Априлче 2025г./тема 5/

• 25 142
  • 754
  •   1
Отговори
# 30
И въпрос към по опитните мами. От кой препарат за бебешки съдове сте били доволни? Ние ползвахме на Бочко, но това беше най-ужасното нещо на света. Много агресивен беше. На една приятелка й докара екзема на ръцете. Мисля, че бяхме купували и на Frosch. Той пък не измиваше добре.
Пластмасовите след стерилизация се позасичат при честа употреба и не са супер за бебе на АМ. За вода са добре.

# 31
  • Смолян
И въпрос към по опитните мами. От кой препарат за бебешки съдове сте били доволни? Ние ползвахме на Бочко, но това беше най-ужасното нещо на света. Много агресивен беше. На една приятелка й докара екзема на ръцете. Мисля, че бяхме купували и на Frosch. Той пък не измиваше добре.
Пластмасовите след стерилизация се позасичат при честа употреба и не са супер за бебе на АМ. За вода са добре.
Аз ползвах чико и грош. Топлото също него харесвах.

# 32
Здравейте, и аз се включвам в темата, следя ви още от началото. Очаквам момиче, с термин 2ри Април.
Все още не сме купили нищо, но до края на месеца мисля да започнем покупките, някои неща съм набелязала.

# 33
Моят термин е на 17.04, и ние чакаме момиченце 🩷

Момичета, може ли някоя, която има наблюдения или опит да каже кое е по-добре: ръчна или електрическа помпа за кърма? Препоръчват ми като марки Медела и на Филипс. Вие ако сте се спрели на някоя, може ли да споделите модела?

# 34
Консултант по кърмене каза, че е добре да се вземе обикновена ръчна помпа за първо време, защото може и изобщо да нямаш нужда от такава. Дори и да имаш, може е за минимално остатъчно количество след кърмене.

# 35
Аз си взех електрическа помпа на Philips плюс техния стерилизатор, бебефон и шишета. 👌🏼

# 36
Хей момичета,
(само да вметна за списъка, че съм с момченце 🩵)
Да ви попитам направо за тези стъклени шишета (и аз предпочитам стъкло пред пластмаса) въобще трябва ли да ги носим в родилното? Силно се надявам да ми тръгне кърма и да е достатъчно, но шишетата са в случай, че не тръгне или какво? Както някоя мама беше написала тук, то няма май къде да се стерилизират в болницата, за да се ползват 🙄

Иначе аз се бях отдала на празниците на макс, докато вие цяла тема сте изписали и приключили даже😬 Та може да съм пропуснала малко..
За покупките също исках да ви попитам: Ние например ще вземем повечето неща от приятели и роднини, вие защо така всичко ще купувате? Дори да нямах близки да ми дадат разни неща, тоя бебо мислех на покупки от OLX да го отглеждам до годинка поне ❤Имаме вече "Next to me" легълце (дадено от приятелка) и количка с 3 коша (изобщо нямам намерение да купувам друга, докато не я пробвам тази, та ако е фатално неудобно чак тогава) Попма и гнездо ще ми даде друга приятелка. Плюс, че сме обещали на роднините каквото остане да се купува да им направим списък, че искали да се включат с подаръци. Повярвайте ми финансовия въпрос не е проблем, може би единственото нещо, което ние ще си купим е бебефон с видео (за мое успокоение и мерак), за да може спокойно да си спи при роднините на къщата на втория етаж Simple Smile

Та въпроса ми е, не трябва ли точно сега да сме по-реалистични и отговорни в пазаруването? Да голям кеф е с първо бебче, да му се купи нещо новичко и скъпо, ама после какво ще ги правите всички тези големи вещи? Мислех си и за фирмата за наемане на разни пеещи люлки и шезлонги Simple Smile Споделете и вие мнение 🙏🏻

# 37
Аз съм с две ръце “ЗА” осъзнатото пазаруване.
Ние също не сме се хвърлили като луди да купуваме какво ли не. Например точно гнездо и електрически шезлонг/люлка (или както се води) няма да взимаме на първо време, за да можем да се запознаем първо с бебето ни и да преценим кое има смисъл. Така или иначе вече е толкова динамичен света- ако толкова ми притрябва някоя джиджавка точно за 2-3 дни ще е вкъщи.
Но има неща на които държа да са нови и качествени, като горе изборените.
 Даже дрешки сме взели по 5-6 бройки от различните видове (камизолки, ританки и тн), защото 56ти размер, ще се израсте бързо.
Шишета, козметика, памперси отново сме взели точно като за проба.
Легло /дървено/, количка, кошче за кола, ваничка със стойка и Next to me кошарка предствоят до края на месеца да ги закупим.
Единствено се изкуших с една лиготийка и му купих едно мече на Moonie с розов шум, майчина утроба и не знам си кво.. ма е много сладурско. 😅

# 38
Единственото, което държа да е ново, е столчето за кола, може би и дрешки, но без да се изхвърлям. Всичко приемам от приятелки, не искам да се претрупвам, защото жилището ни не е голямо.

