На море в Гърция 2025

• 59 733
  • 752
  •   1
Отговори
# 60
E, щом не се е качвал, него ще го развълнува още фериботът до Корфу. Малките лодки за екскурзии са различно преживяване.

# 61
  • София
И август е спокойно на Халикунас, такава пустош беше откъм северната част на езерото, че се почувствах като в роман на Даръл. 😃 Само маслинови гори с виещ се между тях път и някоя сгушена къщичка. А плажът е огромен, с тук-там някой човек.

# 62
Резервирах в Агиос Георгиос в крайна сметка, да си имам нещо букнато там.
Фериботът със сигурност ще е цяло преживяване, защото синът ми е ултимативния фен на превозни средства.
Само че още от сега почвам да се изнервям като си представя 2589 въпроса “Кога ще стигнем”, че не е малко пътя. Направо се изкушавам да букна нейде някоя междинна нощувка…
Иначе на връщане ще минем през Каламбака да видим Метеора, тъй че там ще поразделим пътя.

# 63
  • София
На Корфу има 2 Агиос Георгиос. Simple Smile

# 64
А, да, така е, права си.
За югозападния говоря 😀.

# 65
Параход,

Да попитам и аз, че съм решила тази година да изневеря на Халкидики, околностите на Кавала, Тасос и изобщо Северна Гърция и да тествам мрънкащото хлапе за по-дълъг път до Корфу. Не съм ходила точно там на море и тъкмо да е нещо ново. И аз се ориентирам към южните , югозападните селца, само че ми е любопитно как е морската вода като температура там в края на юни. Разбира се, погледнах, че средно е около 23 градуса, но ми се иска да чуя лично впечатление. Ще погледна точно тези селца, за които пишеш. И аз търся нещо с плитък пясъчен плаж и да не е мега туристическо.
Една идея и от мен.Миналата година се бях насочила към Корфу, но в последния момент видях снимки от Парга и реших да сменя дестинацията, пък и да си спестя парите за ферибота. Много ни хареса района, доста плажове обиколихме, (повечето са каменисти) и островите Паксос и Антипаксос видяхме,  приказно беше.

# 66
  • София
Здравейте!
След дълги години обикаляне на Халкидики, минахме през Тасос, ориентирахме се към Парга и в последните 3 почивахме на Пелопонес.

Сега ми се иска да букнем нещо на Кефалоня.
Започнах да гледам хотели и къщи, но все пак ще се радвам някой да сподели дали някоя част на острова е за предпочитане - трябва ни близък пясъчен плаж и място за вечерни разходки, защото седене в таверна от 19 до 23ч не е нашето прекарване в летните вечери....
Май се отказах от почивка тип "5звезден хотел" щото не намирам нещо, което да е прилично и да се връзва с бюджета ни

# 67
Аз също се оглеждам тази година за нещо около Парга или Сивота. Ако имате прдложения, моля да споделите.

# 68
Josepha, зависи какво разбирате под "вечерни разходки", ако имате предвид типично село с център, заведения и крайбрежна улица, се сещам за няколко такива места:

- Аргостоли и донякъде Ласи, има наблизо пясъчни плажове и става за вечерни разходки, ако не ви притеснява, че може да е лудница. Даже бих предпочела покрайнините на Аргостоли пред Ласи.
- Ликсури, но в онази част на острова ще сте по-отдалечени от другите места на Кефалония.
- Скала - плажът там не е точно пясъчен, но наблизо с кола има и пясъчни.

Не е уточнено до плажа пеша ли ще се ходи или с кола, защото ако искате всичко да ви е наблизо без да се налага да ползвате кола, изборът ще се стесни още.

# 69
Ами за района на Парга се пише почти на всяка страница в темите. Достатъчно е да прегледате последните две и ще добиете много впечатления.

Кефалония - пясъчните плажове са в южната част. Общо взето Аргостоли и надолу, Ликсури също е вариант. Това са двата основни града с местна инфраструктура. Свързани са и с 20-минутен ферибот на всеки час, за когато не м се обикаля на човек с колата.
Сами, Агия Ефимия също са приятни градчета за вечерна разходка, гледка, заведение, но около тях се пътува повече за плажове (ала пък са близо до Антисамос и Миртос, съответно).

Ласи за мен е no-go, има два хубави пясъчни плажа, но са претъпкани със скъпи чадъри и шезлонги и самият курорт изглежда като Брайтън Бийч. Но някой може и да го хареса. Иначе като местоположение е топ.

# 70
  • София
Здравейте. И аз се оглеждам за настаняване в Кефалония за края на април и началото на май, 6 нощувки общо. Планирам преди това 2 нощувки в Лефкада. Тогава ще е спокойно,  а и обичам първата ми гръцка почивка да е през пролетта. Посетихме острова преди 13 години и разгледахме само източната част. Плажовете на полуострова много ми харесаха, но се чудя там ли да търся настаняване или в столицата. Предполагам, че по малките населени места ще е мъртвило, а искам да има таверни и места за вечерни разходки заради тийнейдърката. Какво мислите? Търся отсега настаняване, защото сме с кучето и после няма да има нищо свободно за нашите изисквания. Много искам да посетя и Фтери с лодка, очите ми останаха в едни снимки.

# 71
Да. Навсякъде освен в Аргостоли и Ликсури ще е мъртвило. Отчасти може би и в Сами, като целогодишно пристанище, ще има някакви признаци на живот.
Аз също много харесвам този сезон за пътуване в Гърция и съм свикнала, но предлаганият спектър от услуги съвсем не е като през лятото.

# 72
Ние се отказахме от Корфу. Не харесах апартаменти, другото е ферибота, който е още час и половина.
Оставаме си за Лефкада, ще търся обаче друг апартамент за нощувки, да бил по-близо до Василики, защото там мъжът ми имал точки за риболов. Ще посетим само подходящите за нас плажове с децата.
За Парга много мога да говоря. Бяхме там, защото се отказахме от Лефкада преди две години и половина. Тогава детето беше на година и половина и според мъжът ми и мен това е най-добрата ни почивка до момента. Той беше в най-любопитния си и щъкащ период. На моменти ляхме пот да го гоним из плажа или из Парга, но са били моменти. Имаше си режим и като спеше на обяд ние обядвахме на заведение, вечер заспиваше раничко и си взимахме храна за терасата или сядахме някъде да хапнем набързо. В самата Парга вечер си е лудница и затова по-често излизахме раничко за бърза разходка и взимахме храна. През деня обикаляхме много  като любимите ни места са Амудия(рай и за риболовците) и Сивота. Щом и на замъка горе над Парга се качихме с нашия малък Маугли…
След някоя година бихме посетили отново района, но не бихме отседнали в самата Парга, защото е пренаселено от коли, постоянно свистят скутери и има доста хора. Амудия със своето спокойствие, вкусни гироси и прекрасен плаж ще ни привика сигурна съм.  
Ще пусна някоя снимка, бях качвала в темата още като се прибрахме.

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 14:23 от Мама Лиса

# 73
Искам да чуя отзиви за Йерисос и Пефкохори. Къде са по- хубави плажовете, заведенията

# 74
  • София
Благодаря за споделеното!
Ами вечерна приятна разходка в никакъв случай не е да обикалям градче тип Никити .......Или пък да ходя по тротоара на главния път - ужас е това.
Просто ми е останал един горчив спомен от един хотел на Тасос, с толкова малка територия, че непременно трябваше да се качим на колата, за да стигнем до някакъв равен път, за да направим някоя и друга крачка....

Общи условия

Активация на акаунт