Клиники в Истанбул- тема 19

• 38 372
  • 760
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте! Включвам се като една от многото минали през доста неща. Имам една спонтанна бременност приключила със спонтанен аборт и два опита (на конвеир) в Селена при д-р Даниел Ставрев.
Имам няколко питания към хората, които са минали през опит в Турция.
1. Към 2025 каква е цената на инвитрото?
2. Двоумя се между Мемориал и Бахчеджи? Мнения?
3. Мнения за лекари и в двете болници?
4. Всичко на конвейр ли се прави и ако стане, стане ако не следващият път?

# 76
Toralica,
Когато има неуспех, има и причина. Ако в Селена не са потърсили причината, а просто са повторили същия протокол, както често се случва в България, няма как резултата да е различен.
Не чакайте късмета, а идете на прегледи и на ДВЕТЕ места в Турция. Много пъти съм го казвала. Първичните прегледи са безплатни, а на първичния преглед в Турция реално се разглежда целия случай и се отделя най-голямо внимание. Вижте какво ще ви предложат и ще прецените...
Лично аз мога да говоря за Мемориал. В Мемориал лекарите се сменят по време на стимулацията. Работи се екипно, а не с конкретен лекар. Въпреки, че личния контакт не е толкова силен и че минават огромно количество хора, аз там се чувствах в добри ръце. Едва ли има клиника, през която да минават повече пациенти, въпреки това НЕ е "на конвейер".
ПП: Пишете по Вайбър на координаторите за клиниката (контакти на първа страница) и ще ви изпратят актуален ценоразпис.

.

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 12:42 от steli4ka s

# 77
Toralica,
Когато има неуспех, има и причина. Ако в Селена не са потърсили причината, а просто са повторили същия протокол, както често се случва в България, няма как резултата да е различен.
Не чакайте късмета, а идете на прегледи и на ДВЕТЕ места в Турция. Много пъти съм го казвала. Първичните прегледи са безплатни, а на първичния преглед в Турция реално се разглежда целия случай и се отделя най-голямо внимание. Вижте какво ще ви предложат и ще прецените...
Лично аз мога да говоря за Мемориал. В Мемориал лекарите се сменят по време на стимулацията. Работи се екипно, а не с конкретен лекар. Въпреки, че личния контакт не е толкова силен и че минават огромно количество хора, аз там се чувствах в добри ръце. Едва ли има клиника, през която да минават повече пациенти, въпреки това НЕ е "на конвейер".
ПП: Пишете по Вайбър на координаторите за клиниката (контакти на първа страница) и ще ви изпратят актуален ценоразпис.

.

Подкрепям за Мемориал.
Наскоро имах разговори случайни с момичета,които са недоволни от Бахчеджи.Има успели и неуспели навсякъде,отидете на двете места и ще прецените

# 78
Първичните прегледи са безплатни, а на първичния преглед в Турция реално се разглежда целия случай и се отделя най-голямо внимание.

Не мисля, че първичните прегледи са безплатни в Бахчеджи. Някой наскоро беше качил новия ценоразпис и цената за преглед е €250.

# 79
Toralica,

.

Знам, че извънземни неща няма и че не всички опити инвитро са успешни. Статистиката показва между 20-40 процента успеваемост. Разбирам, че когато имаш 1000 пациента няма как да си индивидуално с всеки, но при два неуспешни опита инвитро и обяснението да е "ами следващият път ще стане" го намирам за леко несериозно отношение. Нито съм лекар, нито мога да кажа от какво са тези неуспехи и как да потърся причина като самите лекари трябва да намерят причината защо не става.

# 80
Florecita,
Благодаря за корекцията относно първичните прегледи.
Торалика,
Успеваемостта на Мемориал по времето, когато аз правих стимулация беше 50 процента на трансфер. Като за успех се смята бременност в 12 седмица, а не просто имплантация, както се брой и в България.
Обяснението "следващия път ще стане" не е професионално. Виждала съм момичета с по 6 стимулации, всичките повторени по напълно еднакъв начин в България. Резултат 0.

# 81
От кога трансферирането на два ембриона е забранено? По-рано беше забранено за 3 бр.

По отношение успеваемост, По мое време беше 60%. Защо сего се коментират по-ниски? При донорски протоколи в Кипър пък беше над 70%.

# 82
Не съм запозната със конкретните закони. Това, което са ми обяснявали (2016г.) е, че е винаги следва да трансферират по 1 и че лекаря трябва да има някакви сериозни доводи, за да трансферира 2 (например предишни неуспехи).
Може би, твоята информация е по-нова.

# 83
Не съм запозната със конкретните закони. Това, което са ми обяснявали (2016г.) е, че е винаги следва да трансферират по 1 и че лекаря трябва да има някакви сериозни доводи, за да трансферира 2 (например предишни неуспехи).
Може би, твоята информация е по-нова.

