Какво да правя с родителите ми? Дайте ми съвет.

• 5 269
  • 122
  •   1
Отговори
# 30
Айде сега, грешки имало. Има изпуснати няколко запетаи и това е.Текстът е написан по-грамотно от 80% от постовете във форума. Изказът също би могъл да бъде на средно интелигентно дете, не ги имайте за малоумни. Единственото странно е, че това се публикува в бг мама. Аз не съм виждала 14-годишно да знае изобщо за съществуването на този форум, а ако знае - то е ясно, че тук е пълно с лели и няма кой да подкрепи великата любов с човек от този произход. Единствено заради това съм склонна да мисля, че е пързалка.
Има и още, освен запетаите, нищо фатално, но сега е времето да учи и да не е като 80% от форума.
С другото съм съгласна.

# 31
До потребителката Светулчица - и аз съм учителка в 100% селско ромско училище. Наистина е така. Да допълня - моите ученици повечето не знаят коя е майка им, кой е баща им. Майките бягат, бащите си намират нови, те раждат деца, идва трета жена.... Коя си взела само едно от децата като избягала, коя не взела нито едно... Чудо... Някой се жени за братовчедка си, повечето на 14 вече раждат. Абе не е за разправяне, нагледала съм се на страхотии.

# 32
Родителите си ги слушай.
Не разбрах как точно тоз пикльо е бил до теб последните две години? Издържал те е, осигурил ти е жилище, прал ти е гащите?!?
Мисля, че не разбираш смисъла на този израз.
Последните две години той е бил на 13-14 - на тази възраст момчетата са хлапета.. много далече от "опора" или каквато и да е сериозна история, която си вкарваш сама в главата ..
Ще ти мине. Измисли си друго занимание.
Имам си ред други занимания, с които и все още си се занимавам. А под
Цитат
Бил е до мен
имах предвид, че ме е подкрепял като приятел. (Както всички приятели би трябвало да правят според мен). Не е нужно приятелите ти да ти перат гащите, за да кажеш, че са били до теб. Не мисля, че Вашият най-добър приятел Ви ги е прал, за да сте благодарни, че ви е подкрепял, успокоявал и т.н.
Аз не може да съм по-благодарна за това, което моите родители са направили за мен, което НЕ Е МАЛКО. И все още държа на тях най-много от всички.

# 33
Положението е много сложно. По мое мнение няма как хората тук да ти дадем съвет защото не познаваме човека. Да, може да е свестен, но може и да не е. Как може някой от форума да каже да бъдеш или не с него. Родителите ти познават ли го? Ако го познават може да има основателна причина да не го искат. Ако не го познават ами запознай ги. Много често хората на твоята възраст започват да харесват хора, които са "забранения плод" и колкото повече им се забранява тази връзка толкова повече напук се влюбват. Много е важно и как живее семейството му. Ако са добри хора с професии и 1-2-3 деца, които са изучени и възпитани може да си е съвсем нормално момче. Всеки случай родителите ти не са прави да те обиждат. Може да са против връзката, но е крайно да налагат насилие върху теб било психическо или физическо. Премисли ситуацията мъже има много. Реалистично погледната много рядко има 14-15 годишни, които успяват да съхранят връзката си до зрели години. Причината за това е, че на хората им се живее. Дали той или ти в някакъв момент ще решите, че искате нещо ново, да експериментирате, да опознаете света. Помисли си дали си заслужава да се бориш за някой толкова много, при положение, че утре може да си тръгне.
Семейството му със сигурност са добри хора. Имат 2 деца, той и по-малката му сестра. Баща му може да е изучен, но на майка му е било нужно да се откаже от училището, мисля че е била в гимназия когато е спряла да учи заради семейни проблеми, които не желая да споделям тук. Според мен първите чувства на любов трябва да се изживеят. Аз знам, че за нататък в живота може да има още много момчета, които ще срещна. Аз съм си казала, че ако се разделя с него, повече няма да се занимавам с момчета докато не завърша гимназия и не замина да уча в университет и, че той ще бъде първия и последния човек от такъв етнос на когото давам шанс.

