На море в Гърция 2025

• 61 844
  • 752
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
aiwabg, това го намерих. Но може би са минимални тези? Нищо не се споменава за книжки и регистрационни табели. Исках директно от закон на английски да видя, но не намирам. И ни дадоха една хвърчаща розова бележка под индиго, която е абсолютно нечетима.

# 526
  • София
jul, попадна ми тази статия по въпроса. Изглежда полезна. Пише, че от февруари са увеличени глобите и са точно такива, каквито са ви казали. Относно плащането от чужденци пише да се свържете с отдела по глобите за инструкции.
И благодаря за предупреждението! Наистина случката е много неприятна и по-добре да се внимава, за да не си вгорчи човек почивката.

Последна редакция: вт, 18 мар 2025, 14:56 от миленка_д

# 527
Цитат
As of December 2024, Greece has implemented new traffic regulations to enhance road safety. A significant change is the reduction of speed limits in urban areas from 50 km/h to 30 km/h, with exceptions for major thoroughfares.

Това официално има ли го някъде, освен при AI? Защото потърсих и намерих в ekathimerini, че през декември 2024 г. са го предложили, но не и че са го приели. Все още пише, че 50 е ограничениeто е в населени места.

# 528
Вече от 3 години няма 50% отстъпка. Глобата се плаща във вида, в който е написана.

# 529
  • Пловдив
Няма отстъпка вече. Казаха, че имаме 2 месеца да платим и то само на място в Гърция, не може онлайн.
Всичко в нета излиза или статии, или AI, които си противоречат, и не мога да приема на 100%. Ако някой намери официалното, моля да пусне линк.

# 530
То и в цитираната по горе статия си пише, че 50% отстъпка има само за глоби за паркиране.

# 531
  • София
Явно толкова внимателно съм чела. Благодаря за поправката. Редактирах поста, за да няма заблуждаваща информация.

# 532
Здравейте, мнение за хотел  chrousso village mare

# 533
  • Бургас
Здравейте, по Великден дали в Кавала ще става за плаж? Как е времето в тази част на Гърция по това време?

# 534
Времето е хубаво. Плажът в Гърция, която и да е част, започва след 1 юни.

# 535
  • Варна
Времето е хубаво. Плажът в Гърция, която и да е част, започва след 1 юни.

Каквото реши ДЕДО , все пак има и варианти с дъждец Simple Smile И разбира се какво разбирате под плаж - още от края на април на повечето места ще има дни за хубави слънчеви бани , за топване в морета и басейни на повечето места  почва някъде през май , но за качествено плицикане чак през юни и то до октомври . Хилядите гръцки плажове  , безкрайни заливи , стотици острови , разнообразието е толкова голямо , че едва ли някои може да го опише в няколко реда.

# 536
Имам въпрос относно почивката  в Гърция, понеже тази година сме запазили там. Как стои въпросът с мед. помощ, дано не се налага, но пък все пак сме в чужда държава и ме човърка това.

# 537
  • софия
ЕЗОК - важи за спешни случаи.
Допълнителна ЗЗ - обаждаш се на застрахователя и той те насочва.

# 538
Ходили сме на Кавала и Тасос след това за 1 май. Не беше плажен сезон определено. Вечер си беше за яке.

# 539
Може ли препоръка за интересни плажове за шнорхелинг? Предпочитаме каменисти плажове (не остри) пред фин пясък, да е живописно, лазурно синьо море по възможност и да не е много ветровито. Миналото лято бяхме в района на Парга и Лефкада и сега ми се иска  да посетим район с по-традиоционна гръцка атмосфера, храна и архитектура. Оглеждам Пелион, но там ме притесняват вълните и вятъра на източното крайбрежие. Лятото кой месец духа най-малко там? Също, може ли да се наеме лодка без лиценз? Ако има такива, предполагам, че на западното крайбрежие е възможно заради по-спокойното море? Кефалония също искам да посетя, но нея по-натам, че не ни се ходи пак на запад. Северна Гърция сме я отписали за по-дълга лятна почивка. Уточнявам също, че ще пътуваме с кола. Мъжа ми хич не обича да шофира до чукарестите гръцки плажове, аз нямам проблем, но ако знаете за по-равнинни места, отговарящи или поне доближаващи се до предпочитанията ни, ще съм благдарна да споделите.

Общи условия

Активация на акаунт