Хайде на театър - 14

• 41 050
  • 759
  •   1
Отговори
# 540
С колко хубаво чувство и респект към  изкуството описвате своите театрални находки! Благодаря ви Г - жа Мария Стоилова. Радвам се да чета такива отзиви. А и споделям същите впечатления за спектаклите,  от селекцията която представихте. Само “Shutdown“ не успях да гледам, защото беше гостуващо от чужбина, но се надявам отново тази трупа да посети България.

# 541
Здравейте мили дами,

Много се радвам, че открих подобна група тук. Обожавам да си открадвам време за себе си и да гледам стойности представления както в държавни, така и в независими театри. Бих искала да споделя за няколко представления, които ме оставиха без дъх и препоръчвам с цялото си сърце.
Първото е “Представление и Наказание” в Топлоцентрала, то е съвсем ново бях на втората премиера, билетите бяха разпродадени и седях на стълбите, беше препълнено. Представлението си заслужава, но е по-добре предварително да си закупувате  билети защото явно свършват бързо. Страшно интересно наистина, текста е на Иван Станев, има препратки към романа Престъпление и Наказание на Достоевски. Заявявам, че всеки който го гледа ще остане доволен, ще ви накара да се замислите и емоционално ще ви разтърси. Държа ме поне 4 дни след това. Докато шофирам или върша домакинска работа ми излизат картини, думи, даже музиката от представлението. За първи път бях и в Топлоцентрала истинско откритие за мен, чудесно място за нови представления има и танцови спектакли като “Шило” и “Shutdown”, които също препоръчвам, а и има бар с чудесна енергия. Просто Велико!!!
Друго любимо представление е “Апокриф” в Сфумато. Също много нужен спектакъл с дълбок смисъл. Само час е, за тези които не разполагат с много време. Режисьор е Иван Добчев, а в представлението участват само млади артисти, обичам да виждам нови лица в театъра, а и те бяха много добри. Мисля, че го няма всеки месец, но следете в програмата на Сфумато. Там “О,  Щастливи Дни”, със Светлана Янчева, която обожавам и  “Обещанието”, също много препоръчвам.
Последното много любимо и различно представление е “ Неведение”, в Народният театър. Една приятелка ми подари билет, страхотен подарък бих казала. После разбрах, че е и авторски спектакъл на самата актриса Албена Ставрева, от която съм възхитена. Имаме много стойности представления и актьори нека да ги  подкрепяме и ценим.
Гледайте тези представления няма да съжалявате 5 от 5 са!!!!
Други театрални пространства, които открих и препоръчвам са Ялта Арт Рум както и много интересно място Ателие 313.

Здравейте. Благодаря за споделените с нас театрални преживявания. Отдавна търся отзиви за Ялта Арт Рум. Бихте ли препоръчали нещо?

# 542
Миналата седмица успях да гледам "Една испанска пиеса" в МГТ.
Много интересен режисьорски подход в поднасянето на постановката, допадна ми. Идеята за "театър в театъра" ми хареса. Прекрасен актьорски състав - Малин Кръстев беше неотразим. С мъжът ми много се смяхме, сигурно не се бяхме смяли така на пиеса откакто гледахме "Ало, ало!" във Възраждане. И на актьорите им беше супер смешно - Малин, Владо и Светлана едва се удържаха от смях. Много свежа и разтоварваща пиеса, направена с вкус и мисъл. Препоръчвам я! Hands Plus1

Утре предстои "Без кръв" в Народния, ще дам отзиви. Blush

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 10:43 от buldoka1

# 543
Някой гледал ли е "Не бях аз" ,продължение на филма Вчера?
Дайте подробни отзиви. Много го чаках ,изпуснах първата дата. Има втора ,която не ми е удобна и съм в дилема дали си заслужава?
#BGMлоялнапрограма

# 544
  • Разпиляна във въображението
Колежката ми каза, че много й е харесал. Било микс от театър и кино. Малко тъжно. Припомняло й за ученическите години.

# 545
  • София
Аз като цяло лоши мнения съм чувала. Разочаровани били хората, но лично аз не съм го гледала.

По-горе, ако става въпрос за "Железния светилник" на ТБА, на мен много ми хареса.

