На море в Гърция 2025

• 61 903
  • 752
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте,

Случайно знаете ли защо не мога да резервирам ферибот до Лимнос за май месец? Нито от Кавала, нито от Керамоти... Има само до края на февруари.. може би е твърде рано още?

Благодаря!

# 166
Много рано е, до 6 февруари е само разписанието засега.

# 167
Хора, имам един много отвеян въпрос. Чудя на къде да отпрашим края на юни/ началото на юли. Първо мислех Наксос, но нещо ми събудихте ми интереса с Лесбос и сега изпаднах в едно мислене... по-точно, в невъзможност да реша. Та ми трябва малко подбутване, че времето си лети и ми се иска да направя нещо като гласуване за тези, които са посетили и двете дестинации. Бихте ли казали в кое от тези двете места бихте се върнали пак и защо?

# 168
Аз на Лесбос, но защото обичам по-натурални и некомерсиализирани места, а сред островите в Гърция днес този е един от най-запазените. Освен това е много по-голям и кратка ваканция не стига да посетиш и видиш всичко интересно.

Ако търсите красиви плажове по класическото определение, както и синьо-бяла цикладска архитектура, Наксос е без конкуренция измежду двата. На него бих се върнала евентуално в нисък сезон и като аванпост за някои от Малките Циклади, които не съм посетила.

# 169
Ох, ами хем търсим по-некомерсиализирани места, хем си падам по синьо-бялата архитектура...
А кое е класическото определение за плажовете Simple Smile 'щото ние си падаме по-драматичните в смисъл - скали, гори, камъчета, не толкова пясък и плитко море?...

# 170
Фин пясък, плитка вода, лазурен цвят.

Няма гори на Наксос Simple Smile Скалите също са кът.

# 171
Да, знам, че е доста "голо", но нямам против и това да видим. Не мога да го измисля. Може би е добра идея да остане за посещение в по-нисък сезон Наксос...

# 172
  • София
Хора, имам един много отвеян въпрос. Чудя на къде да отпрашим края на юни/ началото на юли. Първо мислех Наксос, но нещо ми събудихте ми интереса с Лесбос и сега изпаднах в едно мислене... по-точно, в невъзможност да реша. Та ми трябва малко подбутване, че времето си лети и ми се иска да направя нещо като гласуване за тези, които са посетили и двете дестинации. Бихте ли казали в кое от тези двете места бихте се върнали пак и защо?
И аз бях в подобно чудене миналия месец, само че ние освен на Лесбос, хвърлихме око и на Хиос.
Но тъй като на мен ми е мечта да видя Цикладите, отпреди още да загледам Лесбос и Хиос, решихме да посетим Наксос. Ще преглътнем комерса, но искам да сбъдна тази мечта час по-скоро Simple Smile
Оттам мислим за един ден да скочим до Парос, не че 1 ден е достатъчен, но не обичаме да делим нощувки.
Момичетата тук споделят също за дневни разходки до Куфонисия, та и това съм си сложила в листа за пътуването.

# 173
Ако сте на Халкидики, може ли да кажете къде ще сте и кои плажове смятате да посетите?
Основно ще обикаляме двата ръкава и около Солун. Децата са големи и искат забавления. Един ден ще отскочим и до Катерини, ако има време и до Метеора. Точни имена на плажове не знам - мисля, че има и тема за Халкидики.

# 174
Ако сте на Халкидики, може ли да кажете къде ще сте и кои плажове смятате да посетите?
Основно ще обикаляме двата ръкава и около Солун. Децата са големи и искат забавления. Един ден ще отскочим и до Катерини, ако има време и до Метеора. Точни имена на плажове не знам - мисля, че има и тема за Халкидики.

Ние миналата година бяхме в Никити, тази пак ще сме. Обиколихме доста плажове, за тази набелязах останалите, които не успяхме да посетим. Питах за да видя дали не пропускам някой по хубав.

# 175
И аз бях в подобно чудене миналия месец, само че ние освен на Лесбос, хвърлихме око и на Хиос.
Но тъй като на мен ми е мечта да видя Цикладите, отпреди още да загледам Лесбос и Хиос, решихме да посетим Наксос. Ще преглътнем комерса, но искам да сбъдна тази мечта час по-скоро Simple Smile
Оттам мислим за един ден да скочим до Парос, не че 1 ден е достатъчен, но не обичаме да делим нощувки.
Момичетата тук споделят също за дневни разходки до Куфонисия, та и това съм си сложила в листа за пътуването.

Къде букнахте на Наксос? Много ме е страх от туристическия наплив. Миналата година така се отвратихме от Парга, ама на, зор да видя - всички Парга та Парга. Добре, че бях придвидила само една нощувка пътьом, колкото да се убедя лично и за пореден път, че не е за нас тая работа... От друга страна на Корфу ходим няколко пъти, но все на места, които не са толкова наблъскани с хора и нямам проблем с острова. Дори с Корфу таун нямам проблем, освен с паркирането, макар там в стария център е върволица по уличките винаги.

# 176
Наксос е добре познат в темата и е лесно да се ориентираш, четейки старите постове.
Ето пак:
Най-голямата гмеж е в Хората (основния град), особено по крайбрежните улици. Там си е така цяло лято.
След това следват Агиос Прокопиос - много хубав плаж иначе, и Агия Анна. Тръгнеш ли да се отдалечаваш по Плака, дългата пясъчна ивица южно от А. Анна, вече става по-спокойно. Но да се има предвид, че в свободните зони на Плака, която е дълга няколко км, има и части с каменисто дъно.
Във вътрешността на острова има 5-6 гиздави селца, където може да се отседне далеч от лудницата, но тогава пък трябва да се пътува до плажовете.
Има и плажове в южната и източната част на острова, не толкова популярни, където е много по-спокойно. Не препоръчвам крайбрежието северно от Хора, ветровито е и стръмно.

Проблемът с паркирането в столицата съществува и тук. Ние бяхме отседнали в Плака преди доста години и част от ходенията ни до Хора бяха с градския транспорт, който е удобен и редовен, точно за да не се занимаваме да търсим паркомясто.

# 177
Благодаря Параход, да, знам, че има много по темата Наксос, но нищо не е излишно. Даже съм си запазила някои мнения... аз  да продължавам да мисля накъде да се отправим, още не знам кое ще натежи на кантара.  Много е вероятно даже да е нещо написано от някой потребител, затова и разпитвам, всяко мнение ми е от полза...

# 178
Наксос е много подходящ за "първи" Циклад - има си всичко, изобилие от прекрасни плажове, прилична инфраструктура, голям е, диша се въпреки туристите. На мен обаче не ми е от любимите. Но това все пак е въпрос на вкус - дъщеря ми например много го харесва. Цените са доста високи, но те навсякъде по тия места вече са.

# 179
Според мен всичко на юг от Агия Анна е ок за настаняване откъм по- малко хора. Аз, ако отида отново, бих отседнала също около Плака. Удобно е за посещение както на плажовете, така и за разходка до селата във вътрешността. Като ходихме преди две години резервирахме в едно селце над Хората - Agkidia. Много удобно за разходка до града, но пък всеки ден пътувахме по около 25-30 мин. до плаж.

Общи условия

Активация на акаунт