# 39
На нашите приятели дечицата са по-големи и вече не пазят дрешки и други неща. Мисля, че бях го писала в другата  тема.  За това и повечето неща ще трябва да вземем. Дрешките ги взехме нови, но гледам да не купувам много на брой, защото нито знам колко ще се роди, като кг и ръст, нито пък знам от кое колко ни трябва и колко време ще го носи. Май бях писала, че имаме около 7 бодита и 4 чифта ританки и няколко пижамки. Скъпи дрехи не съм купувала. Най-скъпата дрешка, която съм взела е 23лв. Повечето неща са от HM и Zara. Повечето са били и на  промоции. Каквото умалее и продължава да става за носене мисля да подарим по групите на майки в нужда. Другите заминават за рециклиране.

Единствено кошче за кола и количка ни дадоха, но тя нямаше кош за новородено. Така, че ние го взехме. Ако тя забременее, защото искат второ ще го върнем и ще вземем вече наша количка и столче, но първоначално ще ползваме тези.

Матрак по принцип не бих искала да взимам втора употреба, както и протектор и чаршафи. Легло, взехме сгъваема кошара, която мисля да ползваме повече време, както и за пътувания. Тя пък струваше 130лв, та и тук не сме се изхвърляли. Бях се насочила към next to me легло, но решихме да спестим едни 300лв, защото ще се ползва за около 6 месеца само.

Мен лично малко ме е страх да взимам някакви неща втора употреба, защото не се знае дали ще работи коректно, ако е уред и дали няма да попаднем на некоректен продавач. Иначе обмисляме да вземем бебешка люлка и стерилизатор втора употреба, защото се ползват около 6 месеца. Мислих и помпа за кърма, на която и се сменяват частите, но отново ме е страх дали няма да попадна на нещо, което няма да работи добре. А никак не ми се дават 400-500лв, въпреки че може би е нужна покупка. За ръчна, знам ли … Имам проблем с ръцете ( възпаление на сухожилия и мускули и протрузия на шийни прешлени) и знам, че не  съм грам за ръчна.

За камера сме решили да вземем една на TP link, която е 60лв. Ще ползваме телефоните или таблет за да я наблюдаваме.

Маса за повиване мислим да вземем, но в последствие ще си се ползва за скрин. Гледах за такава в OLX в недобър вид и цената не беше ниска.

Шишета взех само 3 стъклени, за да видя колко ще ни трябват, а и стъклото ми се струва, че е доста по-добре в началото. Вероятно ще с е ползват по-дълго време от пластмасата.

Накратко няма кой да ни даде повечето неща и трябва да си ги вземем. Не мога да кажа, че съм пазарувала съвсем осъзнато, но гледам да внимавам. Даже като чета какво съм написала не знам дали някой няма да си помисли, че съм скръндза 😀

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 20:38 от Пълнолуние

# 40
Голяма чуденка ми е помпата. Искам да взема електрическа, за да ми е удобно, от друга страна не знам дали изобщо ще ми трябва, но по препоръки от приятелки и лекции за кърмене е добре да имам една обикновена ръчна в родилното. Само че не ми се дават пари за едно и също два пъти, ако се окаже, че наистина ще ми трябва и ще се наложи да взема и електрическа. За първи път ми е, колкото и глупаво да изглежда отстрани, точно така го мисля...

# 41
Мануна същата съм. А знам, че с ръчна няма да мога заради проблемите в ръцете. За електрическа хем не знам колко ще ми трябва хем не ми дават 400-500лв за хубава, която да върши работа. Продължава моята чуденка.

Гледам ваните. Банята ни е малка и ще е най-добре да се сгъва и да е със стойка, защото и с кръста имам проблем. Ама изцяло сгъваема със стойка е около 260-300лв 😀 Май съм скръндза.

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 23:21 от Пълнолуние

# 42
Луничке, вземете си обикновена вана със стойка. Ние ще купим от наши близки на по-ниска цена. Не ни пречи, че е използвана. Може спокойно да къпете бебчето в спалнята или в хола. Те по принцип я ползваха в спалнята.

# 43
И аз мисля каквото можем да вземем от приятели и от олх, мъжа ми повече се дърпа за покупки от олх.
За късмет едната ми приятелка роди наскоро и ще дава износените дрешки (които също е получила от приятелки).
За по-големи покупки  - количка и кошара мисля от олх.
Столче за кола най-вероятно ще гледам ново, защото имат и срок на годност (като цяло ще трябва да почета).
Матрак също нов ще вземем.
За вана, ходих на лекция за бременни (много са ми полезни, понеже ни е първо дете и нямам като цяло опит с бебета) и казаха че в началото и без това се мият на мивка, може малко по-нататък да се вземе вана. Гледах в Айко че има отделно със стойка, сториха ми се приемливи цени, но не се загледах много.

# 44
Ние взехме от Айко вана със стойка за 100лв. На Cangaroo.

Общи условия

Активация на акаунт