# 546
  • Sofia
Не мога да намеря с търсачката, дали имаше някъде отзиви за "Петък вечер"?

# 547
  • Галифрей
Не мога да намеря с търсачката, дали имаше някъде отзиви за "Петък вечер"?
Не съм гледала Петък вечер, но съм гледала Неделя сутрин те си приличат. Те са скечове, песни, танци.Голям смях е. Много е добро!

# 548
"И все пак животът е прекрасен" в Театро отсам канала.
Изключителна сатира, изключителен актьорски каст и режисура!
11 от 10.
И искам да го гледам отново.

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 12:08 от PoshSpice

# 549
  • София
Не ми хареса изобщо "Петък вечер", този плосък хумор не е моят.

Вчера гледах "Поп-фолк хроники, бели птици и куршуми. в МГТ. Определено беше странно преживяване. 😂 Още с влизането те подхваща ретро чалгата. Актьорите излизат на сцената още преди да е започнало представлението.
Разкават се истории от онзи период- има чалга, бой, пари, оръжия, мутри.
Има доста нецензурни неща и простотии, но поне тук са си на място, предвид тематиката на пиесата.
Може би беше леко хаотично, но имаше и някои добри моменти. Леко ми е завишена оценката- ще дам 4/5, защото все пак  по-скоро ми хареса по някякъв странен начин. 😃
Не е нещо, обаче, което бих препоръчала и 100 % няма да се хареса на всеки.

Снимката на Весела и Зомбори е преди да започне представлението. 😃

# 550
Не ми хареса изобщо "Петък вечер", този плосък хумор не е моят.

Вчера гледах "Поп-фолк хроники, бели птици и куршуми. в МГТ. Определено беше странно преживяване. 😂 Още с влизането те подхваща ретро чалгата. Актьорите излизат на сцената още преди да е започнало представлението.
Разкават се истории от онзи период- има чалга, бой, пари, оръжия, мутри.
Има доста нецензурни неща и простотии, но поне тук са си на място, предвид тематиката на пиесата.
Може би беше леко хаотично, но имаше и някои добри моменти. Леко ми е завишена оценката- ще дам 4/5, защото все пак  по-скоро ми хареса по някякъв странен начин. 😃
Не е нещо, обаче, което бих препоръчала и 100 % няма да се хареса на всеки.

Снимката на Весела и Зомбори е преди да започне представлението. 😃

И банкноти ли раздават 😁

# 551
  • София
Летяха по сцената и първите редове. 😂

# 552
  • софия
Снощи бяхме на "Без кръв". Не съм (театрален) критик и не мога терминологично да го опиша, но това беше една пълноводна, буйна река, която тече без да се страхуваш, че ще те удави, но и понякога ти е трудно да плуваш в нея. Всички актьори бяха на високо ниво, Маргита Гошева беше перфектна, текстът хем е директен, хем те кара да се мислиш, представяне на неконвенционален подход за възмездие на непростима житейска ситуация без кръв.
Декори, сценография, танц, музика, пеене, всеки детайл на най-правилното място бяха високо съвременно европейско ниво. Диана Добрева е изключителен режисьор.
Изключително вълнуващ спектакъл!

За първи път от не помня кога след края нямаше скачане на крака на залата. Въпреки това актьорите получиха заслужените си аплодисменти и беше кристално ясно, че спектакълът ни отвя. Първите редове бяха пълни с колеги на актьорите.

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 08:06 от zvаnchе

# 553
  • Галифрей
Знам,че Петък вечер и Неделя сутрин не са всеки. На мен ми едното много ми хареса и ме болеше от смях. 😂 След време ще гледам Петък вечер и ще ги сравня.

Весела и Зомбори са големи сладури гледайте ги в Заклеваш ли се в децата  уникални са там!  Препоръчвам я. ❤

# 554
  • София
И аз вчера гледах Без кръв, за втори път, и се радвам, че го направих, защото сега видях детайли, които ми бяха убягнали първия път. И пак беше огромно удовлствие. Разкошни са Диана Добрева, Ал. Секулов и актьорите, въобще всички допринесли за това представление. С много мисъл е правено. Македонските актьори също много ми харесаха, а музикантът, който се оказа също македонец и направи цялото музикално оформление на живо, беше много впечатляващ. Страхотна колаборация на двата екипа - Пловдвския театър и театъра от Велес.

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 08:45 от Olive

Общи условия

Активация на акаунт