Какво да правя с родителите ми? Дайте ми съвет.

• 5 271
  • 122
  •   1
Отговори
# 15
  • София
А и си много малка, няма връзка, започнала на 14 , която да е довела до нещо трайно.

Има, има. Характерно е точно за този етнос. Както написа потребителката по-горе - той не става българин, тя става циганка. Ами... ако я устройва, да върви. Горките ѝ родители, ама някои уроци се учат по трудния начин. И все пак има шанс онзи като я заведе в гетото, като види как живеят катуните, онзи ден бях на обиолка в квартала ще се откажа сама. Ако има възможност, де. Работя в училище със 100% ромско населения от такъв квартал - 4 деца в една стаичка, отпред кал, мизерия... Една разхожда бебето в количка като се върти в кръгче на площадче от 18-20 метра, около нея още чавета голи и боси в  калта. По-заможните имат болери, но другите топлят вода на печката като в 19ти век. И за тях не е проблем - те така са свикнали от малки, не им прави впечатление, те знаят, че така ще продължат. Обаче българкаа, растяла при различни условия... не мисля, че ще е щастлива.  Предполагам, че в гореописаната ситуация или гордостта на момичето е много силна и си е приела, че това ѝ е съдбата, особено, ако е расла в семейство на насилие и подтисничество или родителите са с манталитет, че връщане назад няма. Не мога да си представя иначе съзнателен избор за живот така.
Когато додат в училище и са в тоалетната пускат водата от  чешмата и се плацикат с кеф - ми вкъщи намат течаща топла вода.
А някои нямат и тоалетна. Децата са свикнали да си вършат нуждата около къщата, като им се доходи, свалят гащите и пишката. Имаме една тоалетна с дупка, всяка година имам деца, които ги уча къде да ходят и щом влязат не клялат където им свари, а за определените за целта места.
Пак казвам, ако авторката е от някое помашко или циганско село, външна тоалетна, мизерия, нямат топла вода и други условия, характерни за сегашния свят може и да се адаптира. Иначе - не.

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 10:54 от Светулчица

# 16
Положението е много сложно. По мое мнение няма как хората тук да ти дадем съвет защото не познаваме човека. Да, може да е свестен, но може и да не е. Как може някой от форума да каже да бъдеш или не с него. Родителите ти познават ли го? Ако го познават може да има основателна причина да не го искат. Ако не го познават ами запознай ги. Много често хората на твоята възраст започват да харесват хора, които са "забранения плод" и колкото повече им се забранява тази връзка толкова повече напук се влюбват. Много е важно и как живее семейството му. Ако са добри хора с професии и 1-2-3 деца, които са изучени и възпитани може да си е съвсем нормално момче. Всеки случай родителите ти не са прави да те обиждат. Може да са против връзката, но е крайно да налагат насилие върху теб било психическо или физическо. Премисли ситуацията мъже има много. Реалистично погледната много рядко има 14-15 годишни, които успяват да съхранят връзката си до зрели години. Причината за това е, че на хората им се живее. Дали той или ти в някакъв момент ще решите, че искате нещо ново, да експериментирате, да опознаете света. Помисли си дали си заслужава да се бориш за някой толкова много, при положение, че утре може да си тръгне.

# 17
Аз не мога да разбера защо днешните подрастващи бързат толкова за каквото и да било. Има време за всичко в този живот, стига да сме здрави и Господ на ни е дал да живеем. Родителите винаги ни мислят доброто. Когато аз бях на твоите години, което беше доста отдавна, винаги съм се придържала към съветите на майка си и баща си. Никога не съм избързвала с нищо. Но и аз самата някакси бях разумна за годините си. На 14-15 още не ме вълнуваха така сериозно гаджета, дискотеки и тем подобни. Гледах си ученето.

# 18
Аз не мога да разбера защо днешните подрастващи бързат толкова за каквото и да било. Има време за всичко в този живот, стига да сме здрави и Господ на ни е дал да живеем. Родителите винаги ни мислят доброто. Когато аз бях на твоите години, което беше доста отдавна, винаги съм се придържала към съветите на майка си и баща си. Никога не съм избързвала с нищо. Но и аз самата някакси бях разумна за годините си. На 14-15 още не ме вълнуваха така сериозно гаджета, дискотеки и тем подобни. Гледах си ученето.

Аз не съм съгласна, че бързат за тези неща. Да, има някой бързащи, но някой просто се влюбват. Никой не избира дали любовта да го челоса на 14 или на 30. Може да стане на всяка възраст. Не разбирам хората, които не вярват, че тийновете не могат да се влюбят. Даже много пъти това е най-чистата и искрена любов.

# 19
Циганинът се разбира дали е цивилизован, когато и ако изобщо се изучи, започне да работи и да помага в обществото. Няма как да го прецениш преди 25, а на училищна възраст - абсурд.
Малко извън темата, но не съвсем, много уж българи , особено (но не само) в забутаните градчета и села, са с цигански манталитет - мъжът в къщата, жената по-раничко да роди, от култура и красота нужда няма, важното е да е полезно. Разликата между тях и истинските цигани е, че първите изчакват до пълнолетие, преди да питат за внуци, и са една боя по-светли. Нищо повече.