# 34
Баща му е строг човек особено към него и не мисля че биха искали за синът им лошо бъдеще от ранна възраст с брак и деца.
Жена не може да върже мъж с бебе, но мъж може да върже жена с бебе и да изчезне, пък жената да се оправя. Без значение аборт или износване, раждане, гледане или оставяне за осиновяване, тези неща реално са за сметка на жената. Плюс голямата част, ако не и всичките отсъствия от работа, за да гледа болното дете.

# 35
Аз не мога да разбера защо днешните подрастващи бързат толкова за каквото и да било. Има време за всичко в този живот, стига да сме здрави и Господ на ни е дал да живеем. Родителите винаги ни мислят доброто. Когато аз бях на твоите години, което беше доста отдавна, винаги съм се придържала към съветите на майка си и баща си. Никога не съм избързвала с нищо. Но и аз самата някакси бях разумна за годините си. На 14-15 още не ме вълнуваха така сериозно гаджета, дискотеки и тем подобни. Гледах си ученето.

Аз не съм съгласна, че бързат за тези неща. Да, има някой бързащи, но някой просто се влюбват. Никой не избира дали любовта да го челоса на 14 или на 30. Може да стане на всяка възраст. Не разбирам хората, които не вярват, че тийновете не могат да се влюбят. Даже много пъти това е най-чистата и искрена любов.
Аха, и после като забременее набързо и роди на 15 г., както има не един такъв случай, какво ще прави!? Може дори да не успее да си завърши образованието. Чиста любов... и на другия ден или с един месец я гледаш с друг. Днешните тийнейджъри са така. Моята майка, доколкото знам е била на 18 г., когато за пръв път е имала по-сериозен приятел. А в днешно време това се счита за късно! Късно за кое..!? На по 10 г. започват с половите контакти. До 18-20 г. вече са отегчени от връзки.., и после не могат да завържат нищо сериозно!

Това дали ще забременее зависи от части и от родителите. Много родители не говорят по тази тема с децата си. Съответно те не се пазят. Всеки ден във форума има някой пост от момиче дето не се е пазило. И се почва: Ще забременея ли от капка сперма? Ако съм се пипнала със ръка със сперма ще забременея ли? Еми сори, ама тук родителите са виновни. Как може да не обясниш на детето как стоят нещата с тези неща и колко е важно да се пазят. Децата не са тъпи, но няма кой да говори с тях като с възрастен. Не казвам да започнат от 10 годишни, това не е нормално. На 14 вече бушуват хормони и е възможно да възникват симпатии. Никой не говори за секс тук, дори и авторката. Само да отбележа, че преди 20-30 години хората са се женили и раждали на по 18. Въпреки това са учили и са с професия. Тогава е било нормално, а сега ако се ожениш на 18 и родиш на 19 край живота свърши...
Само да кажа, че с майка ми сме говорили по тази тема и скоро със сигурност НЯМА да имам полов контакт с това момче, а и да имам някога няма да се съглася на нищо ако нямаме с какво да се предпазим. Аз не искам нежелани бременности, а относно до жената, която каза, че майка й е имала сериозна връзка чак на 18 - леля ми се е омъжила на 17, забременяла е на 18 и е родила на 19. А моята майка пък е имала 10 години връзка от 16 годишна. Баба ми, пък и тя на 17 се е омъжила. Такива работи могат на всеки да се случат, не само на ромите, както виждате подобни случки са станали на 3ма от семейството ми.

# 36
Чистосърдечно ти казвам : слушай майка си. Много си малка и много наивна. Ако не послушаш родителите си сама, реалността ще те блъсне и смаже като товарен влак. Сама избирай, но аз лично смятам, че родителите ти са напълно прави.

