Силна тревожност и негативни мисли

• 965
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте,

търся книга, която ви е харесала или такава, която ви е впечатлила на тема" Трвожност, негативност или депресивни моменти ". Можe и нещо свързано с паник атаките.

Аз лично, съм имала няколко епизода на такива чувства и състояния, но сега и мой близък ги отключи и си казах, че без книжка на тази тема - няма да стане.

Имате ли също така и съвет за конкретен лекар-име, място на работа в София, както и някакво лекарство, което може да допринесе човек, да няма чак толкова негативни мисли. Тези черни мисли и такива за гибел и, че нещо лошо, ще се случи ме побъркват и ми е много трудно да взема превес върху тях.

Само, да не ми се дават съвети, за работа и работа и работа, защото и аз и близкият ми сме работещи хора и въобще не става дума за мързел или нищо не правене. След редица трагични събития, за кратко време, повечето, от които бяха болести и смърт в семейството отклюихме такива състояния и се опитвам да намерим изход.
Аз съм" овладяла" ситуацията, горе-долу, но моят близък не.

Ще ви бъда благодарна ако напишете няколко реда относно книги, статии, терапии и конкретни имена.

Благодаря

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 12:25 от BlackCat12

# 1
Психиатър д-р Кръстникова, болница Свети Наум, контакти в интернет.

# 2
Аз не съм специалист, пиша за да ти пожелая успех и бързо справяне с тези неща. И според мен, не като спец, а като  обикн. потребител и ако ти носи кураж , мога да кажа че ми се струва добра първа стъпка толкова чисто, ясно и реалистично описание. И аз съм имала близки с подобни моменти.  Стискам палци.

# 3
Огнян Димов "Тревожност. Причини, смисъл,разрешаване"-най-новата по темата, автора е психиатър и работи главно с такива проблеми. Набелязала съм си я да си я купя.
И разбира се най-известната по темата е на Дейл Карнеги :"Как да спрем да се тревожим и да изживеем пълноценно животът си''(мисля и он лайн я има).
Като тревожен човек минал през няколко психолози, психиатри и прочие, провеждал сеанси и чел много по темата искам да ти кажа, че единственият начин да спреш да се тревожиш е действието.
Ангажираност, работа, предизвикателства, изправяне пред страха и пред това, от което се тревожиш.
Първо изясняване на причината. Защо не терапия? Силно препоръчвам. На мен ми помогна донякъде.
Но да ти кажа най-много ми помогна е просто да осъзная, че това съм си аз. И да се приема такава. Знам, че моята тревожност няма никога напълно да изчезне. И това е ок.
Това съм аз.
Ако положението е много страшно, до степен, че ти пречи на живот и ежедневие иди на психиатър. Аз бях стигнала до положение, в което просто това ми пречеше да функционира нормално в ежедневието.
Тревожност, депресия и хипохондрия. Отне ми доста време, година и повече терапия да се почувствам по-добре.
Само дори с един разговор ми се изясниха много неща, дори само с първоначалното ходене.
Каква в причината да се чувствам така?
Нещо в средата? В отношенията?
В ежедневието?Нещо вътре в себе си.
Постигнах напредък много бавно и с времето.
Мога да ти препоръчам Владимир Сотиров, център Адаптация.
Късмет!Знам какво е.Приеми го, че е част от теб и се опитай малко по-малко да го пребориш, поне в степен да не ти влияе и пречи толкова.
И най-вече приеми, че е част от темперамента.
На някои хора не им пука. Не са тревожни.
Спокойни са. Ние не сме. Аз съм го приела.
Тези две книги ще ти помогнат пурвоначално. Започни с Дейл Карнеги. Ще си обясниш много неща.
Даже мисля наскоро пак да си я препрочитам, защото все още си имам моите си моменти.
Не си сама. Много хора се борят с това.
Затова са специалистите. Съветвам те да отидеш.
За паник атаките на Ванеса Виденова :"Моята приятелка паническата атака". Тази малка книжка ако я бях прочела преди години нямаше да загубя толкова време в борба с това състояние. За моя радост вече мога да кажа, че съм се преборила с ПА.
И това не беше лесно. Но вече знам защо са тук, знам какво са, знам и как да се разправя с тях.
Тези състояния не идват без причина. И трябва да се запитаме защо.
Често са заедно и в букет-особено депресия и тревожност +паник атака.
На среща съм, ако мога да съм ти полезна, пиши ми на лично🙂
Щом като сте минали през такова трагично събития, свързани с близки значи причините при вас са конкретни, изискват консултация сус специалист.
В Св. Наум -доктор Замфирова. Не знам дали още работи там.
Там има добри специалисти.

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 15:56 от Caroline_Bingley

Общи условия

Активация на акаунт