Има, има. Характерно е точно за този етнос. Както написа потребителката по-горе - той не става българин, тя става циганка. Ами... ако я устройва, да върви. Горките ѝ родители, ама някои уроци се учат по трудния начин. И все пак има шанс онзи като я заведе в гетото, като види как живеят катуните, онзи ден бях на обиолка в квартала ще се откажа сама. Ако има възможност, де. Работя в училище със 100% ромско населения от такъв квартал - 4 деца в една стаичка, отпред кал, мизерия... Една разхожда бебето в количка като се върти в кръгче на площадче от 18-20 метра, около нея още чавета голи и боси в калта. По-заможните имат болери, но другите топлят вода на печката като в 19ти век. И за тях не е проблем - те така са свикнали от малки, не им прави впечатление, те знаят, че така ще продължат. Обаче българкаа, растяла при различни условия... не мисля, че ще е щастлива. Предполагам, че в гореописаната ситуация или гордостта на момичето е много силна и си е приела, че това ѝ е съдбата, особено, ако е расла в семейство на насилие и подтисничество или родителите са с манталитет, че връщане назад няма. Не мога да си представя иначе съзнателен избор за живот така.
Когато додат в училище и са в тоалетната пускат водата от чешмата и се плацикат с кеф - ми вкъщи намат течаща топла вода.
А някои нямат и тоалетна. Децата са свикнали да си вършат нуждата около къщата, като им се доходи, свалят гащите и пишката. Имаме една тоалетна с дупка, всяка година имам деца, които ги уча къде да ходят и щом влязат не клялат където им свари, а за определените за целта места.
Пак казвам, ако авторката е от някое помашко или циганско село, външна тоалетна, мизерия, нямат топла вода и други условия, характерни за сегашния свят може и да се адаптира. Иначе - не.