# 37
Има един лаф, че най-бавното нещо е звукът - чак като станеш на 40 чуваш какво ти е говорила майка ти като си била на 14. Та и ти сега няма да послушаш и дано Господ те опази, а на 40 ще разбереш родителите си.

# 38
До потребителката Светулчица - и аз съм учителка в 100% селско ромско училище. Наистина е така. Да допълня - моите ученици повечето не знаят коя е майка им, кой е баща им. Майките бягат, бащите си намират нови, те раждат деца, идва трета жена.... Коя си взела само едно от децата като избягала, коя не взела нито едно... Чудо... Някой се жени за братовчедка си, повечето на 14 вече раждат. Абе не е за разправяне, нагледала съм се на страхотии.

А аз преди много години работех в едно селско предприятие , веднага след гимназията. Огромен процент от работниците бяха роми, някои със светли очи и коси. Съвсем нормални, работещи хора, вярно е, че тогава имаше и повече работа. Не говореха друг език освен български с някои (нещо като диалектни) румънски думи. Бяха християни и младите момчета от семействата коледуваха, на другия ден разказваха интересни неща. По това време се работеше по Коледа, но те си отбелязваха празника.

Преди около 6 години влязохме с детето в болница. Там имаше много ромски с деца, майките говорят високо, в стаята им не може да се влезе от смрад(а имаше баня на етажа и в някои стаи също). В отделението работеше ромка-видимо от етноса, мургава. Но изключително спретна та, винаги с чиста, прибрана коса, говореше тихо, внимателно. Беше санитарка. И много, много различна от майките-придружител и.

Не е въпросът ром ли е или не, българин също може да опропасти на някого живота. По-сериозният проблем е възрастта и прекаленото вкопчване в тази връзка.

# 39
Има един лаф, че най-бавното нещо е звукът - чак като станеш на 40 чуваш какво ти е говорила майка ти като си била на 14. Та и ти сега няма да послушаш и дано Господ те опази, а на 40 ще разбереш родителите си.

Истината е, че тя ако реши да бяга и да прави простотии никой не може да я спре.

На 14 вместо да заляга над учебниците се чуди, с кой да си легне (въпреки, че упорито отказва, оня като я натисне тя ще клекне).
После като си опропасти бъдещето майка й ще е виновна, че не я е спряла.
Колко удобно.

# 40
То що едно време хората с възможности са си пращали такива като авторката по пансиони, интернати и манастирри.

# 41
Тоест, майка му е домакиня от училищна възраст?

# 42
Скъпо момиче, не мисля, че в твоя случай проблемът е връзката с ромско момче, а в това, че още си много малка за интимни връзки. Още 3-4 години за ръце ли ще се държите? Той ще те чака ли толкова години, за да имате сексуални контакти? А ако имате и забременееш?

Виж тук една подобна история, завършила трагично: https://www.bulnews.bg/article/257632.

Бъди разумна!

И с българин да беше, мисля, че родителите ти щяха да бъдат против да имаш интимна връзка. Още ти е рано.

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 16:40 от Radilena

# 43
Няма да чета цялата сага,но всеки здравомислещ ще ти каже,първо че си малка за подобни връзки,второ,че от връзката с циганин нищо добро няма да излезе.

# 44

Истината е, че тя ако реши да бяга и да прави простотии никой не може да я спре.

На 14 вместо да заляга над учебниците се чуди, с кой да си легне (въпреки, че упорито отказва, оня като я натисне тя ще клекне).
После като си опропасти бъдещето майка й ще е виновна, че не я е спряла.
Колко удобно.
Абсолютно не се чудя с кой да си легна, моля не го изкарвайте така.  Аз все още искам да се образовам и това правя и все още си залягам над учебниците не си мислете друго. Аз като видя че вече не искам да съм с този човек ще се разделя с него.

Общи условия

Активация на акаунт