simple Smile Нали ви казвам, мания.

# 86
Ихаааа, давай го насам клипчето де, да видим и ние 😃 аз никога не съм шила от - до деним, но скъсявам, стеснявам , кърпя като се налага. До скоро и не носех дънкови облекла. Електричаря май беше го писал някъде , че денима е бил използван за униформа на работници - миньори май беше в Америка. Първите дънки са били производство на Levi Strauss през 1873 година. Дамските модели започват да се произвеждат през 1934 година.

# 87
Ихаааа, давай го насам клипчето де, да видим и ние 😃 аз никога не съм шила от - до деним, но скъсявам, стеснявам , кърпя като се налага. До скоро и не носех дънкови облекла. Електричаря май беше го писал някъде , че денима е бил използван за униформа на работници - миньори май беше в Америка. Първите дънки са били производство на Levi Strauss през 1873 година. Дамските модели започват да се произвеждат през 1934 година.

Аз също не съм шила, но с нетърпение чакам да пробвам. Мисля, че ще ми хареса усещането на нещо твърдо и стабилно, след токова работа с ликра и мрежа, нещо което не се изплъзва, извива, разтяга Simple Smile

Ей го тук видеото. Много харсвам панталонките на шивача. Бих си направила такива и аз един ден Simple Smile
https://www.youtube.com/watch?v=tqp9H-3DVaw&list=PL781DxtP1tX5vt … f-7dwodN&index=10

# 88
Денимът си има предимства. Точно за работна дреха го ползвам и аз, здрав и неунищожим панталон, който търпи всичко. Не бих се захванала да шия, именно защото не става на каква да е машина. Исках да си ушия чанта от такъв плат, но се отказах точно защото нямам подходящото оборудване.

# 89
Изпратих го на Горинич (сина) и веднага съжалих. Горката ми машинка. Подозирам, че много скоро ще бъде тормозена здраво.

Общи условия

Активация на акаунт