Хайде на театър - 14

• 40 997
  • 759
  •   1
Отговори
# 600
Не си губете времето с "Престъпление и наказание" на НАТФИЗ. Абсолютно нищо не се разбираше какво се случва като действие, а съм чела литературното произведение. Жалко за децата, талантливи са.
Подкрепям това мнение. Писала съм в някоя от темите за този спектакъл на Натфиз. Романът е загубен и смислово и сюжетно в постановката. Горките деца (някои от които си личи, че ще станат добри артисти) се въртят около една маса в продължение на почти 3 часа и просто патетично произнасят текст. От липсата на антракт и невъзможността малко поне да починеш или да отидеш до тоалетна беше направо тягостно. Може би е полезна такава задача с учебна цел, но уви - спектакълът просто стои на едно място и не мърда наникъде. А Достоевски дава много възможности за интересни интерпретации.

# 601
Не си губете времето с "Престъпление и наказание" на НАТФИЗ. Абсолютно нищо не се разбираше какво се случва като действие, а съм чела литературното произведение. Жалко за децата, талантливи са.

Учудена съм от този отзив. Всичко се разбираше според мен, точно защото е много учебникарски поставена пиесата - 1:1, и хронологично, и всякак; дори монолозите са точни цитати от романа. Можем да се съгласим, че децата са талантливи, ще се зарадвам да ги видя и в други пиеси. Излишен ми беше патосът на много голяма част от местата, просто бутаха силна емоция - и то еднотипна, все под формата на викане и блещене. Нито в писмото на майката до Разколников имаше място и причина за това, съвсем друг тон има майчиното съобщение там, нито в 50%+ от репликите на Дуня, при Разколников също... Явно така ги учат, не знам.

Близо 2 часа и 30 минути, дотегавя, а и финалът беше слаб. Искаше ми се да е под формата на изповед, на предаване на бушуващите вътрешни чувства (които аз лично видях само на две места - "Отивам да се предам, но не знам защо се предавам" и после при контраста между "Не е престъпление" и "Аз съм убиец!"), вместо това - скучновато хронологично представяне на убийството, все едно има значение точно как се е случило... И то пак - 1:1 от романа до дреболии като счупената стъклени чинийка на сапунчето. Излишно и невъздействащо, независимо от насилването на патос.

За "аман вече" усещането допринесе и отвратителната зала (Камерна зала в Драматичен театър Пловдив) без грам вентилация, ризата ми лепнеше за гърба на края, а сме много далече от високи температури. Рядко ми е толкова дискомфортно, като ми остане време, ще пиша имейл на театъра.

Накратко - и аз не препоръчвам. Бих гледала още на НАТФИЗ като форма на подкрепа, но със сигурност ще проверявам времетраенето (и определено не в същата зала).

# 602
Здравейте! Какво мислите за постановката "На къс повод" в Сити Марк Арт център? Чудя се дали да купя билети.

# 603
  • Галифрей
Не харесвам новата платформа на Театър Арвент за купуване на билети и не разбирам защо за няколко представления са премахналите опцията за мрежите на Grabo и Eventim  😒 бяха толкова удобни!  Разбирам хубаво онлайн но можеха да сложат повече  опции  за плащания не една да си въвеждаш данните на картата 🙁

# 604
  • София
Аз много добре разбирам. Grinning Захари не иска да плаща пари на ивентим, а всичко да отива към неговия сайт. Grinning

# 605
  • софия
Виждам, че за 22.05. и за 31.05.2025 има билети за Чамкория.

# 606
Грабо също взимат % за продажбата и май не е малък.

# 607
  • София

Така, де, всичките посредници имах предвид.

Между другото никога не съм харесвала особено Eventim, но не мога да не ви споделя колко бързо реагираха при проблем със закупуването на билет от мен. Събота пробвах да купя билет, парите бяха изтеглени, но билет така и не получих. Писах им имейл. Отговориха ми в неделя следобед и вчера парите вече ми бяха по сметката. Много се впечатлих. Simple Smile

# 608
Аз много се дразня да ми взимат пари когато си купувам по електронен път билети и на практика се самообслужвам. Ticket.bg искат по 1,50 на билет! Възмутена съм...

# 609
  • София
И в Ивентим са големи таксите, много е неприятно...

# 610
  • Beyond the stars

Така, де, всичките посредници имах предвид.

Между другото никога не съм харесвала особено Eventim, но не мога да не ви споделя колко бързо реагираха при проблем със закупуването на билет от мен. Събота пробвах да купя билет, парите бяха изтеглени, но билет така и не получих. Писах им имейл. Отговориха ми в неделя следобед и вчера парите вече ми бяха по сметката. Много се впечатлих. Simple Smile

Аз така бях изгубила из мейлите едни билети, изключително бързо и адекватно реагираха.

shimbite eventim има такса 2лв. на билет административно обслужване.

# 611
Да да и те ме възмущават!

# 612
  • Галифрей
Аз много добре разбирам. Grinning Захари не иска да плаща пари на ивентим, а всичко да отива към неговия сайт. Grinning

Еми то означава че не всички ще отидат  😁 Разбирам дам , но можеше  да си направи една каса  just saying.
Ясно,е всички взимат процент. Странно ми стана как три постанановки само през сайта му а за другите може през останалите мрежи. 🤔
Ивентим на мен ми е удобно защото само отивам в билетният център на НДК и готово. Бързо и лесно.

# 613
  • София
Не знам за кои точно говориш, но според мен рано или късно всички ще минат само през новия сайт, може би още време им трябва Grinning А да имат каса, ще са още допълнителни разходи.

Иначе при мен се оказа, че покупката не е била успешна, съответно наистина няма билет, но парите бяха изтеглени. Както казах, обаче, много бързо ги възстановиха.

# 614
  • Галифрей
Тези с Татковците и Премахни от приятели за най-новите им дати. Преди тези представления  билетите им се хабяха като топъл хляб.Сега като гледам са взели малко места.  Добре че успях да отида на някой навреме. Е не може без разходи няма как, сигурно но  така според мен от това ще загуби,защото ще има по малко посещаемост. Не всеки ще може,защото има възрастни хора и това с въвеждането на данните си е опасно. Аз не бих, вече си патих от това се опитаха да ми теглят пари от картата и не успяха де. Но трябва да се внимава.

Общи условия

Активация на акаунт