# 20
Със  сигирност си гледай образованието, защото текстът има доста граматични грешки.
На 15г ти е рано да се занимаваш с такъв драматизъм, бих ти дала съвет да спортуваш, да учиш езици,
Колкото до ромите- има свестни хора, но са малцинство и манталитетът им вероятно е доста различен от нашия.Не бих рискувала да си навличам неприятности.

# 21
Добра пързалка се е получила.
Това не е изказ на ученичка.

# 22
Айде сега, грешки имало. Има изпуснати няколко запетаи и това е.Текстът е написан по-грамотно от 80% от постовете във форума. Изказът също би могъл да бъде на средно интелигентно дете, не ги имайте за малоумни. Единственото странно е, че това се публикува в бг мама. Аз не съм виждала 14-годишно да знае изобщо за съществуването на този форум, а ако знае - то е ясно, че тук е пълно с лели и няма кой да подкрепи великата любов с човек от този произход. Единствено заради това съм склонна да мисля, че е пързалка.

# 23
Може да пише майката и да търси съответствие.

# 24

Аз не съм съгласна, че бързат за тези неща. Да, има някой бързащи, но някой просто се влюбват. Никой не избира дали любовта да го челоса на 14 или на 30. Може да стане на всяка възраст. Не разбирам хората, които не вярват, че тийновете не могат да се влюбят. Даже много пъти това е най-чистата и искрена любов.
Аха, и после като забременее набързо и роди на 15 г., както има не един такъв случай, какво ще прави!? Може дори да не успее да си завърши образованието. Чиста любов... и на другия ден или с един месец я гледаш с друг. Днешните тийнейджъри са така. Моята майка, доколкото знам е била на 18 г., когато за пръв път е имала по-сериозен приятел. А в днешно време това се счита за късно! Късно за кое..!? На по 10 г. започват с половите контакти. До 18-20 г. вече са отегчени от връзки.., и после не могат да завържат нищо сериозно!

# 25
Не знам да съществува поколение, в което децата не са си изпитали детските любовни трепети. Чак е странно. Говоря по принцип, не подкрепям тая циганска идилия.

# 26
Kaто цяло и аз бях изненадана от начина на писане, като за съвременна тийнка е направо идеално. Даже леко съмнително. Има минимални грешки, съвсем допустими във форум, когато не се редактира.

# 27

Аха, и после като забременее набързо и роди на 15 г., както има не един такъв случай, какво ще прави!? Може дори да не успее да си завърши образованието. Чиста любов... и на другия ден или с един месец я гледаш с друг. Днешните тийнейджъри са така. Моята майка, доколкото знам е била на 18 г., когато за пръв път е имала по-сериозен приятел. А в днешно време това се счита за късно! Късно за кое..!? На по 10 г. започват с половите контакти. До 18-20 г. вече са отегчени от връзки.., и после не могат да завържат нищо сериозно!

Това дали ще забременее зависи от части и от родителите. Много родители не говорят по тази тема с децата си. Съответно те не се пазят. Всеки ден във форума има някой пост от момиче дето не се е пазило. И се почва: Ще забременея ли от капка сперма? Ако съм се пипнала със ръка със сперма ще забременея ли? Еми сори, ама тук родителите са виновни. Как може да не обясниш на детето как стоят нещата с тези неща и колко е важно да се пазят. Децата не са тъпи, но няма кой да говори с тях като с възрастен. Не казвам да започнат от 10 годишни, това не е нормално. На 14 вече бушуват хормони и е възможно да възникват симпатии. Никой не говори за секс тук, дори и авторката. Само да отбележа, че преди 20-30 години хората са се женили и раждали на по 18. Въпреки това са учили и са с професия. Тогава е било нормално, а сега ако се ожениш на 18 и родиш на 19 край живота свърши...

# 28
Аз пък съм на друго мнение. Едно време на село бяхме смесена компания (да се разбира - смесени етноси), имаше 2-3 момчета, които се бяха интегрирали при нас. Мога да кажа, че бяха много по-стойностни от много от съучениците ми българи. Един от тях неведнъж ме е спасявал от неприятности с български момчета. Един път един от баш българите се беше напил като свиня и започна да прави проблеми в дискотеката (беше през 90-те, сещайте се), закачаше се с момиче от нашата компания и тогава именно трите момчета от ромски произход се организираха да ни изведат от дискотеката без онзи да разбере и ни разведоха по къщите ни.
Майка ти няма да се съгласи, каквото и да говориш. На нейно място вероятно също не бих. Просто се виждайте по-дискретно, само на кафе, без вечерни закъснявания. И без секс. Какво знаеш за семейството му, къде живее, в ромски квартал ли?
Семейството му са много мили хора. Не живеят в цигания както се вика ами гледат да водят що годе нормален живот. Познавам се с майка му, много добричка жена и е много съпричастна. Баща му е строг човек особено към него и не мисля че биха искали за синът им лошо бъдеще от ранна възраст с брак и деца. Дори приятеля ми самия се възмущава от тази идея. Не живеят в ромски квартал, даже живеят между българите ако така мога да се изразя.

# 29
Майка му какво работи?

Общи условия

Активация на акаунт