Да хванеш гората - тв предаване

• 1 168
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте,

Надявам се да има и други фенове на предаването "Да хванеш гората". В моето семейство го гледаме редовно и се вдъхновяваме от историите на всички участници.

Ще се радвам да дискутираме тук епизодите.

Галя Щърбева има и две книги по тази тематика, наскоро правиха и Базар в София, с някои от участниците в нейните предавания.

# 1
Аз също много харесвам предаването. Едно от малкото позитивни в българския ефир. Вероятно на екрана изглежда по-романтично и приятно, отколкото е в действителност, но въпреки това дава чудесен пример и вдъхновение за всеки, който обмисля такава крачка.

# 2
Аз не съм гледал нито един брой, но баба ми не изпуска нито един брой и голям фен, та й купих миналата година първата книга, с целия комплект подаръци на Галя Щърбева, сега й взех втората книга. Иначе съм гледал 5 мин.  за едни дето са направили къща върху дърво и продават нощувки (врачанския Балкан май беше). Да, позитивно предаване ми се струва.

# 3
И аз съм фен на предаването.  Бих хванала гората (и го обмисляме ) , но не бих се занимавала със животновъдство или земеделие. Нито пък бих отишла в някое супер забутано село, далеч от голям областен град. Все пак трябва да се мисли и за образованието на децата. Бих отишла в уредено село, близо до голям областен град.
Благородно завиждам на хората, които могат да си работят от вкъщи и това им дава възможност да избират къде да живеят. Моята професия, за съжаление, не е такава.

# 4
Точно в това се състои и моята дилема- много е хубаво да си далеч от града, но с малки деца, логистика, изобщо как ще се подсигурява изхранване. Далеч към от мисълта, че само къс земеделие от първата година може да се изхранва едно семейство. Най- вероятно паралелно ще трябва да се случват нещата - ако човек може да си работи от вкъщи, да захване нещо и на село / малък град и чак като се установи, че.новото начинание ще е доходаносно, тогава да пусне работата. Поне за себе си  така разсъждавам аз.

Книгите - първа и втора а част, тъкмо ги поръчах от Сиела - с код   CielaPaket има 20% отстъпка.

# 5
Много хубаво предаване. И водещата е много стойностен и смислен човек. Приятно е за гледане и до някаква степен образователно.

# 6
Пристигнаха ми книгите, страхотни са!  Има подбрани много различни истории, а качествата на печата е доста високо. Много са хубави за подарък. Тези дни ще изгледам епизодите от последните две седмици, понеже не успях когато ги даваха.

Ще имат базар за 14ти февруари -.във Фейсбук ми излезе информация. Състои се в парка зад Хилтън в София, на 15-16 февруари.

# 7
От Фейсбук страницата на Да хванеш гората:

💚Приятели, щастливи сме да ви споделим, че Занаятчийски базар "Да хванеш гората" става регулярно събитие!
📍Всеки месец, последната събота и неделя, на същото място - градината на хотел Хилтън. Първото ни събитие е на 29 и 30.03!
🍏Вижте лицето на производителите, без посредници и прекупвачи! 
🌶️Хората, които създават храна и натурални продукти с любов и мисия   за бъдещето!
🥖Топъл хляб с квас, истинско месо,  сирене, мляко и кашкавал, мед, натурални сладка и сосове, вино и крафт бира, български чесън, натурални брашна, био козметика…
🍯🥩Занаятчийски базар  „Да хванеш гората“  –  не просто място за пазаруване, а среща на хора със сходна енергия и начин на мислене!
Очакваме ви!🍀🍀🍀

# 8
Тъкмо си задавах въпроса  - къде, как може да се контактува с тези прекрасни и инициативни млади хора. Мерси за информацията. Ще посетя базара задължително!

# 9
Да, и аз така търсех как да се свържа с някои от хората от епизодите. В книгите на Галя Щърбева също има контакти на производителите. За повечето от тях има информация за местоположение, телефони, или къде се предлагат продуктите им.🙂

# 10
Интересен епизод за къщата от сламени панели даваха днес. Поне малко по- различен поглед от стандартното земеделие и животновъдството.

За 1.06 на традиционния базар на Да хванеш гората е предвидена програма за най- малките с анимация, пица и Занаятчийски сладолед.

# 11
Интересен епизод за къщата от сламени панели даваха днес. Поне малко по- различен поглед от стандартното земеделие и животновъдството.

За 1.06 на традиционния базар на Да хванеш гората е предвидена програма за най- малките с анимация, пица и Занаятчийски сладолед.
И на мен ми хареса този епизод. Талантливи млади хора.

# 12
Не съм го гледал този епизод, но както казах вече... баба ми е луд фен и не изпуска епизод. И вчера гледах малко от "Бразди" по БНТ1 от 12.30, което беше точно за едни млади фермери, много приличаше на "Да хванеш гората".

Всъщност ето го:

Общи условия

Активация на акаунт