Странна реакция на куче

• 747
  • 14
  •   1
Отговори
Нашият косматко /кокер, 5 години, мъж/ много се дразни на този жест. Hands Ok Hand
Скача, лае и дърпа ръкави и крачоли No Mouth
Не можем да разберем защо.
Тествахме с познати на други две кучета. Също реагират. Имате ли представа защо?
Вашите кучета реагират ли? Как?

# 1
  • София
Нашите не го отразяват.

# 2
Нашият косматко /кокер, 5 години, мъж/ много се дразни на този жест. Hands Ok Hand
Скача, лае и дърпа ръкави и крачоли No Mouth
Не можем да разберем защо.
Тествахме с познати на други две кучета. Също реагират. Имате ли представа защо?
Вашите кучета реагират ли? Как?
Кучетата учени ли са на команди със знаци?
От каква позиция на тялото го показвате този знак - седнали, прави, има ли съпровождане с гласова команда?
Възможно ли е да правите същият жест както когато давате малко лакомство?

# 3
Не са обучавани със знаци. Пробвахме го и прави и седнали Kissing Heart Резултата дупка от зъбки на ръкава хахаха.
Лакомствата не се дават така.

# 4
  • София
Пробвах пак с нашите кучета, пробвах с едно комшийско, пробвах и на кучешката площадка. Никаква реакция от никой "тестови обект".

# 5
Според мен жеста на ръката няма особено значение, а по-скоро позата на тялото или ако казвате нещо към това. Особено важно е да се върнете към първия път когато сте го установили и какво се и случило след това. Обикновено такава е асоциацията на кучетата. За чуждите е още по-странно, но ако и вашето е било там те се водят по неговото поведение. Първият път ще ви припомни.
За дупката и скачането и лаенето не е нужно да казвам, нали … вие знаете 🫣

# 6
Не са били заедно кучетата.

# 7
  • София
В каква поза заставаш, когато показваш знака? Говориш ли им нещо?
Относно поведението на животните (лаене, дърпане, хапане) е добре да се вземат по-сериозни мерки.

# 8
Опитахме и с майка ми. Седнала на стол. Викна го по име за да му привлече вниманието и му го показа. Скача и се дразни, нея не я хваща за дрехите. Тя го гушка и целува. Странна работа...

# 9
  • София
Вероятно реагира на привличането на вниманието и повикването, а и след като е видяло, че реагираш на действията му вече е станало заучено поведение. Ти самата си поощрила реакцията му още първия път.

# 10
Моето също не го отразява. Аз също мисля, че изглежда като да държите лакомство, а лакомство няма и може би това дразни кучето.

# 11
И моето не реагира по никакъв начин. Може да се дразни, ако сте повтаряли много пъти номера.

# 12
Определено сте объркали нещо. Викате кучето и му показвате жест. Кучето не знае защо го викате, не разбира какво очаквате от него,  седнали или прави посочвате неща с ръка, което много близко до даването на награда. Пак ми става интересно как точно започна всичко и защо показвате на куче жестове, което не и учено на команди с жестове. За мен има провокация и реакция. Вече съвсем друг е въпроса как владеете кучето.

# 13
Здравейте!

Можете да задавате въпроси относно поведението на кучето и в тази тема, в която отговаря професионалния треньор на кучета Асен Аролски: https://www.bg-mamma.com/?topic=1728258

Асен е на разположение за онлайн консултации, ако срещате проблеми като тези:

Корекция на нежелано поведение, включително:
Агресия и страх.
Дърпане на каишката.
Ядене на боклуци или опасни предмети.
Постоянно лаене и разрушително поведение.
Хигиенни проблеми и адаптация на ново място.
Неспособност за контрол на енергията или прекомерен ентусиазъм и други.

Поздрави!

# 14
С нещо го провокирате, жеста сам по себе си не е нищо специално.

Общи условия

Активация на акаунт