Отпадане по давност на задължение към А1

• 577
  • 2
  •   2
Отговори
Здравейте🙋‍♀️ Имам задължение към А1 в размер на 714 лв.от 2018г. Задължението е от такси и неустойки по договора без устройство на лизинг. Също така прочетох, че давността към мобилни оператори е три години та бих искала съвет как се процедира, какво е необходимо и къде се изпраща за отпадане на задължението по давност. Благодаря предварително🙂

# 1
Отпадането на задължението по давност не се прилага служебно. До колкото знам мобилните оператори се позовават на това и отказват да отпишат задължението при тях в системата. Чакат решение на съда (ако изобщо има такова). Съдът и той не прилага отпадане по давност служебно, т.е. може да се заведе дело и тогава вие трябва да сте активна страна и да подадете възражение за отпадане по давност.
Да изчакате в случая.
Имам подобен опит. Така ѝ не заведоха никакво дело (друг мобилен оператор), но всеки път в системата излиза, че човека е нелоялен клиент и отказват договори, устройства и подобни.

# 2
  • По широкия бял свят
Следя темата.
И аз имам подобен казус със задължение в размер на 84 лв. от 2019 г., за което ме потърсиха преди седмица по телефона.
Виждам, че сте писали януари. Спрямо вас има ли някакви предприети действия от тогава?

Общи условия

Активация на акаунт