Хайде на театър - 14

• 40 914
  • 759
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Той е част от програмата ( официално), но през този театрален сезон не се е играл нито веднъж.

Препоръчвам и "Бащата", също чудесна постановка.

# 706
За Бащата успях да взема билети, както и за Дишай. 🤍
Довечера съм на Игри в задния двор.

Хвърлила съм око и на Хамлет. 😂
Има ли нещо, което не е за изпускане в Армията?

# 707
  • София
"Стъпка по стъпка" не е лошо. Grinning Комедия е. "Железният светилник" също го харесвам.

# 708
Едни от малкото постановки за които има само положителни отзиви са "Дишай" и "Бащата".

# 709
Алиса, има ли яснота дали спектакълът Синът ще бъде подновен е програмата и защо не е част от нея към момента?
Нямам информация защо не се играе. Мога само да предполагам с голяма вероятност, че е заради натовареността на Захари Бахаров покрай откриването и развиването на новия театър в сградата на УАСГ. Но въпреки всичко е много жалко.

# 710
  • София
Миналата седмица най- накрая ми се случи "Черното пиле". И казвам "случи", защото това представление е събитие, което дълго време ми се изплъзваше. Три истории и един Невероятен Мариус. Гигант. Това трябва да се преживее. Този човек игра с тяло, с очи, с глас, с ...фалангите на малкия си пръст. Предполагам голяма част от вас са го гледали, но съм толкова впечатлена, че все пак споделям за всички, които не са. За съжаление се играе само веднъж годишно.
"Любовен тиквеник" - отново възхитителна игра, добър текст, и изключителни импровизации и заигравки с публиката от страна на Димитър Живков. Преди време гледах "Живак" и също ми хареса но "Любовен тиквеник" определено ми допадна повече. Комедия, но някъде там между смешките има и сериозни теми за размисъл. Определено препоръчвам - от мен 5/5 Simple Smile
И третото представление - "Отчаяни съпрузи". Поредната лековата, по-скоро стенд-ъп комедийка в Артвент. Нищо забележително, но пък готин Бойко Кръстанов Simple Smile Става за непретенциозна публика, която иска НА тЯтър

# 711
Искам и аз на този тЯтър с Мариус Куркински.
Моля да пишете все пак в темата, когато обявят дата, въпреки че ще следя.
Вчера в Артвент една госпожа зад мен разказваше, че не ходела често на театър и се оплакваше на дружките си, че последно била на моноспектакъл, на който сега му забравила името, на Мариус Куркински и такъв ужас не била срещала. То било драма, то било за рязане на вени.

# 712
И ние ще ходим на "Бащата" в началото на Април. Чух и прочетох само добри отзиви

# 713
  • София
Едни от малкото постановки за които има само положителни отзиви са "Дишай" и "Бащата".
Аз съм писала отзиви в двете крайности за двата спектакъла. За мен Бащата беше тотален провал като преживяване. Ненужно, вредно и опасно преживяване. Предупредих тук. Не е за всеки и по-точно не е за никого, извън професионалните театрални и медицински среди. Като  театрален спектакъл е изключително въздействащ, режисура, сценография, игра... но пиесата отхвърлям изцяло като жанр.
(Каварджикова игра по същия начин, както в Идеалният мъж, но тук беше уместно.)
Имало е и други отзиви, сходни с моя или с елементи на моя отзив. Проверете предварително темата, умножете очакванията си по 100 и тогава отивайте.

# 714
Извинявай, явно съм го пропуснала твоето мнение...

# 715
И двете постановки се играят от много време и повечето вероятно сте ги гледали. Много се колебая покрай намалените билети между "Колко е важно да бъдеш сериозен" и "Олд Сейбрук и последния страстен любовник". Коя бихте препоръчали от двете? Третия ми вариант е "Стъпка по стъпка", но за нея гледам,че повече на жените би допаднала.

# 716
С голяма тъга днес разбрах, че два от театралните ми фаворити ( чак съм им отредила място в първата тройка при гласуването за най - добър спектакъл) - “Сеч/ Една възбуда“ и “Обещанието“ ще се играят за последен път. Имате още време да не ги пропуснете и да споделите мнение след това. “Сеч...“ ще се играе на 29 март в Топлоцентрала. Постановката не е за любители на театър тип “Майка ми е Борис“ , но тези от вас, които ценят високото ниво качество и по дълбоката драматургия ще останат удовлетворени и впечатлени. А и там според мен има явление сред актьорите - Явор Костов. “Обещанието“ е по - комуникативно за широк кръг зрители. Подходящо  е и за младежи над 16 год., които доста ще се припознаят в темата, както и за родителите им. На пръв поглед простичка история, но рови доста навътре в тайните на подсъзнанието, нашите грешки, тревоги, вини. И въпреки това не напряга - напротив - облекчава.  Последното представление е на 4 април в Сфумато. ( мисля че предлагат и оферта в грабо за намалени билети) Препоръчвам горещо и двете постановки - оценката ми е максимална без колебание. Пък и по неясни причини те приключват своя сценичен живот. Simple Smile Жалко....

Последна редакция: вт, 25 мар 2025, 22:48 от Tilda.M.

# 717
Ех ...ами това е положението! Иначе това за Борис ще се играе още сто години, халтурата не умира....

# 718
Гледах тази вечер Игри в задния двор и съм очарована от актрисата Елеонора Иванова, която за мен е непознато име. Сценична личност, която съчетава уязвимост на невинно дете, младо и объркано момиче, преминало през тежък емоционален стрес и дръзка бунтарка, осмелила се на флирт.
Най-много ме спечели вплетената в сюжета любима за мен песен на Ник Кейв и Кайли Миноуг Where the Wild Roses Grow, която всъщност е вдъхновена от легенда за красива много млада жена, станала жертва на чаровен непознат (на втория ден от запознанството им той ѝ подарява яркочервена роза и тя, замаяна от любов, му се отдава. А на третия ден мъжът я води до реката, където растат дивите рози, и я убива с камък и с думите "Всичката красота на този свят трябва да умре").
Както в песента, така и в пиесата – наивността се наказва жестоко. Справедливо или не… решават други.

Динамична, смушаваща, тъжна и дръзка провокация, водеща директно в интензивното на подрастващия мозък. И не само.
Залата беше пълна с две или три групи/класове от тийнейджъри. Мисля, че голяма част от тях, както и придружаващите ги учителки, бяха шокирани.

Последна редакция: вт, 25 мар 2025, 23:33 от Аня

# 719
Аз съм гледала "Бащата", преди няколко години и да ви кажа не ми въздейства, толкова силно, колкото чета че я преживяват останалите. Въобще всички пиеси, в които се внушава чувство за вина и дълг, за това, че искаш да си щастлив, по начина по -който ти го разбираш, ги отхвърлям на емоционално ниво.
И в "Бившата мис на малкия град" идеята е същата. Да посветиш живота си на някой друг, защото те е отгледал. Това винаги ми е било мега егоистично от страна на родителя и въобще подобни теми не ми влияят емоционално.
Така, че според мен "Бащата" не е кой знае какво, определям го като токсичност.
Не ангажирам аудиторията с моето мнение, но понеже прочетох, че за тази пиеса няма лоши отзиви, та реших да се намеся.
Не ми е лош отзивът, просто не ме впечатли с нищо. Нито с внушения, нито с актьорска игра.

Общи условия

Активация на акаунт