Хайде на театър - 14

• 40 844
  • 759
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Някой успя ли да купи билети за "Малки красиви неща" с отстъпка? При мен дава  "Съжаляваме, кодът на ваучера, който сте въвели е невалиден.'"
пп Стана

Последна редакция: пт, 28 мар 2025, 01:30 от vanian

# 751
Моля някой да пусне нова тема. Утре ще заключа текущата.

# 752
  • София
Ще пусна по-късно днес.

# 753
Вчера гледах моноспектакъла "Караконджул" с Валери Йорданов в зала "Апостол Карамитев". Режисьор на пиесата е Стоян Радев и е по мотиви на "Дервишово семе" от Хайтов. Това е една от най-добрите постановки, които съм гледала изобщо. Дори и за миг не откъснах очи от Валери Йорданов. Още от самото начало успя да ме потопи в историята, във времето, в емоциите на Рамадан Дервишов. Живият език, на който говори, страшно много допринася за въздействието. Този актьор е безкрайно талантлив. Единственото, което мога да отбележа като минус е, че на места не го разбирах. Не ми е за първи път по отношение на него - гледала съм го в "Хъшове" и в сериала "Дяволското гърло". Често сме разисквали темата, че днес, за разлика от едно време, хора с неправилна дикция или лек говорен дефект могат да станат актьори и сме обсъждали дали това е редно, или не. Но в случая изключителната игра, която гледах вчера, ме накара да преосмисля мнението си по въпроса. Смея да твърдя, че Валери Йорданов просто беше на световно ниво - неподправен, естествен и толкова въздействащ. Той беше едно съвършено цяло с героя си. Препоръчвам постановката с две ръце и просто не мога да се сетя за по-добър начин, по който човек да отбележи Световния ден на театъра.

# 754
  • София
В топ 3 ми е "Караконджул". Наистина си заслужава много.

# 755
  • София
Валери Йорданов е много талантлив, един от любимците ми. Народният театър май рядко прави вече Опит за летене, но там прави уникална роля. Там всъщност всички са разкошни, прекрасно представление.

Вчера от Икарите си набелязах Майка Кураж, чудя се за Племе.

Може ли някой да ми каже къде е добре да се купят билети в Сатиричен театър - късогледа съм и много обичам да гледам от първите редове, но там толкова отдавна не съм ходила, че нямам идея дали е добре /например първите да не са много под нивото на сцената/?

Последна редакция: пт, 28 мар 2025, 08:40 от Olive

# 756
Olive аз гледах Племе , но не мога да преценя до каква степен ще ти е интересно. Не съм гледала повечето неща, които обсъждаш и пишеш че аресваш. За мен е една доста елементарна проблематика, представена по много помпозен и истеричен начин. Представянето се подчертава от един недъг, но и да пропуснеш този аспект пак си е пубертетска история на ребелиране и самоопределяне и доказване и пр . Според мен. Коментирах го по-подробно по - напред.
Сега аз се чудя дали да взема билети за 2 симфонични концерта или за концерт и театър. Защото едната дата се покрива от две неща и двете са ми интересни . И се чудя.

# 757
  • София
Да, благодаря, аз затова се чудя - прочетох смесени отзиви тук, в същото време взе награда снощи... ще видя.

# 758
Ами зависи как го гледаш и какво харесваш. Може и ти да му дадеш награда Simple Smile Зависи какво харесваш. И обикн. неща може да се представят драматично и да се изиграят емоционално. Аз обаче не си падам по излишни изблици и съм малко махнаджийка ... та затова ми е такъв коментара. На друг може точно подобни неща да му харесват в театъра Simple Smile

# 759
  • София
Заповядайте в новата тема ---> https://www.bg-mamma.com/?topic=1759739.msg49517891#msg49517891

"Майка Кураж и нейните деца" никак не ми хареса на мен.

Общи условия

Активация на акаунт