От много неща зависи, на преклонна възраст като моята,  над 40 предлагат и по 3. 😊

# 84
Здравейте ❤

Прочетох цялата стара тема и тази и може би въпросите ми ще ви се сторят глупави, реших да се включа и да поискам мнение и съвет Simple Smile

С моят приятел правим опити за бебче 3 години. Аз съм на 30г, а той на 41г.  Посетила съм няколко гинеколога , като последно бях при д-р Петрова в Ню Лайф. Като заключение при мен се установи поликистоза и ИР. При мъжа ми всичко е наред.  Цветна снимка ми беше препоръчано да си направя , но все още ме съм. Решена съм да пробваме директно с инвитро в Турция.
Въпросът ми е необходимо ли е да сме женени дори за първичният преглед в Мемориал и дали е по-добре в България да направя цветната снимка или направо там?

# 85
За първичния преглед не се изисква да имате сключен брак но за стартиране на ин витро процедура е необходимо. Цветна снимка поне за Мемориал предпочитат да е направена при тях.

# 86
Здравейте момичета, направих запитване към координаторките в Мемориал,  но явно са много заети и чаках отговор месец (помислих че номерата които имам не са актуални, но уви!). Херис от Бахчеджи на свой ред регулярно ме "преслушва" и започвам да мисля за втори инвитро опит при тях ( първият неуспешен в Мемориал,  причина хромозомни аномалии в ембрионите след ПИД ). Има ли някой от вас,  който скоро да е правил инвитро в Бахчеджи или ваши познати и какви са отзивите ? Аз съм с истмоцеле и в Мемориал искаха първо да стигнем до здрав ембрион и това да правим лапароскопска,  а в Бахчеджи ми обясиха, че когато правим пункция за яйцеклетки ще направим хистеректомия,  защото истмоцелето било много малко.  Това да се прави всичко наведнъж и изобщо начина по който ще се справим с истмоцелето ме озадачи и избрах Мемориал,  но в последствие след пункцията в Мемориал ме подготвяха медикаментозно за свеж трансфер и ми обясниха, че понеже проблема с истмоцеле е малък може да се пристъпи към свеж, ако се наложи.  И сега незнам на къде да поема.  А и не искат да ми изпратят по мейла документите.  От Турнмед ми обясниха някаква сложна схема и май ще си.ги взема лично,но трябва да избера.  Ние сме с тежък мъжки фактор,  а и аз съм вече на години 39

# 87
Sonne,
Ако на Вайбър не отговарят от Мемориал, опитай през what's up.

# 88
Здравейте момичета, направих запитване към координаторките в Мемориал,  но явно са много заети и чаках отговор месец (помислих че номерата които имам не са актуални, но уви!). Херис от Бахчеджи на свой ред регулярно ме "преслушва" и започвам да мисля за втори инвитро опит при тях ( първият неуспешен в Мемориал,  причина хромозомни аномалии в ембрионите след ПИД ). Има ли някой от вас,  който скоро да е правил инвитро в Бахчеджи или ваши познати и какви са отзивите ? Аз съм с истмоцеле и в Мемориал искаха първо да стигнем до здрав ембрион и това да правим лапароскопска,  а в Бахчеджи ми обясиха, че когато правим пункция за яйцеклетки ще направим хистеректомия,  защото истмоцелето било много малко.  Това да се прави всичко наведнъж и изобщо начина по който ще се справим с истмоцелето ме озадачи и избрах Мемориал,  но в последствие след пункцията в Мемориал ме подготвяха медикаментозно за свеж трансфер и ми обясниха, че понеже проблема с истмоцеле е малък може да се пристъпи към свеж, ако се наложи.  И сега незнам на къде да поема.  А и не искат да ми изпратят по мейла документите.  От Турнмед ми обясниха някаква сложна схема и май ще си.ги взема лично,но трябва да избера.  Ние сме с тежък мъжки фактор,  а и аз съм вече на години 39
Истмоцелето вие най малкият проблем, не се хващайте за него. При мъжки фактор търсене много добър уролог и много добри ембриология,мемориал в сравнение с бахчеджи е по- добре в това отношение. При мъжки фактор е нормално Да имате генетично не здрави ембриони( от опит говоря), затова единствения ви избор е да правите опити да откат( т.е. докато получите здрав ембрион. Наистина е най важно първо да имате здрав ембрион и после всичко останало.

# 89
Здравейте, мм е с азоосмермия необструктивна и ще се наложи мтесе. Моля кажете ми кой др в Турция е най-добър в това? Бяхме при Башар в Мемориал и предписа на мм кломид около 5 месеца , но нямаше разлика в спермограмата ( кръвни, генетични и вс др. Тестове са нормални) . Четох из темите , но наистина съм страшно объркана вече. В днешни дни с кого работи Башар в екип? Така и иначе ще трябва инвитро , кой др е най-добър от Мемориал?
Но най-важно е да намерим специалист за МТЕСЕ.

Общи условия

Активация на акаунт